İşte Başkan Orman'ın açıklamaları:

-İYİ BİR HAFTA GEÇİRDİK MUTLUYUZ-

"İyi bir hafta geçirdik. Mutluyuz. Camiamız mutlu. Okula gidenler, işe gidenler mutlu. Biz de bu yüzden mutluyuz."

-AÇIKLIK GETİRMEK İSTİYORUM-

"Tansiyon yüksek. Derbi de kısmetsiz bir haftaya geldi. Kulüpler birliği olarak yaptığımız bir açıklama var. Açıklık getirmek istiyorum. Maçın önüne geçmesin diye konuşmadım. Sahada futbolun konuşulmasını tercih ettiğim için yorum yapmadım. Maçlar bitti. Onun için konuşmak istiyorum. Beşiktaş-Galatasaray arasında geçen maçlar her zaman stresli maçlardır. Bizim açımızdan güzel bir maçtı. Kendi camiamıza mensup insanları mutlu etmek amacındayız."

-OLAYIN ASLINI KONUŞMAK LAZIM-

"Olayın aslını konuşmak lazım. Bunu kim yazdı diye konuşmak çok yersiz. Açıklamanın kendisine bakmak lazım. Neden böyle bir açıklama ihtiyacının doğduğuna bakmak lazım. Sağlık ve adalet herkese bir gün lazım olur. Sizin başınıza gelmeyen bir şeyin başkasının başına gelmesine sessiz kalırsanız. Bu sizin de başınıza gelmeyeceği anlamına gelmez. Hakemlerle alaklı bir sürü hata oluyor. Bunlar futbolda olan şeyler. Biz de camiamızı temsilen bunlara kızdığımız isyan ettiğimiz noktalar oluyor. Bundan sonra da olacak mı olacak. Hakemlerin bir puan sistemi var. Bu puanlar düştüğünde hakemler dinlendirilmeye gönderiliyor. Kendi içlerinde bir ödüllendirme ve cezalandırma sistemi var. Kötüleri dinlendiriyorlar. İyileri ödüllendiriyorlar. Bütün Galatasaray camiası için söylüyorum. Bir hakemi kamuoyunun önünde cezalandırdığınız taktirde bir sonraki maça gidecek hakem karar vermekte zorlanır. Bir hakemi kamuoyu önünde cezalandırdığın taktirde futbolun adaletine müdehale edildiği anlamına gelir. Bunu Galatasaray yaptığı zaman mübah mı? Bu yanlış. Kulüpler içinde bununla ilgili bir rahatsızlık oluştu. Ali Dürüst'ün açıklaması da buna tuz biber ekti. Bana Kulüpler Birliği başkanı olarak telefon açıldı. Ben de içimizde değerlendirelim dedim. Böyle rahatsız edici bir durum var dedim. Bu anadolu kulüplerini rahatsız edecek bir durum. Anadolu kulüplerinin maçlarında ne olaylar, ne hatalar olmasına rağmen bırakın ceza verilmesini spor programlarında bile tartışılması zor olan şeyler. Siz bunu Beşiktaş olduğu zaman yapabiliyorsunuz. Aynı şey Sivas'a Alanya'a Akhisar'a olduğunu yapabiliyor musunuz? Yapamıyorsunuz. Biz bunun adaletini nasıl dağıtacağız. Ortada bir yanlış var. Hakem hata yapmıştır, yapmamıştır. Ben hakem yorumcusu değilim. Hakemin hatası varsa yorumcular değerlendirir. Hatası varsa MHK onu değerlendirir. Ama kamuoyu karşısında ceza verdik diyemezsiniz. Lig maratonunda hakem daha sonra nasıl objektif hareket edebilir? Ali Dürüst sevdiğimiz bir meslektaşımız. Biz bir aileyiz. Böyle şeyler olur. Art niyet armamak lazım. Y. Demirören olmak üzere oraya giden herkes futbola hizmet eder. Herkes öyle takımını seçerse, Göztepe'ye kim hizmet edecek? Malatya'ya kim hizmet edecek. Belki talihsiz bir açıklama oldu ama bizim değindiğimiz konu ortadaki yanlışlık. Yanlışımız var mı? Var. Galatasaray ile bunu konuşmamız lazımdı. Anadolu kulüplerin hiçbiri ile konuşmadım. Trabzsonpor ile konuştum. Bursaspor ile konuştum. Fenerbahçe ve Başakşehir ile zaten konuşmuştum. Diğer kulüplerle konuşmadım."

-HAYALİ SENARYOLAR YAZMAYA GEREK YOK-

"Hayali senaryolar yazmaya gerek yok. Bunlar hayalden başka şeyler değil. Kimseyi rencide etme niyetinde değiliz. Biz sahada rakibiz. Dışarda dostuz. Ortada bir yanlışlık varsa, yanlış yanlıştır. Benim değindiğim nokta bu. Hatanın özü açıklama değil. Açıklamadan önce benim yardımcılarımın Mustafa Cengiz'i araması lazımdı. Ankaragücü ile de Antalyaspor ile de konuşmadım. Bu iki kulüple kimin konuştuğunu biliyorum. Konuşulmadıysa çıkıp, biz kimseyle konuşmadık desinler"

-POLEMİK YARATIP KİMSEYİ ÜZMEK İSTEMİYORUM-

"Polemik yaratıp kimseyi üzmek istemiyorum. 1 gün önce 1 gün sonra ne fark edecek? Sahaya çıkan futbolcu Kulüpler Birliği bu açıklamayı yaptı biz kötü oynadık mı der? Mevzuyu başka yere çekmek istersen, istediğin yere çekebilirsin. Muslera motivasyon eksikliği mi yaşadı? Yaptığımız açıklama Galatasaray'ın aleyhine yapılmış bir açıklama değildir. Hakemler iyi maç yönetmiştir kötü maç yönetmiştir. Bizim ilgi alanımız değildir. Diyelim ki Beşiktaş maçında yaşandı. Beşiktaş maçı sonrası biz iki hakemi kulağını çeker gibi kamuoyunu önünde cezalandırırsak Beşiktaş maçına sonra hakemler hangi iradeyle gelir. Diğer maçlarda hatalar olurken ne zaman bu tip de bir açıklama yapıldı? Galatasaray maçında olduğu için Galatasaray gibi gözüküyor. Bir de Ali Dürüst'ün istifa edip, geri dönmesinden dolayı olayı kurgu haline çeviriyor. Görmeden resmi sitelerin sitesine bu açıklama konulabilir mi?"

-AÇIKLAMA SONUNA KADAR DOĞRU BİR AÇIKLAMADIR-

"İletişimsizliğimiz oldu bunu kabul ediyorum. Ama açıklama sonuna kadar doğru bir açıklamadır. Bugünde olsa yarın da olsa hangi takım olursa olsun bu doğru bir açıklamadır. Beşiktaş maçından sonra olsa ve 2 tane hakemin kulağını çeker gibi davranırsanız adalet olamaz. Geçen sene Galatasaray'ı tebrik ettik. Futbolun içerisinde bunlar olur. Kaç senedir Başakşehir ile mücadele ediyoruz. 1 kere tartışmamız oldu mu?"

-FATİH HOCA İLE BERABERDİK-

"Dün Fatih hoca ile beraberdik. Bu konuyu konuşmadık. Sohbet ettik. Sevdiğimiz, önemli bir futbol adamı. O da bizi sever."

-FATİH HOCA'NIN CEZASININ DETAYLARINI BİLMİYORUM AMA ASLA SEVİNMİYORUM-

"Ben netice itibariyle Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak tarafım. Arda'yı 16 maç ceza verildiğinde söyledim. O bir milli değer. Bu kadar ceza verilmesi doğru değildir. Fatih Hoca da aynı şekilde. Ceza verilmesini doğru bulmam. Ama disiplin suçları vardır. Federasyon ona göre ceza vermiştir. Asla sevinmiyorum. Ama bunların olmaması açısından üzücü şeyler. Kimse olmasını istemez. Kimse böyle şeylere gerek duymasın. Cezanın detayları hakkında da bilgi sahibi değilim."

-TFF'DEN BİR KİŞİ İLE KONUŞSUN GÖREVİ BIRAKIRIM-

"Ankaragücü başkanı, Galatasaray başkanını arıyor. Neden aradığını anlamadım. Tanıdığım bir insan bununla alakalı TFF'den bir kişi ile konuşsun görevi bırakırım. Biz maçın ertelendiğini orada duyduk. Sahada top oynanılmıyor diye rapor tutulmuş. Sanki biz mi dedik alındı? Ayıptır. Bizim sahamızın çimleri bozukken TFF'ye başvurduk TFF kabul etmedi. Bana neden soruyorsunuz? Gidin TFF'ye sorun"

-VAR OLSA DA OLMASA DA YÖNETEN İNSAN-

"VAR ile ilgili güvensizliğim olmadı. VAR olsa da olmasada bunları yöneten insan. Hatayı insan yapar. Bunu yönetenlerin zamana ve eğitime ihtiyacı var. Yoksa VAR kendi başına çalışan bir şey değil ki. Hakemler kameralara bakıp, karar veriyor. Hatalı kararlar veriliyorsa, eğitime başvurulmalı. Ben VAR'ın arkasındayım. Bilgisayar sistemi hata yapmaz, hatayı insanlar yapar."

-GALATASARAY BUNU İSTEMEMİŞ-

"Yurt dışından bir hakemi danışman olarak alalım ve maçlarla alakalı objektif değerlendirmeler yapsın' dedim. MHK'da hakemleri ile ilgili eğitimsel faatliyetlerini arttırsın' dedik. Önümüzdeki günlerde bunun kararını vereceğiz. Galatasaray bunu istememiş. Biz de istemiyorlarsa, yapmayız dedik. Hakemleri, kulüpleri bitirdiğimiz takdirde Süper Ligin marka değerini öldürürüz."

-FENERBAHÇE'NİN PUAN DURUMU İLE ALAKALI YORUM YAPMAK HADDİME DEĞİL-

"Fenerbahçe'nin puan durumu ile alakalı yorum yapmak benim haddime değil. Sizler yorum yapabilirsiniz. Ben kendi kulübüm ile alakalı konuşabilirim. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük camialarından bir tanesidir. Onlar da toparlanır."

-BABEL KIYMETLİ BİR OYUNCU AMA FEDA EDİLEMEYECEK BİR OYUNCU DEĞİL-

"Babel ile yollar sezon sonu yollar ayrılıyor. Sözleşmesini uzatırsak devam eder. Döviz aşağılara doğru geliyor. Önümüzü görebilirsek, sözleşme konuşabiliriz. Şuanda sözleşme konuşabilecek bir ortam oluşmadı. Kur ne? Hangi kur ile ödeyeceğiz. Eskiden kur sabitliği vardı ve EURO kontrat yapıyordunuz. 7400 lira'dan Euro aldım ve ödeme  yaptım. Şimdi kurda aşağıya iniş oldu. Bu benim zararıma yazıldı. Babel kıymetli bir oyuncu ama feda edilemeyecek bir oyuncu değil. Beşiktaş'tan büyük bir şey yoktur . Oyuncular gider, gelir"

-TOLGAY SEVDİĞİMİZ BİR OYUNCU AMA BEŞİKTAŞ'IN DİSİPLİN YÖNETMELİKLERİ VAR-

"FFP ile alakalı transfer haryamadığımız için kontratları elinde olan oyuncular ile devam ettik. Genç oyuncu aldığınızda bonservis ödemeniz gerekiyordu. Şimdi FFP anlaşmamız bitti. Şimdi genç bir takım kuracağız. Adem de kiralık oynuyor. Karius da kiralık oynuyor. Sözleşmelerini alabilmemiz için onlara evet dememiz gerekiyor. Biraz daha oynamalılar ve camiaya alınmalı denilmeli. Tolgay sevdiğimiz bir oyuncumuz. Beşiktaş'ın disiplin yönetmelikleri var. Bazen oyuncuları kendilerini Beşiktaş'ın üzerinde görüyorlar. Kim olursa olsun biz kulübümüzün üzerine hiç bir oyuncuyu çıkarmayız. Beşiktaş büyük bir kulüptür ve gerekirse zararı öder"

-BABEL'İN SAVUNMASINI İSTEDİK-

"Babel'den bir savunma istedik ve oda gerekeni yaptı. Cezası verilecektir. Futbolcular paralarını isterken profesyoonel davranıyorlar. Bunun dışında duygusal davranıyorlar. Taraftarlarımızda duygusal tepkiler veriyorlar. Burası dingonun bahçesi değil. Beşiktaş Kulübü oyuncusu yönetmeliğe uyacak"

-PEPE'YE TEKLİF GELİRSE GİDEBİLİR-

"Pepe'nin sezon sonuna kadar kontratı var. Teklif gelirse gidebilir."

-BEŞİKTAŞ'A İHANETİ OLMAMIŞTIR-

"Burak çok sevdiğimiz bir Beşiktaşlı kardeşimiz. O da her yerde Beşiktaşlı olduğunu ifade eder. Beşiktaş'a ihanet etmedi. Takas olarak kullanıldı. Galatasaray maçından dolayı taraftarla sıkıntısı var. Çok da severim. 2 sene evvel de aynısını söylemiştim. Onun haricinde bizim için en önemli şey puan kaybı yaşamadan gitmek"

-SON DÖNEMİM OLACAK-

"Mayıs'ta aday olacağımı söyledim. Son dönemim olacak. Beni yıldırmak için gayret edenler var. Beşiktaş'ta iktidar böyle değişmez. Aday olmak isteyen buyursun. Hürser Hoca aday oldu ve BJK TV'ye çıktı. Beşiktaş kazanınca oyunlar da duruyor. Kazanırken de tenkitiniz varsa söyleyeceksiniz. Beşiktaş'ın iyiliği için mücadele etmeniz gerekiyor."

-İNŞALLAH SEZON SONU ŞAMPİYON OLACAĞIZ-

"Başakşehir'in puan kaybetmesi ile şampiyonluk havasına girdik. İnşallah sezon sonu şampiyon olacağız."

-ŞENOL HOCAYI ÇOK SEVİYORUZ, HERKES HATA YAPABİLİR-

"Şenol hocayı çok seviyoruz. Beşiktaş'ımızın hocası. Futbol içerisinde kara günler gelir. Güneşli günler gelir diyoruz. Biz de yolumuza bakıyoruz. Herkes hata yapabilir. Hocamızdan hiç bir zaman şüphemiz olmadı. 4 sene hocamız hiç bir takımda çalışmadı. Demek ki bizim birbirimize olan güveni ortaya koyuyor"

Haber Kaynağı: HABER1903