Giresunspor Başkanı Hakan KaraahmetTFF'nin karantina süresini 14 günden 10 güne indirdiğini açıkladı.

Karaahmet, Beşiktaş'tan kiraladıkları Kerem Kalafat 15 maçta oynamazsa siyah beyazlılara tazminat ödeyeceklerini söyledi.

'Hakan Keleş'ten memnunuz'

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hakan Karaahmet, "Adanaspor maçında futbol adına her şeyi yaptık. Takımımız geriye düştü ve reaksiyon gösterdi. Bu şekilde maçı kazanmamız güzeldi. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Hakan Keleş ile uyumumuz gayet iyi, kendisinden memnunuz. Hakan Keleş'in Türk futbolunda çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Karaahmet, "Sezon öncesinde 10 milyon TL ödedik ve transfer yasağımızı kaldırdık. Şu andaki borcumuz 60 milyon TL civarında. Eski başkanlarımızdan temliklerini kaldırmalarını isteyeceğiz. Giresunspor'a Giresunlu iş adamlarının sahip çıkmasını istiyoruz. Başka Giresunspor yok, gün Giresunspor'a sahip çıkma günü." diye konuştu.

İşte Kerem Kalafat'ın sözleşme detayı

İşte Kerem Kalafat'ın sözleşme detayı

Karaahmet, "Kerem Kalafat'ın sözleşmesinde 15 maçta oynar maddesi var. Kerem Kalafat 15 maçta oynamazsa Beşiktaş'a tazminat ödeyeceğiz. Kerem Kalafat'ın sözleşmesinde satın alma opsiyonu yok. Giresunspor altyapısından yetişen Fatih Yılmaz ve Erol Can Akdağ, Adanaspor maç kadrosunda yer aldı. Erol Can oyuna girdi, golünü de attı. Dün galibiyetten daha büyük kazancımız Erol Can'dı." dedi.  

Öte yandan sezon öncesi Beşiktaş'tan Giresunspor'a transfer olan Kerem Kalafat, ilk 6 haftada sadece 1 maçta forma giydi. 

Karantina süresi 10 güne iniyor

Kulüplerin karantina süresinin 14 günden 10 güne indirilmesi için TFF'ye başvurduğunu söyleyen Hakan Karaahmet, "TFF'den karantina süresinin 14 günden 10 güne indirilmesi konusunda olumlu geri dönüş aldık. 14 günlük süreçte futbolcu 2 hafta sahalardan uzak kalıyor." açıklamasında bulundu.  

Hakan Karaahmet sözlerini şu şekilde tamamladı: 

"TFF 1. Lig başkanları ile konuştuğumuzda da yasa konusunda görüşümüz şu şekilde. Biz diyoruz ki kulüplerin borçlanma limiti mutlaka olmalı, bu aşıldığında kulüp başkanlarından bunun hesabı sorulmalı. Giresunspor'da benden önceki dönemde bir menajerle yapılan sözleşmeleri görüyorum. Rezil. Benden önceki başkanla konuştuğum da 'Evet bu sözleşmeler yapıldı.' diyor. Burada durum da legalleşiyor, bir şey yapamıyorsunuz! Kontrolsüz sözleşmeler yapılabiliyor. Bütçeyi aşarsanız ve kimse bunun hesabını sormazsa sıkıntı oluşur. Başkanlar kurallara göre kulüplerini yönetmeli. Transfer döneminde futbolculara ödenecek ücretlerde üst sınır belirlenebilir."

Kaynak: Ajansspor