Bu akşam oynanacak derbi öncesinde 4-3'lük unutulmaz maçı da hatırlatan Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:
 

"Beşiktaş'a ilk gittiğimde sabah 7'de hazırlık maçı vardı. 11 kişiydik ama hoca birini daha bekliyordu. Sonunda bana hazırlanmamı söyledi. 1-0 kazandık, golü de ben attım. Orta yaptım, gol oldu. Benim kırılma anım buydu."

"Beşiktaş tarihinde en çok oynayan futbolcu benim. Her gelen antrenör beni oynattı. O kadar genç başladım ki 26 yaşındayken 'Rıza hala oynuyor mu?' derlerdi. Tüm hayallerimi gerçekleştirdim, sonra da antrenör olmak istedim."

"Bir gün Ali Şen aradı, 'Rıza, dünya karmasına gidiyorsun' dedi. Fenerbahçe başkanı beni dünya karmasına gönderdi."

Kadıköy'de Beşiktaş'ın kazandığı son derbide teknik direktörün kendisi olduğunu hatırlatan Çalımbay, tarihe geçen derbi için ise şunları söyledi:

"Ronaldo kaleye geçmek istedi, stoper. Ahmed Hassan kısa boylu. Pancu'da karar kıldık. Pancu kaleye geçtiğinde ben de dahil, taraftarlar da dahil olmak üzere herkes "acaba kaç tane yeriz" diye düşünüyordu. Oyuna girdiğinde Alex penaltı atıyordu, neredeyse onu da kurtaracaktı. Pancu kalede rahat davranıp bir iki tane de top çıkarınca bize de güven geldi, biz de rahatladık. O maçta 11'e 11 yakalayamadığımız kontra atakları 10 kişiyle ve kalede kaleci yokken yakaladık. Unutulmaz bir maçtı."

Duhuliye.com