Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Beşiktaş, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza'dan gelen sakatlık haberiyle yıkıldı.

Werder Bremen maçında sakatlandı

Tecrübeli orta saha, siyah beyazlıların Werder Bremen ile oynadığı hazırlık maçında dizinden sakatlandı. Tecrübeli oyuncunun sakatlığının tedaviyle geçecek düzeyde olmadığı ve dizindeki yırtığın menüsküs ameliyatı ile düzeltilmesine karar verildi. 

Sakatlığın geçmişi geçen sezona dayanıyor

Geçireceği operasyon sonrası sahalara dönmesi yaklaşık 2,5 ayı bulması beklenen Brezilyalı futbolcunun, sakatlığının bu duruma gelmesinin geçen sezona dayandığı ortaya çıktı.

Ameliyat teklifini reddedip şiş dizle oynadı

33 yaşındaki futbolcunun geçtiğimiz sezon da aynı problemi yaşadığı ve sık sık şiş diz ile oynadığı öğrenildi. Josef de Souza'nın o dönem sağlık heyetinin ameliyat olma teklifleri geri çevirerek ilaç tedavisiyle sakatlığını geçiştirdiği ortaya çıktı. 

Operasyon kaçınılmaz hale geldi

Brezilyalı futbolcunun sakatlığıyla ilgili geçtiğimiz sezonki bu tavrı, son yaşadığı sakatlıkla birlikte işin ameliyatta kadar gitmesine neden oldu. Böylece tecrübeli oyuncu kritik bir süreçte takımını yalnız bırakmak zorunda kalacak. 

Ameliyatsız devam ederim dedi ama...

Öte yandan siyah beyazlı futbolcunun bu sezon da geçtiğimiz sezon olduğu gibi ameliyat olmadan tedavi olarak oynamaya devam edebileceğini kulübe ilettiği ancak sakatlığının daha da büyümemesi için ameliyat kararı alındığı ifade edildi.

İki sezonda 78 maça çıktı

Beşiktaş ile olan sözleşmesinin son yılına giren 33 yaşındaki Josef de Souza, siyah beyazlı takıma imza attığı 2020-21 sezonunda kazanılan çifte şampiyonlukta, 38 maçta 3 gol ve 3 asist ile önemli rol oynadı. Geçtiğimiz sezon 40 maçta forma giyen Brezilyalı orta saha takımına 5 gollük katkı yaptı.

Kaynak: Ajansspor