İşte Şafak Malatya'nın açıklamaları:

"ÇOK STRATEJİK BİR TRANSFER HAMLESİ"

"Beşiktaş öncelikle çok stratejik bir transfer hamlesi yaptı. Sadece son 5 yılda Juventus ve Barcelona formalarını giymiş stratejik bir oyuncuyu almaktan ziyade, Gedson Fernandes üzerinden yaptığı baskıyla da rakibine bu transferi yaptırmamış oldu. En azından Avrupa'ya yazdırmamış oldu. Galatasaray, Gedson'u bu dakikadan sonra alırsa ki çok zor bir ihtimal, bir sonraki Avrupa listesine kadar yazdıramayacak. Bu yönden Pjanic transferi büyük önem arz ediyor."

"MALİYETLER UYGUN VE MAAŞ DENGESİ SAĞLANDI"

"Beşiktaş, Pjanic transferi ile şu anda 127 milyon Euro'luk bir kadro değerine sahip oldu. Yine Transfermarkt verilerine göre ligin en değerli oyuncusu 20 milyon Euro ile Miralem Pjanic. Tabii ki bu oyuncuyu almak kolaydı, zordu gibi sığ tartışmalara girmeyeceğim, çünkü Beşiktaş'ın bir marka değeri var ve böyle oyuncular Beşiktaş için çok da zor değil. Fakat hep yanlışlarda, hatalarda nasıl yapıcı eleştirilerimizi yaptıysak, doğru olan durumlarda da Beşiktaş yönetimini alkışlamamız lazım. Baktığımızda Alex Teixeira, Batshuayi ve Pjanic transferinin toplam bonservis maliyeti 150 bin Euro. İnanılmaz bir transfer başarısı. Yine baktığımız zaman oyunculara verilen paralarda da herhangi bir şekilde uçuk rakamlar yok. Geçtiğimiz dönemlerde Beşiktaş hep yüksek maaşlarla ve düşük bonservislerle transfer yapmıştı. Fakat maaş dengesi de oturtuldu."

"ONA 'DÜNYANIN EN İYİ FRİKİKÇİSİ' DEMİŞTİ"

"Peki Pjanic transferiyle Beşiktaş saha içinde neler kazanacak? Benim şahsi fikrim Beşiktaş'ın ileri dörtlüde Alex Teixeira ile Pjanic'i yan yana oynatacağı ve Pjanic'ten bu şekilde daha fazla verim alacağı yönünde. Hem 6'yı hem 8'i dinamik şekilde oynayan bir oyuncu. Şunu da unutmayalım; geçmişte dünyanın en iyi frikikçilerinden olan Juninho'nun Pjanic için 'O dünyanın en iyi frikikçisi' yorumunu yaptığını ve İtalya'da da 'Ressam' benzetmesiyle çok güzel benzetmelerle anıldığını hatırlatalım. Umarım Türkiye'de Pjanic çok güzel bir etki bırakacaktır. Beşiktaş'ta orta alanda oynayacak oyuncular için de Pjanic şanstır, değer katacaktır."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ