Okan Koç’a futbolcuların yıllık ücretlerinde indirime gidip gitmeyeceklerini sorduğumuzda aldığımız yanıt şöyle:

BU KADAR YABANCIYLA AİDİYET BEKLEYEMEZSİNİZ
“Bizim zamanımızda takım ağırlıkla yerli oyunculardan oluşuyordu. Yerli oyuncularda da kulüplerine, terlettikleri formaya, mücadele ettikleri armaya karşı aidiyet duygusu vardır. Biz Beşiktaş’ın futbolcusu iken aynı zamanda taraftarıydık. Burada da bir indirim söz konusu olursa olan yine yerli oyunculara olur. Feda yaparsa yerli oyuncular yapar. Yabancı oyuncular mukavelenin üzerinde yazan parayı aynen almak ister, alamazsa FIFA’ya gider, bir şekilde kuruşunu bırakmaz. Yabancı sayısının bu kadar fazla olduğu ortamda aidiyet duygusu bekleyemezsiniz. Bu yüzden yerli oyuncuların sayısını arttırmalı ve özkaynaktan A takıma daha fazla oyuncu çıkarmalıyız. Kulüplerin mali yapısı bu kadar kötüyken bu bir fırsat olacaktır. Biz sözleşme imzalarken para konuşmadık, oynarken bir yöneticiye gidip paramız yatmıyor demedik. Dışarıdan gelen adam bu duyguya sahip olamaz. Onlar buraya işyeri gözüyle bakıyor.”

OYUNCULARIN HAZIR OLMASI EN AZ 1 AY
“Lige verilen aranın üçüncü haftasındayız. Fizik kondisyonların üst düzeye ulaştığı bir dönemde lige ara verildi. Elbette her şeyin başı sağlık ama fizik kalitenin bu seviyeye çıktığı bir ortamda ara vermek oyuncuları geriye atar. Bu seviyeye geri çıkmak en az 1 ay süre ister. Oyuncular bireysel antrenmanlarını sürdürseler de takım antrenmanının yerini tutmaz. Bugün 90 dakikalık bir maç 2 haftalık antrenman temposuna bedel. Oyuncular 3 haftadır maç yapmıyorlar. Bir de herkes evinde. Futbolcuların uyku düzeni, beslenme düzeni, yaşamları sezon devam ederken olduğu gibi değil. Bugün bu salgın süreci sona erip “hadi ligleri başlatıyoruz” desek oyunculara hazır olmaları için 1 ay zaman lazım.”

SERGEN YALÇIN BEŞİKTAŞ İÇİN BÜYÜK ŞANS
"Sergen Hoca’nın röportaj ve yayınlarını takip ediyorum. Ülkede futbol durmuşken Sergen Hoca Beşiktaşlıları futbolun içinde tutuyor. Hiçbir zaman popülizme kaçmadan hem içinden gelenleri, hem de doğruları söylüyor. Kalkıp da “şöyle çalışıyoruz, böyle çalışıyoruz” demiyor, “telefonla, videoyla antrenman olmaz” diyor. Onu alacağız bunu alacağız demiyor, “Talisca’yı kim istemez ama şartları ağır” diyebiliyor. Sergen Yalçın şartlar ne olursa olsun ona güvenen insanlara doğruları söyleyen ve eldeki imkanlarla yapabileceğinin en iyisini sunan bir isim. Beşiktaşlılar böyle bir hocaya sahip oldukları için çok şanslı."

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
"Bizim millet olarak en büyük özelliğimiz zor zamanlarda yaşadığımız kenetlenme. Yine zor bir dönemden geçiyoruz ama bu dönemden de en az hasarla çıkacağız. Her yerde yardımlar, kampanyalar görüyoruz, neyimiz var neyimiz yoksa bu zor günlerde paylaşıyoruz. Bunun dışında tek yapmamız gereken şey mümkün mertebe evimizde kalıp kendi hayatımızı da, sevdiklerimizi de tehlikeye atmamak. Ben de güzel ülkemin insanlarına #EvdeKal diyor ve geçmiş olsun diliyorum. Her zaman olduğu gibi yine birlikte başaracağız."


Duhuliye.com ÖZEL HABER