Halil Özer, Milliyet gazetesindeki köşesinde Beşiktaş-Fenerbahçe maçını kaleme aldı.
Fenerbahçe için bu maç çok önemliydi. Galatasaray 2 puan kaybetmiş ve 6 puan farkı azaltma şansı eline geçmişti. Ancak maç onlar için öyle kötü başladı ki neredeyse nakavt oluyordu. Belki de sezon bitecekti.
Fenerbahçe daha maça ısınmadan 2-0 yenik duruma düştü. Momentum öyle bir duruma geldi ki herkes maçın farka gideceğini düşündü. Ama yılların tecrübesi Orkun öyle bir hata yaptı ki maçın tüm dengesini değiştirdi. Alvarez’e yaptığı gereksiz tendon faulü haklı olarak kırmızı kartı getirdi. Oysa ne gerek vardı? Yaptığı akıl alacak gibi değildi.
Peki Sergen hocaya ne demeli? Yahu yanınızda bir ekran var. Önce pozisyonu izle tepkini ondan sonra göster.
Oysa Beşiktaş öyle bir başlamıştı ki maça Fenerbahçe her hattı ile kilitlendi. Baskıyı yedi, panik yaptı ve iki gol yedi. Ederson’un eline top değmeden iki gol oldu. O ana kadar Fenerbahçe’nin bırakın atağını rakip alana bile geçtiği görülmemişti. İlk golde Levent kademeye gidemedi. 2. golde Asensio baskıdan topu kaybetti. Bir anda direnç sıfıra düşerken Beşiktaş’ın öz güveni, hırsı en üst düzeye çıktı.
26. dakikada her şey tersine döndü. Orkun’dan sonra Fenerbahçe bütün oyunun kontrolünü eline aldı. Ve arka arkaya goller geldi.
Tabii 2. yarı her an Fenerbahçe golü beklentisi ile geçti. Beşiktaş’ın bütün direnci kırılmıştı. Yine de Fenerbahçe öyle yaratıcı bir futbol sergilemedi. Atak gözükmesine rağmen net pozisyonlar yakalayamadı.
Sonra Tedesco’nun dokunuşları başladı. En önemli değişiklik takımın etkisiz elemanı olarak dikkat çeken En Nesry’nin yerine Duran’ı almasıydı.
Maçın artık sonuna yaklaşırken Duran belki de maçın en iyi oyuncusu Emirhan’a baskı yaptı. Bu baskıdan kazandığı topu çok şık bir şekilde Ersin’in sağından filelere gönderdi. Duran’ın baskıdan sonra düştüğü yerden kalkıp o topa öyle vurması maçın en güzel hareketiydi.
Sonra da maç bitti. Bitti ama Beşiktaş bu sezonun sonuna kadar belki de bu maça yanacak.
Halil Özer / Milliyet
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (3)
kale boş ersin diye bir kalecimiz var sözde kimse söylemiyor merti ıslıklayan lar eseriniz le övünün adam üç maç kötü oynadı yapmadıklarını bırakamadı geçen sezon ayakta kalan iki üç adamdan biriydi onuda küstürdük taraftarmızda normal değil son senelerde merti çok çabuk harcadı taraftar maalesef takım zaten kötü tamamda garip bir şekilde kötünün içindeki iyi olanları protesto ediyorlar kötünün kötüleri ne bişe yok enteresan normal değil bu durum yazık oldu geçmiş olsun bu saatten sonra
Duran ve Tedesco sene sonu kaçacak. amma abarttınız bala göte
Bu mac da,. Gaysaray gbirligi kasimpasa maclari da Sergene yazar. Ne olmus 10 kisi kaldiysan.. 10 kisi feneri yendik, gs bizden puan aldi 10 kisi. evinde 2-0 ondeyken, skoru koruyamiosan. Sacma sapan degisiklikler yapan hoca bozuntusana yazar bu is. Orkun, messi degil abartmayin, kartta da hataliydi ama olur. Rakiplerin fitnecilerin Bu itibarsazlastirma gazina gelmeyin. Sergen istifa etmeli diye gbirligi maci sonrasi yazmistim. Artik ne halt ediosa etsin lig zaten bitti. Takilsin artik.