İşte Başkan Orman'ın açıklamaları:

-KOLAY OLMUYOR-

"2012'de Beşiktaş'a başkan olduğumda cirosu 78 milyon dolar civarındaydı. 330 milyon dolar da borcu vardı. Onu yönetmek ve aynı zamanda skorsal başarılar yakalamak kolay olmuyor. Türk futbolu bütçeleri aşağıya çekip küçülerek ve gelirini artırarak bunu aşabilir."

-KULÜPLER ŞİRKETİMİZ OLSA...-

"Bu kulüpler bizim şirketlerimiz olsa, varlıkları paraya çevirelim, 5 senelik plan yapalım filan dersiniz. Burada bunları yapamıyorsunuz. Burada taraftar var, taraftar beklentisi var, maç maç her hafta beklentiler var."

-FUTBOL KULÜBÜ YÖNETMENİN FARKLI DENGELERİ VAR-

"Ali Koç ve ben amatör insanlarız. Buraya sadece sevgimiz ve gönül verdiğimiz kulüplere destek vermek, hizmet etmek için maddi manevi mücadele ediyoruz. Futbol kulüplerini yönetmek bir bankayı, sanayi kurumunu yönetmek gibi olmuyor. Farklı dengeleri var."

-NEDEN YAŞLI FUTBOLCULAR ALIYORUZ?-

"Neden yaşlı futbolcular alıyoruz? UEFA'yla anlaşmamıza göre oyuncu satmadan alamıyoruz. Genç oyuncuyu alabilmemiz için finans lazım, o yok. Öyle bir kaynağınız yoksa, olmuş bir oyuncuyu alıp fazla maaş vereceksiniz. Şartlar buna itiyor. Pepe'yi 33 yaşında aldık. Herkes çok mutlu oldu. Pepe'nin yerine Fatih'i koyduğunuz zaman halk mutlu olmuyor. Mutlu olmuyor. Bu zihniyeti değiştirmek lazım."

-BU ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL-

"Ben göreve geldiğimde en kötü durumdaki kulüp Beşiktaş idi. şimdi daha iyiyiz ama bugün de taraftarımız memnun değil. Kanunla alakası yok bunların. Bankaların devletin içinde olduğu total bir topluluk değişimi gerçekleştirmeli. Türk futbolu bu borç yükünü, bütçeleri küçülterek ve rekabeti artırarak yapabilir. Bu şekilde sürdürülebilir değil."

-GELİR DÜŞTÜ AMA GİDERLER AYNI-

'Fikret Orman paralar nerede? tezahüratıyla ilgili yorumunuz nedir?' sorusuna Fikret Orman; "Cumartesi günü divan toplantımız var, bu konuyla alakalı açıklayacağım şeyler var. Onu o gün anlatayım, bugün burada Beşiktaş'ın iç olaylarını anlatmayayım. İki sene şampiyon olduk. Üçüncü sene olmak istiyoruz ve bütçe artırıyoruz. O zaman gelir gider artıyor. Geçen sene şampiyon olacağız derken bir maçta yenildik dördüncü olduk. Gelir düştü ama giderler aynı" ifadelerini kullandı.

-AVRUPA'DAKİ KULÜPLERLE REKABET ETMEK İMKANSIZ-

"Avrupa'daki kulüplerle rekabet etmek üç büyük kulüp açısından imkansız. Çünkü onlar şirket, sahipleri var. Bizde öyle bir şey yok. Bizde sadece Başakşehir'in sahibi var. Onlar bir arkadaş grubu, kulübü yönetiyorlar"

-ALMANYA'DA BEŞİKTAŞ'IN MAÇINI İZLEYECEK YER BULAMADIM-

"Uzakdoğu projemiz kısa vadeli sonuçlar elde edebileceğimiz bir şey değil. Tüm kulüpler ve federasyon ortak çalışmalı. La Liga bugün 80 küsür ülkeye satılmış durumda. Ben Almanya'da Malmö maçımızı izleyebileceğim bir yer bulamadım. İzlenmeyen bir ligin marka değeri olmaz. Bizim kulüpler birliğinde geçen ay çalışan sayısı 3 oldu. Önceden 2 idi. La Liga'nın çalışan sayısı 486. Tüm dünyada La Liga'nın izlenmesi için çalışıyorlar."

-ÜÇÜ DE ALMANYA KÖKENLİ-

"Tedavi olmanız için, hastalığı kabul etmeniz lazım. Sorun da teşhis edilmiş durumda. Artık tedavinin başlaması lazım. Ali Başkan çok güzel örnekler veriyor. Premier Lig'de 3 Türk oyuncu oynuyor. İlkay, Cenk bizden gitti ve Mesut. 3'ü de Almanya kökenli.

-BEŞİKTAŞ'I DOLMABAHÇE'NİN BAHÇESİNDEN ALMADIM-

"Ben Beşiktaş Kulübü'nü Dolmabahçe'nin bahçesinden almadım, Çağlayan'da 400 küsür dosyadan aldım. İyi bir finansal yapıda gidiyorsunuz ama maçı kazanamadığınız zaman olay 'paralar nerede?'ye geliyor." 

-"IBRAHIMOVIC'İ ALACAK MISIN" DİYE SORUYORULAR-

"Biz altyapıya yatırımlar yapıyoruz, kimsenin altyapı ile ilgilendiği yok ki! Kimi aldın, kimi transfer ettin, Ibrahimovic'i getirecek misin? Avrupa'da yolda görüyorlar, başkanım Ibrahimovic'i alacak mısın diyorlar. Ibrahimovic de 38 yaşında, onu da bilmiyor."

Haber Kaynağı: HABER1903