Larin'le yollarını ayırıp, Rıdvan Yılmaz'i gönderen Beşiktaş, sol kanadına ilk takviyeyi Nijerya'dan yapıyor. Nijerya basını, Siyah-Beyazlılar'ın daha önce ülkemizde Galatasaray formasını giyen ve çok başarılı bir performans sergileyen 25 yaşındaki Henry Onyekuru ile anlaştığını iddia etti.

HENRY ONYEKURU TERCİHİNİ BEŞİKTAŞ'TAN YANA KULLANDI

Nijerya basınında yer alan haberlere göre; Galatasaray ve Trabzonspor'la da uzun süredir temas halinde olan Onyekuru tercihini Beşiktaş'tan yana kullandı ve önümüzdeki sezon Siyah-Beyazlı formayı giyecek. Nijerya basını, Olympiakos'la 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncuya Beşiktaş'ın çok düşük bir bonservis ücreti ancak iyi bir maaş ödeyeceğini de bildirdi.

SADECE 1 GOL VE 1 ASİSTİ VAR

Kariyerinde iki ayrı dönemde, 2 kez G.Saray forması giyen Onyekuru bu sürede toplam 71 maça çıktı. SarıKırmızılı formayla 71 maçta, 22 gol atıp, 12 asist yapan Onyekuru, ülkemize yabancı değil. Nijeryalı oyuncunun en başarılı olduğu yerin Türkiye olması da bir başka ayrıntı. Zira Onyekuru daha önce forma giydiği takımlarda, G.Saray'daki başarısına benzer bir performans elde edemedi. Son olarak görev aldığı Yunanistan'ın Olimpiakos takımında toplam 27 maçta şans bulan Onyekuru, bu karşılaşmalarda sadece 1 gol atıp, 1 de asist yapabildi.

Kaynak: Akşam