Koleksiyonla ilgili, Siyah beyazlı kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde oldu: 

Payidar 1903 Koleksiyonu, Taraftarlarımız ve Koleksiyonerlerle Buluşuyor

Kadim bir vefanın eseri olan Payidar 1903 Koleksiyonu’nu, değerli taraftarlarımız ile koleksiyonerlerin beğenisine sunmaktan onur duyarız.

İlklerin kulübü Beşiktaşımızın lisanslı ve özel projesi Payidar 1903 Koleksiyonu, tamamı el hüneri ve büyük bir titizlikle sınırlı sayıda üretilmiştir.

İki buçuk yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olan Payidar 1903 Koleksiyonu, payidar1903.com adresinde taraftarlarımız ve koleksiyonerlerle buluşuyor.

Özel kodlamalı ve mühürlü içeriklerden oluşan Payidar 1903 Koleksiyonu, 1903 adet üretilmiştir.

1881 numaralı koleksiyon, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına Beşiktaş JK Müzesi’ndeki özel kaidesinde sergilenecek ve Payidar 1903 Koleksiyonu’na teveccüh gösteren kişi ve kurumların isimleri ile sayı numaraları koleksiyona (izinleri doğrultusunda) nakşedilecektir.

Payidar 1903 Koleksiyonu’nun 1903 numaralı koleksiyonu, açık artırma usulü ile satılacak olup açık artırma tarihi önümüzdeki dönemde duyurulacaktır.

Her daim göstermiş oldukları eşsiz özveri ve fedakarlık nedeniyle sonsuz şükranlarımızı sunduğumuz Büyük Beşiktaş Taraftarı’nın, Kulübümüzün finansal gücüne katkı sağlaması amacıyla hazırlanan Payidar 1903 Koleksiyonu’na da büyük ilgi göstereceğine yürekten inanıyoruz.

Beşiktaş JK

PAYİDAR 1903 KOLEKSİYONU

Kadim bir vefanın eseri olarak dünyanın ender koleksiyonları arasında yerini alacak olan, sınırlı sayıda özenle tasarlanmış “Payidar 1903 Koleksiyonu” şu parçalardan oluşmaktadır.

Bu koleksiyon, isme özel ve sayı numaraları ile birlikte kayıt altında olacak, bu anlamda içeriğin tamamında mühür ve özel kodlamalar bulunmaktadır.

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ

Payidar 1903 Kolesiyonu’na teveccüh gösteren kişi ve kurumların adları, Beşiktaş JK Müzesi’ndeki özel kaidede sergilenecek.

Kişi ve kurumların isim ve numaraları izinleri doğrultusunda kaideye nakşedilecektir.

KARTAL HEYKELİ

Koleksiyonumuzun ana öğesi ve Kulübümüzün simgesi olan asaletin timsali Kartal, koleksiyonumuz için özel tasarlanıp modellenerek en az 1530 gram 925 ayar gümüş ve 22 ayar altın kaplama kullanılarak, ülkemizin önemli mücevher üstatları tarafından el hünerleri ile titizlikle imal edilmiştir.

KARTAL HEYKELİ KAİDESİ

Kartal Heykeli’nin altında yer alan kaideyi ifade etmektedir.

Siyah mermer üzerine sayı numarası ve isim kazılarak, üzerine altın kaplama tatbik edilmiştir.

Mermerin üzerinde yer alan halka bilezikler, bronz üzerine altın kaplama uygulanmak suretiyle imal edilmiştir.

MADALYA

T.C. Merkez Bankası tarafından bu koleksiyona özel, sınırlı sayıda basılacak olup T.C. Merkez Bankası sertifikasıyla yer alacak madalya ve aparatının, 21 gram 925 ayar gümüş, 22 ayar altın kaplama özel deri askısı bulunmaktadır.

PUL

Türkiye Cumhuriyeti Postaları Genel Müdürlüğü tarafından bu özel koleksiyona ilişkin olarak sınırlı sayıda basılacak.

AY – YILDIZ

Kulübümüzün, ülkemizin tescil edilen ilk Türk Spor Kulübü olması ve armasında şanlı bayrağımızı taşıması dolayısıyla, koleksiyonun sağ kanadının en üst kısmında, bronz üzeri 22 ayar altın kaplamadan, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının şanlı ay - yıldızı yer almaktadır.

YILDIZ

Koleksiyonun sol kanadının en üst kısmında yer alan yıldız, koleksiyona teveccüh gösterenleri simgelemekte olup, bronz üzeri 22 ayar altın kaplamadan imal edilmiştir.

LOGO – İSİMLİK - SERİ NUMARASI

Koleksiyonun çeşitli konumlarında yer alan logo, motif, isimlik ve seri numaraları, bronz üzerine mine işlenerek 22 ayar altın kaplama ve clear crystal cam üzeri oyma altın kaplama yapılarak imal edilmiştir.

ANTİ REFLEKTE CAM

Dünyanın önde gelen müzeleri ve koleksiyonerleri tarafından kullanılan antireflekte cam ile görselde derinlik oluşumu ve koleksiyonun % 99 UV koruması sağlanmıştır.

ŞÜKRAN BERATI

Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından koleksiyona teveccüh gösterenlere takdim edilen, koleksiyonun sol kanadında yer alan, özel seri numaralı ve mühürlü, yüzde yüz deriden müteşekkil teşekkür yazısıdır.

KUTU

Koleksiyona özel tasarlanmış, içinde barındırdığı eserlerin sergilenmesi ve muhafazası için ışık düzeneği koleksiyona has olan, içi kadife, dışı yüzde yüz deri olarak özenle tasarlanmış kutu.

BİLGİ, BELGE KUTUSU

Koleksiyonda yer alan eserlerin sertifika, belge ve kullanım bilgilerinin yer alacağı dış yüzeyi gerçek deri, içi süet kaplı kutu.

VIDEO BOOK

Koleksiyona özel dış yüzeyi gerçek deri, içi süet kaplı, LED ekranlı dijital tanıtım kitabı.

DIŞ MUHAFAZA KUTUSU

Koleksiyonun ana kutusunu taşıma ve muhafazası için tasarlanan, kilitli tekerlek sistemli suni deri ve aksesuarlı kutu.