Ergin Aslan'ın açıklamaları şöyle:

"BAŞLANGIÇ 11'İ YANLIŞTI"

"Başlangıç 11'i yanlıştı. Alex ile Oğuzhan aynı anda sahadan olduğu zaman zaten kondisyonları çok aşağıda, çok zayıf ikisi olduğu zaman. Beşiktaş neredeyse rakip kaleye gidemez hale geldi. İlk yarıda zaten bir iki tane pozisyon var. İkinci yarı Josef çıktı. Atiba girdi. Atiba'yla geçen sene ön bölgede kullanıp şampiyon oldu Sergen Yalçın. İkinci yarı dikkat ederseniz Göztepe penaltılara uzatmalara götüreyim mantığıyla tamamen kontra atağa döndü. Hamleler biraz geçti ama bu hamlelerden sonra Beşiktaş oyunu eline aldı." 

"ANTALYA KAMPIYLA İLGİLİ İKİ BEKLENTİM VARDI"

"Antalya kampıyla ilgili iki beklentim vardı. Bir gol ki o hala hallolmamıştı. İkincisi kondisyon işe yaramış. 120 dakika oynanan oyunda Beşiktaş uzatmalarda da isteyen taraftı. Çok gösterişli bir oyun yoktu belki ama ayakta kalmasını bildi, gol. isteyen taraftı. Ama hücuma çözüm bulması lazım hocanın." 

"PJANIC ÇOK RAHAT GEÇİLİYOR!"

"Çok rahat geçilen bir orta saha var. Ama mesela Pjanic.
Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi Pjanic ile ilgili ama şimdi şu takımdaki görüntüde çok rahat geçiliyor. Can'la oynadı geçen, çok rahat geçildi. Josef'le oynuyor, rahat geçiliyor. Mesele yanındakiyle ilgili çok değil."

"BEŞİKTAŞ'IN EN ÖNEMLİ KULVARI"

"Beşiktaş'ın en önemli kulvarı kupa. o kadar önemli ki Beşiktaş için, Avrupa belli, lig belli. Geçen üçlü, bugün dörttü, bir arayış bu haftalarda çok yapılacak işler değil. Belli bir metotla devam etmeniz lazım. Galatasaray elendi. Fenerbahçe elendi. Şu maçta topu ısırmanız lazım. Büyük yatırım yapılmış bir takım. İki kulvarda bitik ama burayı alıyor olması lazım. Sonuç olarak baktığın zaman tebrik ederim. Önemli çeyrek final."