Beşiktaş’ın Hukuk İşlerinden Sorumlu Eski Yöneticisi Ahmet Akpınar, siyah-beyazlıların gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Duhuliye.com'a özel açıklamalar yapan Akpınar, mevcut ekonomik şartlarda transfer yapmanın çok olduğuna dikkat çekti fakat yönetimin verdiği vaatleri  yerine getirmediğini de sözlerine ekledi. Akpınar, şu ifadeleri kullandı:

'MEŞHUR RAPORU NEDEN HALE GÖREMEDİK'

"Kulübün ekonomik durumu ortada. Bu mali şartlarda transfer  yapabilmek bile çok büyük bir başarı. Yönetime göreve gelirken enkaz aldı. Ancak bu enkazın ortada çıktığı süreçte Ahmet Nur Çebi de ikinci başkandı. Bunu da unutmamak lazım. Tabiki de bu cenazenin kaldırılması lazım. Fakat şu meşhur raporu hala göremedik. Neden bu kadar gecikti anlamakta zorlanıyorum. Pandemi araya girdi, salgın var deniyor. Ama pandemi döneminde birçok şirket evden çalıştı. Denetim firmaları da evden çalışıyor. Rahat rahat dosyalar incelenir. Neden bu kadar gecikiyor."

'FİKRET ORMAN'A DAVA AÇILDI MI?'

"Yönetimde sorunları sürekli bir erteleme alışkanlığı var. Fikret Orman'ın 'Hesap soracağım' deyip sormaması gibi bu rapor olayı da ona dönmesin! Eski bir yönetici arkadaşımız kısa süre önce bir sürü laf söyledi. Ona karşı davalar açılacak dendi. Açıldı mı bilmiyoruz. Fikret Orman ibra edilmedi. Dava açıldı mı bilmiyoruz. Taraftar, kongre üyesi veya eski bir yönetici, bunları herkesin bilmesi lazım.  Bunları bilmek Beşiktaşlılar'ın en büyük hakkı."

'KİM KUSURLU İSE ONDAN HESAP SORULMALI'

"Futbol takımının başarısı ayrı bir konu. Bazen şöyle şeyler söyleniyor. 'Takım iyi giderken bunları söylemek doğru değil' Bunları söylemek takıma bir eleştiri değil ki! Fikret Orman da hesap soracağım dedi. Ben o zamanlarda yazılı ve görsel basında şunları söyledim. Ben kusurluysam eğer bana da dava açılsın. Bu müesseyi artık işletmemiz lazım. Burada kim kusurlu ya da kasıtlıysa ona hesap sorulmalı." 

'ÇATI DANIŞMANLIĞI NEDİR?'

"Stadın çatısıyla ilgili olarak 708 bin TL'lik fatura var. Herkes e-fatura kesiyor. O gördüğümüz fatura elle kesilmiş bir fatura. Bunun neden üzerine gidilmiyor. Çatı danışmanlığı nedir hiç anlamadım açıkcası! En fazla yapan firmaya dava açarsınzı. Bir kusur varsa tazminat yoluna gidersiniz. Bunun için bir danışmana gerek yok. Beşiktaş'ın en büyük problemi bu. Tüm sorunlar halının altına süpürülüyor. Neden yasal yollara başvurulmuyor. Biz her gittiğimiz seyehatin parasını ödedik. Her yönetim diğerinin üstüne gitmeye korkarsa bu Beşiktaş için iyi olmaz."