Pazar gecesi Beşiktaş hentbol takımının lig bitmeden şampiyonluğunu ilan ettiği maçı izledim. Mirhan ve Ersin iki tane çok iyi kalecisi var, maç içinde sırayla kaleye geçiyorlar, ikisi de o kadar iyi ki ikisinden hangisi daha iyi karar veremedim.

Dün gece futbol takımını izlerken ise ilk 11’de başlayan stoperlerden Vida ve Montero’dan hangisinin daha kötü olduğuna bir türlü karar veremedim. Muleka yerden, havadan her türlü Vida’yı alt etti, tecrübeli Hırvat stoper, bu sezon zaman zaman kötü oynasa da dün çıkana kadar Beşiktaş kariyerinin geçen sezonki Konya deplasmanından beri en kötü maçını oynadı.

30’da Montero ıskaladı, Ersin kurtardı. 33’de Vida çıkarken kaptırdı, devre sonunda Vida önce Muleka’yı savunma arkasına kaçırdı sonra kalecisi Ersin ile anlaşamadı, Beşiktaş ikinci golü yedi.

Basirete sahip değiller

Vida ısınmada oynayamayacak kadar sakatlandıysa neden oynatıldı, yerine Serdar neden hiç düşünülmedi veya Rosier stopere kaydırılıp sağda N’Koudou ile başlanmadı.

Dört eşit çizgiyi bir araya getirince bir kare ortaya çıkar, şampiyon hentbol şubesinde gördüğümüz gibi takım olmak da böyle bir şeydir. Kimse kareye bakınca önce dört ayrı çizgiyi görmez, karenin bütününü görür, açılarının 90 derece olduğunu fark eder.

İyi bir takımda hentbolcularda pazar gecesi gördüğümüz gibi oyuna giren çıkanı aratmaz, tribünde izleyen o zaman dört köşe olur. Beşiktaş’ın futbol şubesindeki oyuncu grubu ise aralarındaki birkaç istisna hariç iyi bir takım oluşturabilecek yetenek, oyun karakteri ve basirete sahip değiller.

Daha iyileri gerekiyor

Bazıları o kadar kötü ki Josef, Rosier, Ghezzal vb iyilerin de performansını düşürüyor, bozuyor. Kasımpaşa’da bu kadroyu kuran Serkan Reçber’e tebrikler, Beşiktaş taraftarı aynısını Ceyhun Kazancı’dan bekliyor. Birkaç iyi oyuncu hariç bu kadro resetlenmeli.

Serkan Reçber ile Sami Uğurlu arasındaki başarı ilişkisini Valerien Hoca ile kurması için de daha iyi oyuncular gerekiyor. Hentbolda da yeni bir kadro oluşturulduğu buna rağmen doğru takım dengesiyle yine şampiyon olunduğundan gereken ders çıkarılmalı.

Ali ECE / Fanatik