Yönetimin taraftar ile kurmuş olduğu bağ, beklenen ve özlenen bir tabloydu. Başarı ancak böyle gelir. Şu da bir gerçek ki ortada hâlâ kazanılmış bir başarı yok. “Yönetim istifa” sesleri kısa bir zaman sonra Beşiktaş’ın başkanı Serdal Adalı’ya dönmüş durumda. Taraftarın şampiyonluk ve başarılı bir takım görmek istemesinden daha doğal bir şey olamaz.
Yeni transferlerin uyum sorunu yaşamaması sevindirici; ancak son oynadığımız maçta, bir önceki maç kadar etkili bir oyunumuz yoktu. Türkiye Kupası hedef olmalı. Taraftar ile kurulan bu bağın sürdürülebilir olması için bu şarttır. Yönetimimiz ne yapıp edip boş olan koltukların dolması için bir çözüm bulmalıdır. Bu durum Beşiktaş’a yakışmıyor. Bilet fiyatlarının indirilmesi mantıklı bir çözüm olacaktır. Bizim taraftarımız zengin bir taraftar grubu değildir.
Tekrar eskiye dönülmelidir, halka inilmelidir. Hayatında belki de tek zevki ve tutkusu Beşiktaş olan, durumu iyi olmayan ama susmadan takımını destekleyecek Beşiktaş taraftarı maçlara gelebilmelidir. Gelsinler ki sahada şartlar kötüye giderken, maçı çevirmek için takımla birlikte itici güç olarak maça ortak olunsun. Bu duygu birleşmesi şarttır.
Kapalı Alt ve Numaralı Alt tribünlerine ateşli taraftar grupları alınmalıdır. Üst kattan sahaya baskı kurmak kolay değildir. Ayrıca üst katın seyir zevki alt kata göre daha iyidir; stada girmesi ve çıkması da daha kolaydır. Orası daha lüks hâle getirilip, zaten inmesi çıkması zor olan alt katların fiyatı taraftar gruplarının alabileceği seviyeye indirilmelidir. Bu şekilde olursa rakipler, büyük Beşiktaş taraftarının kuracağı baskı ile zorlanır.
Rakiplerimizin taraftar grupları ÇARŞI’nın ne olduğunu belli ki daha öğrenememiştir. ÇARŞI her zaman güvenilir bir kaledir, Beşiktaş’ın simgesidir. ÇARŞI bir taraftar grubudur; temelleri efsane Kapalı’da atılmıştır. ÇARŞI bir sivil toplum örgütüdür, toplumsal dayanışmanın simgesidir. Afetlerde yardım organize eder, gönüllüler bizzat yardıma muhtaç olanlara el uzatır.Ve en önemlisi ÇARŞI bir ruhtur. ÇARŞI ruhuna sahip olmak; kayıtsız şartsız, sorgusuz sualsiz Beşiktaş ve sahip olduğu değerler için yaşamaktır. Gönül, ÇARŞI benzeri grupların ülke genelinde görülmesini istese de yıllara yayılan böyle bir ruhu oluşturacak ne insan profili ne de sabır vardır. Taklitler aslını yüceltir.
Masis Kuyumcu / duhuliye.com