Demirkol' un analizinde öne çıkan tespitler şöyle:

ZORLANMALARI MUHTEMELDİ 
Beşiktaş açısından sorun, Kasımpaşa maçında kendisini daha fazla göstermeye başladı. Hatırlayalım; Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarından sonra "Çok ideal rakiplere karşı bu oyunu oynadılar, bundan sonra zorlanmaları muhtemel" demiştim. Çünkü bu oyunun doğasında var. Zorlandılar.

BEŞİKTAŞ BU MAÇIN ALTINDAN KALKAR DEDİM AMA ÖYLE OLMADI 
Halbuki Beşiktaş maçın başında iyi şeyler yaptı. Hemen maçın başında bir pozisyon var; top bir şekilde Ersin'e geldi. Ersin'e önde baskı vardı. Hemen sağa, Rosier'e attı. Kasımpaşa, oyun kuramasınlar diye önde 5'li bir baskı yapıyordu. Ama Ersin hiç umursamadı, tak diye sağda Rosier'e attı. Dedim ki Beşiktaş bu maçın, bu işin altından kalkar. Çünkü, orada 5'li baskıyı tek pasla açabiliyorsanız ve orada adam boşa çıkardıysanız, önde Güven'le Batshuayi'yle karmaşa yaratabilirsiniz. Ama öyle olmadı.

KASIMPAŞA ORTA SAHADA NE İSTERSE ONU YAPTI 
Neden olmadı dersek... Beşiktaş, orta sahasında 2 oyuncu bırakıyor. Oyun orta sahada 2'ye 3 şeklinde oluyor. Tabii ki stoper desteği geliyor. Kanatlar daraltıyor. Orada bir sayısal üstünlük yaratmaya çalışıyorlar ama Kasımpaşa'nın orta saha üçlüsü çok iyi oynadı. Özellikle Eysseric ekstra bir oyun oynadı. Hajradinoviç keza öyle. Doğucan da çok başarılıydı. Acayip bir pres gücü ve oradan çıkabilme pas koordinasyonları vardı. Ve destek de alıyorlar. Zaten Muleka golcülüğünün yanında her hafta başka bir şey daha gösteriyor. Yani orada sayısal olarak üstünlerdi. Ne isterlerse onu yaptılar. Beşiktaş da yapamadı... 

SAYISAL OLARAK SORUN VAR 
Pjaniç - Souza gibi bir ikili olmadı. Beşiktaş o bölgede Can'ı aradı, ki ben hani potansiyeli tamam ama biraz daha yeteneklisi lazım diyordum. Ama zaten sayısal olarak orada (orta saha) sorun var. 

BEŞİKTAŞ'A BÜYÜK PROBLEM YARATTI 
Pjaniç çok enteresan oldu bu sene... Muhtemelen sezonun ligdeki en fazla heyecan yaratan transferiydi. İlk haftalarda zihin açıcı bir oyun oynuyordu. Ama yok... Orada Beşiktaş'a büyük problem yarattı. 

ATİBA BU KADAR UNUTULACAK OYUNCU MU?
Ayrıca, hocanın da Atiba'yı unutması enteresan. Yani, Atiba bu kadar unutulacak bir oyuncu mu? Hoca, "Benim oynadığım oyunda olmuyor" diyebilir. Ama yani arkadaki üçlüyü de sağ taraftan Atiba'yla oynayabilirsin. Orta saha merkezinde de oynatabilirsin. Sergen Yalçın bir dönem Atiba'yı bayağı önde oynattı.