Beşiktaş Montero’ya 775 bin Euro yıllık ücret ödeyecek. Bu ücreti oyuncuya on taksit halinde ödeyecek olan Beşiktaş, oyuncu için kulübü Atletico Madrid’e şu an için bir kiralama bedeli ödemedi. Oyuncunun sözleşmesindeki maddeye göre Beşiktaş, maçların yüzde 70’inde şans vermesi halinde Montero için kiralama bedeli ödemeyecek. Beşiktaş Montero’yu maçların yüzde 70’inde kullanmazsa Atletico Madrid’e kiralama bedeli olarak 600 bin Euro ödeme yapacak.

Montero’nun sözleşmesindeki bu ödeme detayı teknik direktör Sergen Yalçın’ı düşündürüyor. Zira Sergen Yalçın oyuncuyu şu aşamada ilk 11 düzeyinde görmüyor. Oyuncunun lisans işlemleri dahi bu yüzden bekletiliyor, yabancı oyuncu lisanslarında öncelik direkt olarak 11’de oynayacak olan sağ bek ve forvet oyuncuları olarak planlanıyor. Sergen Yalçın’ın stoper gibi önemli bir bölgede 21 yaşındaki potansiyelli genç bir oyuncu olan Montero yerine tecrübesiyle öne çıkan Vida – Welinton ikilisini ağırlıklı olarak tercih etmesi bekleniyor. Bu durumda Montero bu sezon planlarda rotasyon oyuncusu olarak düşünülüyor.

Genç oyuncunun lisans işlemleri bile bütün eksikler giderildikten ve direkt olarak ilk 11’de oynayacak oyuncuların lisansları çıkarıldıktan sonra en sona bırakılacak. Bu durumda İspanyol oyuncunun sezonun yüzde 70’inde süre alabilmesi kolay gözükmüyor.
Futbol A.Ş Başkanı Erdal Torunoğulları’nın; Sergen Yalçın’ın oyuncuyu izlediğini düşünerek transferi hemen bitirdiği, teknik heyetin oyuncunun sözleşmesindeki oynama maddesini transfer bittikten sonra öğrendiği ise gelen bilgiler arasında.

Duhuliye.com ÖZEL HABER