Geleneksel Türk tiyatrosu ürünü olan “Orta Oyunu“, etrafı seyircilerle çevrilmiş bir alanda oynanan ve Pişekâr ile Kavuklu tipleri üzerinden şekillenen bir tiyatrodur. “Orta Oyunu nedir?” sorusunun cevabını basit bir anlatımla Karagöz ve Hacivat’ın sahneye çıkmış halidir şeklinde ifade etmek de mümkündür.

Yukarıdaki paragarfı bir yerde okudum. O kadar tanıdık geldi ki bir anda.. Tabi ki amacım bu örf,anene ya da geleneksel sanatımıza, edebiyatımıza hakaret etmek değil. Ama ne acıdır ki ülke futbolu basit bir orta oyunu taklidi.  Pişekar'ı belli Kavuklu'su belli.. Etrafı çeviren seyircileri bile belli.. Daha detayına girsem Zenne’ler belli oyundaki Efe karakterinin de karşılığı belli diyeceğim de bu kadar benzetme yapıp, kirletmeyelim.

Dedik ya oyun başladı. Beşiktaş maçındaki hakem yönetimi, vücut diline hepimiz şahit olduk. Filenin Sultanları İtalya maçlarında Kayseri'nin stoperi gibi manşet alsa şampiyonluk gelmişti. 

Adı Ümit, hakemlik yeteneği ümitsiz olan şahıs da bunu düşünüp sinirlendi ki oyna oyna yaptı sete çıkmış üçlü çektiren Alen gibi yaptığı el hareketi ile. Peki varın çocukları ne yapıyordu o sırada diye sorabilirsiniz ama ben bu satırlarda cevaplayamıyorum onu.. Sonra Cenk’in attığı golde iç mimar inceliğinde çizdkleri kesitler falan ile ofsaytı yakaladı Tff nin doğurduğu varın çocukları. Bravo onlara. Oyun saha içinde devam etti ertesi gün. Cenk’i şak şak attığı pozisyonda (ki Cenk’in ilk kartında geriye dönüp sari gösterdiği gibi, ikinci sarıdaki pozisyonda topu oraya getiren Gedson’a tekme tokat dalan Kayserili’ye dönüp faul verse devamına bakmayacak bile Ümitsiz) Gomis abiyi atamadı oyunu seyredenler. Peki dün akşam ki skandallara ne demeli? Adam Mawashi Geri hareketi ile adamın böğrünü deliyor, kornertopunda rakibinin arkasındaki istemsiz parmağa çarpmayı yakalayan var çocuğu bunu göremiyor. Aynı hareketin bir benzerini ceza sahası içinde yapıyorlar ona da devam diyorlar hamdolsun. Bütün takdir hakları ev sahibi lehine kullanılıyor cart faul curt faul ee maç sonunda koskoca holding patronunun oğlu değerli kulüp başkanı çıkıp hakeme laf edip zaten ne düşüneceğini iyice karıştırmış  taraftarın aklı ile oynuyor. Dedik ya Pişekar ve Kavuklu sahnede diye. Bugün avrupa yakası sarısının yöneticisi de çıkmış kafanızı her çevirdiğiniz yerde biz olacağız şekli ile Kurtar Vadisi tiradı sergiliyor. Peki bunlar sahanın içi sahi dışında neler oluyor? TFF 21 yabancı tescili buyurmuş. Yahu biz senelerdir millet yan sahada idmana çıkartıp bedavadan parasını ödemedik mi hırsızların? Peki bu ne? Haa doğru Fb’de 22 yabancı var. Aslında onlar bizim gibi değil. Satış problemleri yok. İstediğini istediği yere çakıyorlar zaten. Boluya 2 milyona yedek kaleci satmışlıkları var. En kötü Hull City orada verirler geçerler de dert o değil. Şimdi Avrupa var, kupa var, lig var.. Döndürüp döndürüp oynatacaklar. Hiç bir alanda yıpranmayacaklar. Beşiktaş’ın Ajax karşısına çıktığı hale hiç gelmeyecekler mesela. Nedir yani şimdi bu? Orta oyunu değil mi? Beşiktaş da ne yapsın kendi içinde kavga ile meşgul. Yok 3’lü mü yok 4’lü mü? Yok 100 milyonluk maaş bütçesi olan hoca iyi idi yeniden gelsin yok şimdiki 25 milyonluk bütçeyi neden akıcı oynatamıyor , neden herkesi ezemiyoruz vs vs birbirimizi yiyelim.. Yahu hanımlar beyler oyun başladı ha uyandırayım size.. Ya Karagöz Hacivattaki Tuzsuz Deli Bekir olur bu camia ya da sahnenin etrafındaki seyircilerden biri.. Bırakın 3’ünü 4’ünü o bizim işimiz değil. Görev verilmiş bir teknik heyet var onlar  işini yapacak.. Yönetim orada duruyor. Tabi ki transfer isteyeceğiz tabi ki güçlü kadro peşinde koşacağız. Ama bunların yanında kamaoyunu doğru yönlendirip doğru tepkileri koydurtmak zorundayız artık bu kendini Karagöz, Hacivat sananlara. Tamam efendiyiz falan güzel, camia olarak bir ağır abiliğimiz (cinsiyet içermez) de var o da iyi ama enayi pozisyonuna da düşmeyelim artık..