Konyaspor karşısında aldığı ağır mağlubiyetle taraftarını üzen Beşiktaş'ta saha içinde alınan kötü sonuç kadar saha dışında yaşanan gelişmeler de yönetimi düşündürüyor.
Transfer çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlı ekipte son olarak iki isim daha kadro dışı bırakıldı. Teknik direktör Sergen Yalçın, Konyaspor maçı öncesi yaptığı açıklamada Jeremain Lens ile Umut Nayir'in kadro dışı kalacağını ve takım bulmaları gerektiğini duyurmuştu. 

OYNAMADAN KAZANIYORLAR! 

Bu gelişmenin ardından Beşiktaş'ta geleceği belirsiz olan ve kulübe herhangi bir fayda sağlamadan kazanç elde eden isimlere yenileri eklendi! Sezon başında teknik heyetin kararı sonrası Isimat Mirin ile Douglas kadro dışı bırakılmıştı. Lens ve Umut'la birlikte Beşiktaş'taki kadro dışı bırakılan ve oynamadan para kazanan futbolcu sayısı 4'e çıktı. Geçen sezon görevine son verilen Abdullah Avcı da aynı şekilde kulübe bir fayda sağlamadan tazminatını alırken, bu durum ciddi bir mali yükümlülüğü de ortaya çıkardı.

AVCI'YA DA TAZMİNAT ÖDENİYOR 

Bu sezon için; Mirin'e 1 milyon 275 bin Euro, Douglas'a 800 bin Euro, Lens'e 1 milyon 950 bin Euro, Umut Nayir'e 2 milyon TL yıllık ücret ödeyen Beşiktaş, Abdullah Avcı'ya ise bu yıl için 10 milyon TL ödemeyi taahhüt etmişti. Euro cinsinden olan ödemeler bugünkü kurla TL'ye çevrildiğinde Beşiktaş, bu 5 isime yaklaşık 50 milyon TL ödemek zorunda kalacak. 

Mirin: 1 milyon 275 bin Euro (12 milyon TL)
Douglas: 800 bin euro (7 milyon TL)
Lens: 1 milyon 950 bin euro yıllık (18 milyon YL)
Umut Nayir: 2 milyon TL 
Abdullah Avcı: 10 milyon TL

Kaynak: Duhuliye