Süleyman Oktay, transfer yapılması gereken bölgeleri ve siyah-beyazlıların gündemini şu sözlerle değerlendirdi:

"TRANSFERDE ÖNCELİK SANTRFOR OLABİLİR."

"Futbolda en önemli yer atan ve tutan. Kalecin ve santrforun iyi olması lazım. Sergen Yalçın kalecilerinden memnun. Öncelikle santrfor çok önemli. Gol atmak çok önemli. Sergen Yalçın'ın önceliği santrfor olur. Beşiktaş'ın kanatları çok iyi değil, çalışmıyor. Biraz Georges Kevin N'Koudou orada bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kanat futbolcuların çok verim alınmış değil. Trabzonspor maçında Tyler Boyd güzel bir gol atsa da, Lens gol atsa da kanatlar Beşiktaş'ta iyi değil. Transferde öncelik santfor olabilir."

"BÜTÜN İŞ SERGEN YALÇIN'DA!"

"Beşiktaş'ın kadrosu düşünüldüğü gibi; dar bir kadro değil. Alternatifleriyle beraber Beşiktaş'ın geniş bir kadrosu var. Zaten bu sezon lig çok uzun sürecek. Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçları da var. Geniş kadrolu olmak çok önemli fakat geniş kadro da olsan, dar kadro da olsan daha önemli bir şey var; futbolculardan verim alabilmek. Futbolcuların performanslarını yukarı çekebilmek çok önemli. Beşiktaş'ta bütün iş Sergen Yalçın'da. Takım haline sokmak, iyi bir ekip yapmak ve de futbolcuların performanslarını yukarılara çekmek Sergen Yalçın'ın işi. Bunlar olursa; Beşiktaş takımı iyi futbol oynayan, iyi mücadele eden bir takım haline gelecektir. Santfor ve kanatlar çok önemli."

"ÇOK DAHA İYİ DURUMA GELEBİLİR."

"Hiç kimsenin gidip de Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-1 mağlup edeceğini düşünmediği bir ortamda, Beşiktaş gitti 3-1 aldı döndü. Beşiktaş lige moralli başlamıştır. Bu moralle devam ederse, Trabzon'da gördüğümüz alanlarını daraltan, iyi mücadele eden Beşiktaş; ileriki maçlarda gelecek olan transferlerle beraber çok daha iyi duruma gelebilir."

"BEŞİKTAŞ, PAOK'A ELENMEZDİ!"

"Beşiktaş, Trabzon'da defansif bir futbol oynadı. Beşiktaş her zaman bu futbolu oynamaz. Eğer Beşiktaş, PAOK maçında da böyle oynasaydı; daha defansif, alanlarını kapatan, daraltan bir Beşiktaş'ı PAOK maçında da görseydik elenmezdi. Beşiktaş, PAOK maçında daha açık oynadı. Lens daha ilk dakikadan itibaren hücuma gitmeye başladı. Bu da Beşiktaş'ın PAOK maçına iyi hazırlanmadığını ve taktiğinin iyi olmadığını gösterdi. Trabzon'da taktik olarak iyi bir Beşiktaş'ı gördük. Sergen Yalçın, nasıl oynanması gerektiyse Trabzonspor'a öyle hazırlamış takımı. Trabzonspor iyi bir takım görüntüsü vermedi. Beşiktaş planlı ve defansif ağırlıklı oynadığını bildiği için ne istediğini bilen takım statüsündeydi. Trabzonspor hücum oynaması gerektiğini düşünerek, bu hatasının kurbanı oldu. Beşiktaş bu şekilde oynamayacaktır. Beşiktaş'a oynayan takımlar daha defansif oynayacaktır. Beşiktaş saldıran, hücum eden takım olacaktır. Beşiktaş'ı o şekilde görmek de çok önemli. Trabzonspor maçındaki Beşiktaş'ı değerlendirirken bunları da düşünüp, çok daha iyi analiz yapabiliriz."

DUHULİYE.COM - ÖZEL RÖPORTAJ