İşte Orman'ın yaptığı açıklamalar:

-ÖZÜR DİLİYORUM, NİYETİM O DEĞİLDİ-

“Bugün Beşiktaş’taki 3. dönemimin kongresi otomatik olarak da son kongrem. Benim dönemimdeki tüzük değişikliği ile tüzük müsaade etmiyor. Çok iyi oldu. Her gelen gitmesini bilmeli. Hayat niyetle alakalıdır. Kongrenin elektriğiyle söylediğim laf başka yerlere çekiliyor. Niyetim o değildi. Beşiktaş’ı yönetirken birçok iftiralarla karşı karşıya kalıyorum. ‘Yurt dışına kaçan biriyle Kanada’da altın şirketi, Fetöcülerle şuyu var’ diye bir sürü yalan üretiyorlar. Mesele bizi iyi çalıştırmamak. Muhalefetse vicdansızca yapılan bir şey. ‘Arkadan konuşuyorlar’ derken istemediğim bir laf ağzımdan çıktı. Benim iki kızım var. Özür diliyorum. Maksadını aşan bir laftı, niyetim o değildi.”

-BU HAKEMLERİ TEMİZLEMEZLERSE O KOLTUKTA OTURMASINLAR-

“Beşiktaş’ın bütün şampiyonlukları çok temiz ve berraktır. Biz 2 şampiyonluk yaşadık ne kimseyle kavga ettik, ne de laf dalaşına girdik. Son haftalara girilirken hakemlerin aktörlüğü olmaya başladı. Yazık. Ne taraftarım ne de kamuoyu tatmin oluyor. Çok ağır sözler kullanmak mümkün. Ben de o işleri yapabilirim. Ama futbolun marka değerini hizmet etmeliyiz. Maça çıkmadan maçı kafasında oynayan hakemlerle bir yere gelinmez. Lig sonunda bunları temizlemezlerse o koltukta oturmasınlar, ayrılsınlar. Hakemlerin elinde hesap makinesi, 'VAR'dan kaç para alacağız, maçtan kaç para alacağız?' derdindeler."Bu paraları da biz veriyoruz. Özellikle yaşlarını doldurmuş kötü niyetli hakemlerin Türk futbolundan çekilmesi lazım. Genç çocuklar gelsin, en azından ‘hata yaptı’ deriz.

-GALATASARAYLI YÖNETİCİ OLSA BÖYLE KARARLAR VERMEZDİ-

"Dünkü maçta futbolu bilmeyen VAR hakemi var. Futbolu bilse o pozisyonda çağırmaz. Takımların gelecekleri ligin kaderleriyle oynuyorlar. Geçmiş senelerde münakaşaya girdiğimiz Aziz bey vardı, o bizimle uğraşıyordu, yoksa kulüplerle bir şeyimiz olmadı. Beşiktaş, böyle şampiyonlukları istemez. Bu fotoğraf yazık.Rezillikten başka bir şey değil. Dünkü hakemlerin ve VAR'ın yerinde Galatasaraylı bir yönetici olsa yemin ederim ki böyle kararlar vermezdi" Bülent Yıldırım’ın yaptıklarını dünyada kimse yemedi. Telefonlar ediliyor, ‘Bülent iyi çocuk, maç verin.’ Bülent ne iyi çocuğu? Türk sporunu katletmiş hakemin bir an önce futboldan uzaklaştırılması lazım.”

-FEDERASYONU ADAM GİBİ YÖNETECEKLER-

“TFF, her dakika mesai harcayacak. Bizim anamız ağlıyor. Federasyonu adam gibi yönetecekler. Mıy mıy mış olmayacak. 20 günde bir hakem sayısı artırımını çıkaramıyorlar. Bir gecede Caner için kural değişti. Çok çalışacaklar. Aday olacaklar çalışmak için gelecek. Federasyon kimsenin zaman geçireceği yer değildir.”

-BU DÖNEMDE YURT DIŞINDAN HAKEM GETİREBİLİRLER-

“Yabancı hakem taraftarı değilim ama geçiş döneminde kötü niyetli eski hakemleri göndereceklerse bu dönemde yurt dışından getirebilirler, fark etmez.”

-BÜLENT YILDIRIM MAÇI KATLETTİ-

“Bülent Yıldırım tecrübesindeki bir hakem gelip de o hataları yapar mı? Ben yemiyorum, kimse yemiyor. Biz Galatasaray’a ilk defa yenilmedik ama maçı katletti. Kendimizi de eleştirdik, o golleri de Beşiktaş yemez. Bunların silinmesi lazım. MHK şapkasını önüne alacak, biz arkasındayız. Bu hakemlerle bu lig daha uzun gitmez. Bu işi düzeltecekler. İstifa edeceklerini duyuyorum, istifa edeceklerine bu işi düzeltsinler.”

Son olarak teknik direktör konusuna Orman "Seçim bitsin. Bu ana kadar gündemimizde yoktu. Şu andan sonra var" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: DUHULİYE