Adnan Aybaba, Beşiktaş'ın oyununu ve gündemi bu sözlerle değerlendirdi:

"Beşiktaş'ın aldığı skor son derece güzel. Beşiktaş çok sorunlu bir takım olarak görünüyor. Transfer eksiklikleri var. Sergen Yalçın, koronavirüse yakalandı. Buna rağmen karşısında geçen seneyi çok iyi kapatan Trabzonspor vardı. Beşiktaş çok sorunlu bir takımken, büyüklüğüyle hiç umulmadık bir anda Trabzonspor'u evinde yendi. Beşiktaş'ın eksiklikleri mutlaka var ama daha ilk maç. Yeni gelecek transferlerle birlikte, Beşiktaş'ın kendini daha da bulacağını, taşların yerine oturacağına inanıyorum. Beşiktaş bu maçta hücuma çıkarken bile dengeliydi. Necip Uysal'ın sağ bek oynaması, 'defans kurgusunu bir garantiye alayım, ondan sonra gol bulayım' demekti. Rakibine açık alan bırakmadı. Lens hiçbir zaman o mevkide oynayamaz zaten bu da ortaya çıktı. Lens her zaman hücumda, sağ kanatta oynayacak bir oyuncu niteliğinde. Oğuzhan Özyakup kötü değildi, bu bizi sevindirdi. Adem Ljajic'in tekrar performansını bulup, oyuna katkı sağlaması çok önemliydi. İyi bir forvet daha olsa çok daha iyi olurdu tabii ki ama şu anda Beşiktaş'ın elinde 3 tane forvet var. Yol alabildiği kadar bu isimlerle yol alacak ama yeni bir transfer olursa tabii ki daha etkili olur."

"Beşiktaş bu galibiyetle en azından ağır eleştirilerden kurtulup, rahat bir nefes aldı. Beni üzen şey taraftarların tribünde yer almaması. Mutlak bir süreçte bu sorunun çözülüp, az bile olsa bir taraftar girişinin gerçekleşmesi lazım. Bunu yapmak şart."

"SORLOTH, TRABZONSPOR'UN HER ŞEYİYMİŞ!"

"Sörloth'un olmamasının maçta çok etkisi oldu. Alexander Sörloth demekki Trabzonspor'un her şeyiymiş. Bir takım bir oyuncuya bağlanmaz diyorsunuz ama bu sefer böyle olmadı. Sörloth'un orada olması bile en az 2-3 oyuncuyu yanına alıp, sürüklüyordu. Trabzonspor'da bu böyle olmadı. Ekuban oynadı yerine, Beşiktaş'ta onu kapattı. Zaten süratli bir adam Ekuban. Sörloth da her şey var. Vuruyor, vurduruyor, pas alıyor, pas veriyor, mücadele ediyor, pres yapıyor bu adam. Bence Trabzonspor, iyi bir santrforu kaybetti. Onunda hakikaten etkisi oldu."

"VIDA DA ÇABUK OYUNCU DEĞİL!"

"Beşiktaş'ta Vida da çabuk oyuncu değil, Welinton da çabuk oyuncu değil. İki tane orada ağır oyuncu var. Bunların ağır olması da önemli değil, futbolda denge önemli. Bunlar birbiriyle anlaşırlarsa tutabilir. Welinton'ın ilk görüntüsü hala büyük bir uyumsuzluk içinde, bunu aşması lazım. Bunu da oynayarak aşacak bence. Oraya bir oyuncu daha bulmakta fayda var bana göre."

"KALINIC YETERLİ OLUR!"

"Kalinic gelirse en azından bu sezon için yeterli olur. Bütçeler de çok kısıtlı. Hepimiz isteriz, Beşiktaş'a en iyi oyuncuların gelmesini. Gerçekten de futbol iyi oyuncularla oynanır. Beşiktaş'ın 2 yıl şampiyon olduğu dönemde iyi oyuncular vardı. İyi de bir teknik direktörle birlikte olunca uyum sağladılar. Beşiktaş sahada iyi olmalı çünkü dışarıda taraftarın desteği yok. Diğer takımlarda da taraftar yok. Beşiktaş'ın içerdeki maçlarında taraftar başka bir nefesti."

"ERSİN DESTANOĞLU'NA ÜZÜLDÜM!"

"Ersin Destanoğlu'na biraz üzüldüm açıkçası. Bu kaleciyle bu sezon devam edeceğiz. Oynaya, oynaya kendini geliştirecek. Oynarken hatalar yaptığında Beşiktaş'ın galip gelmesi lazım. 3-0 öndeyken gol yediğinde, sıkıntı yaratmaz. Kırılma maçlarında bu hataların affı olmaz. Oynaya, oynaya kendini bulacaktır."