İşte Başkan Fikret Orman'ın açıklamaları:

-6 SENEDİR BEŞİKTAŞ KULÜBÜ BAŞKANLIĞI YAPIYORUM-

"6 senedir Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar seçimli genel kurul 4 tane yapmışız. 6 tane İdari Mali Genel kurul, 2 tane Olağanüstü Genel Kurul bütçe, 3 defada Tüzük Tadil yapmışız. 25. Divan Toplantısındayız. Baktığımız zaman 40-41 kere bir araya gelmişiz. Bu toplantılardan 1 tanesine babam rahmetli olduğu için katılamadım. Herkesin söylediklerine, cevap verdim. Olabildiğince Beşiktaş ile alakalı bilgiler verdim."

-BEŞİKTAŞ'I ÇAĞLAYAN ADLİYE SARAYI'NDAN ALDIK-

"Eve geldiğimde de daha evvelki konuşmalarımı izledim. Bundan 1 seneki önceki konuşmalarım BJK TV'den yayınlansın. O gün söylediklerim, bugünü gösteriyor. Geriye gidip şöyle dedim, böyle dedim demek istemiyorum. Çok da artık tekrar etmek istemiyorum. Beşiktaş Yönetimi zor bir süreçte buraya geldik ve zor süreçler geçirdik. Bu süreçlerdeki en önemli destekçimiz Beşiktaş taraftarı ve sizlerdiniz. Beşiktaş'ı Çağlayan Adliye Sarayından aldık. 450'nin üzerinde Dava, 2 sene üst üste Avrupa kupalarına gidemediğimiz süreçte geldik. Feda sezonu ile başladık ve sonrasında stat, tesisleşme, kulübün tekrar yapılanmasını, Kartal Yuvası atılımlarını hep beraber yaşadık. Kulübün temsili açısından da kulübümüzü iyi temsil etmeye çalıştık. Come To Beşiktaş ile dünyaya açıldık ve ses getirdi. Bütün bu yatırımları Beşiktaş markasını büyütmek amacı ile yaptık."

ORMAN'DAN "PARALAR NEREDE" YANITI

"Bütün tartışmalarım Beşiktaş menfaati üzerine olmuştur. Bende Şubat ayı Mali Genel Kurulunda anlattım. Beşiktaş'ın bütün dengeleri bizim huzurumuz üzerine kurulmuştur. Bu huzur bize lazım. Süreç içerisinde de barıştırıcı oldum. Bu sezonun başında başladık ve ilk olarak 'yönetim uyuma Beşiktaş'a sahip çık' sloganı ile başladık. Bu sloganın başlangıcından 3-4 ay geriye gittiğimizde bir karar Divan Kurulu ile görüşülerek yapıldı ve Fenerbahçe maçına çıkmadık. Ne oldu bir anda 'Beşiktaş'a sahip çık' denilmeye başlandı? Ne eksiklik olduda böyle bir slogan atıldı? Peşine ikinci bir slogan başladı. ' Yönetim bu takım senin eserin' denildi. Şampiyon olurken, hocamız ile kontrat yapılırken hemşerilik yapılıyor denilmişti. Bu şampiyonluklar kazanılırken, Şampiyonlar Lİginde efsane sonuçlar alırken bizim eserimiz hiç olmadı. Ne oldu da bir mağlubiyet ile bunlar bizim eserimiz oldu? Peşine 'paralar nerede' denildi.Beşiktaş taraftarının kulübüne sahip çıkması hoş, güzel bir şey. Bende tribünlerden geldim. Bizim de zamanımızda böyle sıkıntılı süreçler olmuştu. 1967 doğumluyum 82'e kadar hiç şampiyonluk görmedik. Lüleburgaz'a elendik, bir sonraki maçta sırtımızı takıma dönmüştük. Bende o tribünlerde yer almıştım. Türkiye'nin ekonomosinin Fkret Orman'a teslim edin, cimri başkan denilirken ne oldu da bu duruma geldik? "

-NE OLDU DA BU DURUMA GELDİK?-

"Beşiktaş'ın nabzını iyi tutarım. Sosyal medyayı iletişim ekibimiz takip ediyor. 2 ay evvel sandığı masanın üzerine koyduk. Bizim kültürümüzde pusu kültürü var. Düello kültürü yok. Bunu bana Melih Sami söylemişti. Bunu ilk defa burada görmedik. Olimpiyat Stadı'nda maç yaparken Beşiktaş 2-1 öne geçtiğinde 70.dakikada tribünler boşalmıştı. Stadı yaparken aynı bilet fiyatından kapalı tribünleri yaparken boş tribünlere oynadık. Ne oldu da bu duruma geldik? Şimdi 'Paralar nerede' deniyor. Çıldırt bizi başkan, yeter başkan denilirken o dönem itibari ile ne oldu da şimdi bunlar var."

-OĞUZHAN'IN PERFORMANSINI BEN DE BEĞENMİYORUM-

"Beşiktaş'ta çıkın aday olun. Beşiktaş'ta söyleyecek lafınız olsun. Liderliğe aday olan insanlar ben şunu böyle düzelteceğim derler. Yoksa siz yıkmak üzerine yalan konuşursanız bir yere varamayız. Ben ve arkadaşlarım burada önemli işler yaptık. Bunları yaparken itibar gördük. Beni gördüğünüzde ceketinizi iliklediniz, biz de ona layık olmaya çalıştık. Gencecik çocukları kamuoyu üzerinden yönlendir, Beşiktaş düşmanlığı ortaya çıkıyor. 30.Dakikada Oğuzhan'a bağırıyorlar. Bu çocuklarla FEDA sezonundan beraber geldik. Biz de performanslarını beğenmiyoruz. Düzeltelim diye bunları konuşuyoruz. Ben hiç taraftara oynamadım. Hiç bir zaman şirinlik yapmadım. Doğru bildiklerimi söyledim ve yapmaya gayret ettim. Ben bu ailenin en büyük mevkiisinde oturuyorum. Bu konuştuklarım içerisinden 1 tanesini cımbız yapıp bir yere getirdiğimizde Beşiktaş'ı bir yere getirmeye çalışıyoruz. "

-'BU BORCU BİZ ÖDEYEMEYİZ' DEDİM-

"1988'de 'Ahmet Dursun, Seba gitsin denildi. Fahrettin ağabey biz daha dün geldik, ne yaptık' dedi. Bunları iyi irdelememiz lazım. Beşiktaş'a aday olunması ayıp değildir. Ayıpsa biz neden olduk? Beşiktaş'ın iktidar mücadelesi sandıkta olur. Ben 7 sene 1 tane taraftarla temasımı gördünüz mü? O dönemlerde Beşiktaş'ı karıştırmak için bir çok sıkıntısı vardı. Çok daha kolay iletişim kurardım. Mücadelemizi Genel Kurullar yaptık. O günde transfer yapmayın, bu borcu ödeyemeyiz dedim. Şimdi bizimle alakalı borç neden artıyor deniyor. Birazdan onu da anlatacağım."

-HATAMIZ VAR, BÜTÇEYİ KISMAMIZ GEREKİRDİ-

"Mario Gomez'ler, Pepe'ler yapılırken biz yapmıyoruz. Şuandaki Beşiktaş'ın kalecisi Şampiyonlar Ligi Finali oynamış bir kalecisi, stoperi Dünya kupası finali oynamış. Pepe dünyanın en önemli stoperi. Gökhan Gönül'ün nasıl geldiğini biliyorsunuz. Adriano, Barcelona'dan geldi. Bunları yaparken hepimiz Beşiktaş 3.şampiyonluğu alsın diye yaptık. Bir hata yaptık. Bir 3.şampiyonluğu kovalamak yerine bütçeyi kısacaktık. Ben bunu tahmin edemedim. Konunun buralara geleceğini ben de tahmin edemedim. "

-MAYIS'TA DUELLO VAR-

"Pusu kültürü Beşiktaş'ın kötü gitmesini bekliyor. Kötü gidilecek ki ortaya çıksınlar. Beşiktaş'ın 6 ay sonra seçimi var. Hürser hocam çıktı dedi ki, ben 2019'da adayım dedi. Ben de kendisini tebrik ettim. 2019'un Mayıs'ın da seçimimiz var. Buyrun Mayıs ayında düello var. Gelin aday olun. Beşiktaş'ı karıştırarak, beni itibarsızlaştırarak bu işler olmaz. Ben bu Beşiktaş'ı Süleyman Seba'ya yapılanlara, Serdar Bilgili'ye yapılanları bir daha Beşiktaş'a yaşatmam"

-MAYIS'TA ADAYIM-

"Seçimi biz kazanırız demiyorum. Bunun kararını Genel Kurul verecek. Biz Beşiktaş için çalışmaya devam edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz. 30 dakika uyku uyumadım. Kendi kendime ' ne yapıyorsun ' diyorum. Bırakmak aklımdan geçti. Zaten amaçta buydu. 2019'un Mayıs'ında adayım. Yüreği olan varsa gelsin."

-HATA MI ETTİK?-

"Beşiktaş'ın taraftarını Beşiktaş yönetim kurulumu temsil ediyor? 25 milyon taraftarın temsilcisi kim? Birilerinin orada yönlendirmesimi Beşiktaş'ı temsil ediyor. Çok kırgınım. O süreç içerisinde onlara orada bağırttıranlara kızgınım. Bize sahip çıkmayanlara da kırgınım. Ben bu kulüpte olmayacak bir çok şey yaptım. Stat kompleksini geçelim. Ümraniye Tesislerinin bizden önceki hali neydi? Pendik'in hali neydi? Akatlarda yapmış olduğumuz tesisleri herkes görüyor. BJK TV 3 milyon EURO'ya yapılırken 300.000 Dolar'a yaptık. Hata mı ettik?"

-ADAY BULAMAYACAKLAR-

"Mayıs'ta aday çıkamayacaklar. Aday bulamayacaklar. Çünkü onların bütün derdi benim sinirlerimle oynayıp, ağzımdan bir laf çıkması ve taraftarı yönlendirmek. Biz birlik içerisinde Beşiktaş'a hizmet etmek ile uğraşırken, 30.dakikada Beşiktaş kaptanına bağırmak hangi kültürümüzde oldu? Haftaya yine bu oyuncular çıkacak. Bu oyuncular para alıyor. Daha maç 2-1 ken Sivas diye tempo tutmak hangi kültürümüzde oldu? Beşiktaş'ın paraları ile uçaklarda geziyorlar deniyor."

-BAŞKA BİR KULÜPTE BUNLARIN KONUŞULDUĞUNU GÖRMEDİM-

"Beşiktaş takım uçağına binerken bile para veriyoruz. Kendimiz ile alakalı personelimiz var. Onlarında parasını biz veriyoruz. Beşiktaş'ın parasından ben ve yönetim kurulu değil uçak, drone'dan bir tane faturasını göstersinler. Beşiktaş tarihinden daha fazla oyuncu sattık diye ismim cimriye çıktı. Menajer paraları konuşuluyor. Bizden önceki yönetimde yüzde 18.82, yüzde 19.62. Bizim 6 senelik ortalamamız yüzde 11. Başka bir kulüpte bunların konuşulduğunu görmedim. Biz de hergün herşey konuşuluyor. Konuşulsun da neden konuşuluyor? Biz menajer değil, oyuncu seçiyoruz."

-BU AYIPSA, AHMET NUR ÇEBİ'DEN NEDEN DEMİR ALDIK-

"Stat inşaatı sırasında koltuk, bariyerler için 3 milyon istendi. Benim yan sanayi fabrikam var, oranın genel müdürünü çağırdım ve 1.5 milyonluk teklif aldık, yaptıramadık. Bana,"Aman başkan sen yapma, senin üzerinden gözükmesin" diyenler, bugün dedikodumu yapanlar. Bu ayıpsa Ahmet Nur Çebi'den neden demir aldık? Bu ayıp mı? Yıldırım Demirören'den gaz almak ayıp bir şey mi? Biz Jolly ile anlaşma yaptık, ayıp bir şey mi? Şimdi neler konuşuluyor. Ayıptır."

-O PARALAR KİMİN CEBİNE GİTTİ-

"Beşiktaş takım uçağı gidiyor, içi boşsa parasını verir binerim. Hiçbir taraftar grubuna bilet verilmedi. Yıldırım Demirören yönetiminde para aklandı denildi, o paralar kimlerin cebine gitti? Eskileri konuşmayayım, yeni bir sayfa açalım dedim. Para getiriyoruz, gelir elde ediyoruz ve suçlu oluyoruz. Dert nedir? Derdiniz ne?"

-BEŞİKTAŞ'IN SAHİBİ TARAFTARIDIR-

"Makbuzlarla maaş alanlar neden konuşulmadı. Demirören'in cebinden verdiklerini bilmiyorum. Pusuya geldiğinde herkes pusuya geliyor. Çarşı'ya 'paralar nerede Fikret Orman' pankartı asılıyor. Denetleme Kurulu burada. Devlet var. Transfere para harcamadım, para geitrdim diye suçlu oldum. Sponsorluk anlaşması yaptık, suçlu olduk. Stat yaptık, getirdiğimiz paradan suçlu olduk. Dert nedir? Neden bunlar oluyor? Biz kimseye taviz vermedik. Geçenlerde çocuklardan biri ile bir araya geldim. Beni mahkemeye verdiniz dedi. O süreçte bir dilekçe verilmiş ve geri çekilmiş. Şimdi başkan pankartı asan çocukları aldırttı deniyor. Ayıptır. Ben o çocuklara kızmıyorum. Deplasmana gidecek paraları nerden buldunuz? Beşiktaş'ın sahibi taraftarıdır. Biz de taraftarıyız. "

-BEŞİKTAŞ, 6 YILLIK SÜREÇTE...-

"Beşiktaş TV yayın gelirinden 560 milyon TL gelir elde etmiş, UEFA'dan 419 milyon TL gelir, sponsorluklardan 482 milyon TL, maç hasılatından 315 milyon TL, lisanslı ürünlerden 441 milyon TL, futbolcu satışından 368 milyon TL, diğer gelirlerle beraber 2 milyon 627 milyon TL gelir elde etmiş. Masraf, lisanslı ürünlere 281 milyon TL ödemişiz. Mağazacılık giderlerine ise 111 milyon TL ödemişiz. 1 milyar 646 milyon TL harcamışız. Derneğimize gelelim, kira olarak 617 milyon TL elde etmişiz. Derneğin giderleri 164 milyon TL tuttu, 107 milyon TL burada kar elde ettik ama bu miktarın bir kısmını da amatör şubelere harcamışız. Beşiktaş bu süreç içinde yaklaşık 475 milyona yakın, Vodafone Park, Nevzat Demir Tesisleri'ne müzelere, Şan Ökten'e v.s. bir o kadar para da yatırıma harcamışız."

YILLARI ARASINDA GELİR GİDER

TV yayın geliri: 567 milyon TL
UEFA: 418 milyon
Sponsorluk: 482 milyon TL
Maç hasılatı: 315 milyon TL
Lisanslı ürün: 441 milyon TL
Futbolcu satış: 368 milyon TL
Toplam gelir: 2 milyar 627 milyon TL
Toplam gider: 2 milyar 411 milyon TL

-FAİZİN DOĞURDUĞU KUR FARKI İLE...-

"6 senede faizin doğurduğu kur farkı ile beraber 777 milyon TL faiz ödemişiz. Aynı zamanda dövizli borçlanmadan da 410 milyon TL kur farkı ödemişiz. 1 Milyar 187 TL faiz ve kur farkı ödemişiz. Toplamda 1 milyar 552 milyon açık vermişiz. Biz faiza çalışmışız. Geldiğimizdeki durum ne?"

-İKİ ANA RAKİBİMİZDEN DE İYİ DURUMDAYIZ-

"Biz geldiğimizde 2 ana rakibimizin durumu çok daha iyiydi. Şimdi ikisinden de iyi durumdayız. Onlar gayrimenkuller sattı. Taşınabilirlik kurlar ile beraber çok zor. Onu gönder bunu al deniyor. Parayı ödememek onun derdi değilki. Biz de oralardan geldik, hakkıdır. Biz buraya Beşiktaş'ın borcunu indireceğiz diye gelmedik ki. Bizim de hakkımız güzel şeyler yaşamak. Fenerbahçe'de yeni sermaya arttırımı yaptı ve önümüzü görmemiz zor deniyor. Bu duruma ben getirmedim. Benim aldığım noktayı herkes biliyor. Arkadaşlarım getirmedi. Maç kaybettik, geldiğimiz hale bak. Beşiktaş'ı küçültmüş olsak, halimiz ne olurdu? Ben kimseye kötülük yapmadım. Ben kimsenin ekmeği ile oynamadım. 20 senedir oturduğum evim var, şikayet ediyorlar. Cumhurbaşkanına teşekkür ettik. Beşiktaş vefası olan bir kulüptür. Cumhurbaşkanının stat yaparken izin alımlarında inanılmaz durdu. Sarıyerde Cumhurbaşkanı bana 3000 daire vermiş. Bodrum'a otel yapmışım. Sonunda mecbur kaldım, AA'dan açıklama yaptım. Benim otelim var. 2010 senesinde yaptım. Ben Beşiktaş'a başkan olduktan sonra mütehahitlik yapmadım. Bir tane arazinin üzerine çıksam hırsız olacağım. Gezi olayları zamanında tapelerde diyor ki, bir arazi var, Orman onu aldı diyor. İsmail Ünal bana baskı yapmış. 2 blok yapmışız. Benim orada bir tane arazim yok. Hep bunları içime attım. Bunlarla yaşadım. Benim ailem var. Siz de ailemin parçasısınız. Ben sizin için çalışıyorum."

-6 MİLYONUN ÜZERİNDE DAVA HARCI ÖDEMİŞ-

"Şu ana kadar Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 6 milyon'un üzerinde dava harcı ödemiş. Oda hizmet vermiş."

-BUNLARI YAPAN KİM VARSA, ADAY OLSUN-

"Yeni yönetim kurulu ile Mayıs ayına kadar karşınızdayız. Bu genel kurulda bunları yapan kim varsa aday olsun. Gelsin Beşiktaş Başkanlığına aday olsunlar. Genel Kurul karar versin. Yine af çıkardım. 140 kişi müracaat etmiş. 140 bin kişi aradı. Yeni kaldırdık. Ben bir çok mevzuyu üzerimde tutuyorum ki camiama zarar gelmesin. Beşiktaş'ın er meydanı kongreleridir."

-PUSUYA YATMAK KALLEŞLERİN İŞİDİR-

"Kırgınlıklarım, kızgınlıklarım var. Divan toplantısına çıkmadan pankartlar asıldı. Ne kazandınız? amaç ne? Beşiktaş Kulübü bunlardan ne kazandı? Pusuya yatmayın. Pusu kalleşlerin işidir. Gelin. Bu camia sporcularını şehit vererek buralara gelmiştir. Pusu bizim işimiz değildir."

Haber Kaynağı: HABER1903