İşte Gökçe’nin açıklamaları:

Beşiktaş, Hatay gibi zorlu bir deplasmanda Josef ve Pjanic gibi orta sahanın en önemli iki oyuncusundan yoksun olacak. Atiba hazır olsaydı belki çok önemli bir sorun teşkil etmezdi ancak o da sakatlıktan yeni kurtuldu, ne verebileceği şu an için net değil. Beşiktaş’ı bu şartlarda zor bir maç bekliyor ancak eksiklere rağmen Beşiktaş kadrosu yine de hafife alınmamalı. Beşiktaş orta sahada zannediyorum rakibini Salih ve Oğuzhan gibi iki oyuncuyla karşılayacak. Henüz form tutmasalar da Ghezzal ve Rosier hafife alınacak adamlar değil. Sol kanatta Umut Meraş’ın oynamaya başlaması çok iyi oldu, tam ihtiyaç duyulan zamana denk geldi. N’Sakala belli ki artık o bölgede düşünülmüyor, Rıdvan da zaman zaman dinlendirilmiş olur. Hatta Sergen Yalçın belki Rıdvan’a farklı görevler de verebilir. Larin formda, Ghezzal ile birlikte Beşiktaş’ın hücumda en önemli kozu olacak.

“BEŞİKTAŞ’TA GİZLİ SORUN BATSHUAYI”

Beşiktaş, Galatasaray galibiyetiyle birlikte yeniden moral buldu ancak Beşiktaş’ın halen gizli bir sorunu var, o da golcüsü Batshuayi. Çok önemli bir oyuncu, maç içinde çok önemli işler de yapıyor. Rakip defansı yıpratıyor, stoperleri alıp götürüyor, takım arkadaşlarına önemli pozisyonlar hazırlıyor ancak oyun içindeki etkinliği ve gol yollarındaki becerisi ne yazık ki düşük kalıyor. Bir an önce skora katkıda bulunarak özgüveninin yerine gelmesi gerekiyor.

“BEŞİKTAŞ, DEVLER LİGİ’Nİ 0 YA DA 1 PUANLA KAPATIR”

Hatayspor maçı sonrası Beşiktaş bir de Sporting Lizbon deplasmanına gidecek. Bu grupta Beşiktaş’ın akranı diyebileceğimiz, denk güçlerde olan takım Lizbon takımıydı, Beşiktaş bu takımdan da kendi sahasında 4 gol yiyerek bence artık Avrupa’ya havlu attı. Avrupa’da deve dişi gibi rakipler var, Türk takımlarının uluslararası alanda başarılı olması artık çok zor. Sergen Yalçın da bu durumu çok erken anladı ve konsantrasyonunu bence lige çevirdi. Tahmin ediyorum Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ni 0 ya da 1 puanla kapatacak. Sergen Yalçın 3 sene, 4 sene üst üste Türkiye Lig’nde şampiyon olabilir ancak Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak, gruptan çıkmak için geliştirmesi gereken çok şey var.

“NECİP UYSAL ANSİKLOPEDİ GİBİ”

Beşiktaş’ta Hatayspor karşısında Josef De Souza ve Pjanic’in yokluğu ve Atiba’nın hazır olmadığını hesaba katarsak, Galatasaray maçının stoperi Necip Uysal, bu maça orta sahada başlayabilir. Necip Uysal adeta ansiklopedi gibi. Ne arıyorsanız, neye ihtiyacınız varsa onu bulabileceğiniz bir oyuncu. Sahada birden fazla bölgede görev yapabiliyor. Beşiktaş’ın jokeri diyebiliriz. Premier Lig’in başlangıç yıllarında takımların sadece 1 oyuncu değişikliği hakkı vardı. O yüzden teknik direktörler genelde birden fazla bölgede oynatabilecekleri oyuncuları tercih ederlerdi, bu özellikteki oyunculara da “Super Sub” yani “en iyi yedek” denirdi. Necip Uysal da belki her zaman forma şansı bulamıyor ama Beşiktaş için en iyi yedek diyebiliriz, takım için çok önemli bir oyuncu.

“SERGEN YALÇIN STOPERLERİ HAZIR TUTMALI”

Sergen Yalçın Montero’ya çok az şans veriyor. Böyle bir maç kalabalığı içerisinde bana göre Montero ve Serdar’a daha fazla şans vermesi lazım. Vida Beşiktaş savunmasının lideri, Sergen Yalçın Vida sabit kalır, yanındaki değişir mantığıyla hareket ediyor ancak Vida’nın da kaçıracağı maçlar olacağını düşünerek rotasyondaki stoperleri hazır tutması gerekiyor.

“BERABERLİK BEŞİKTAŞ’A YARAMAZ”

Hatayspor ve Beşiktaş, 24 puanlı lider Trabzonspor’u 20’şer puanla takip eden iki takım. Bu maç iki takım için de zorlu bir maç. Beraberlik Hatayspor’u sevindirir ama Beşiktaş’ın isteyeceği bir sonuç olmaz. Beşiktaş, bir sonraki lig maçını Trabzonspor’la evinde oynayacak. O maça en kötü ihtimalle puan farkını koruyarak ya da mümkün olursa daha az bir farkla gitmek isteyecektir. Bunu başarmanın tek yolu da Hatay’dan galibiyetle dönebilmek. Ben Beşiktaş’ın eksiklerine rağmen bunu başarabileceğini düşünüyorum.

Doruk KOÇ / Duhuliye