Siyah-Beyazlı taraftarların, yardımcı antrenör Orhan Ak'a olan tepkisi artarak devam ediyor. Eibar maçında saldırı girişiminde bulunulan Ak'a kısıtlama gelmesi gündemde.


Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine Abdullah Avcı'nın gelmesiyle birlikte kriz patlak vermişti. Siyah-Beyazlı taraftarlar, Avcı'nın ekibinde yer alan Orhan Ak'ı istemiyordu. Her fırsatta tepkilerini dile getiriyor ve yardımcı antrenör Ak'ın görevinden ayrılmasını bekliyordu.


Önceki gün Eibar ile oynanan hazırlık maçının başlama düdüğü ile birlikte Orhan Ak yoğun protestoya maruz kaldı. Karşılaşma sonunda da 15 kişilik grup, Orhan Ak'a saldırı girişiminde bulundu.


Durumdan haberdar olan başkan Fikret Orman, yönetimi salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Orhan Ak'ın büyük ihtimalle sahaya çıkışına yasak getirilecek. Ayrıca Ak'ın görevden alınma ihtimali de bulunuyor.


Beşiktaş taraftarı ile Orhan Ak arasındaki gerginlik 2015 yılına dayanıyor. O tarihte Emre Belözoğlu ile Beşiktaşlılar arasında feribot iskelesinde kavga çıkmıştı. Emre'nin yanında bulunan Orhan Ak'ın da olaya karıştığı, hatta taraftarlara silah çektiği ileri sürülmüştü.

Faik Gürses - Posta