Bu sezon sık sık hoca ve oyuncu değiştirerek oynayan Beşiktaş hem telaşlı hem de plansız göründü ilk devre. Kasımpaşa zaten ligin en çok koşanlarından. Bu maçta da hem koşup hem bu koşuları uygulanabilir bir plana bağlı yaptılar. Beşiktaş’ı karşılarken sakin topu aldıklarında ise seriydiler. Elbette özellikle Vida’dan güçlü bir yardım aldıkları da muhakkak!..

Önceki teknik adamlar gibi muhtemelen Valerien Ismael de Vida’nın gerek antrenman gerekse maç içindeki topla münasebeti hususunda şaşkındır! Gerçi diğer iki stoper de Vida’nın önünde değil ya!.. Öncelikli işlerini yapmakta zorlanan bu oyuncularla üçlü savunma kurgusunu oturtup onlara dayalı bir oyun inşa etmek, zor mu zor! 

Orta ısrarı çaresizliği artırdı

İkinci devreye doğal olarak baskılı başladı Beşiktaş ama sağdan soldan orta yapma ısrarını sürdürdükçe çaresizliği de arttı. Oysa 52’de Batshuayi’nin ofsayta takıldığı pozisyon benzeri organizasyonların tesisi o kadar zor olmasa gerek. Örneğin, 56’da Emirhan’ın yay içinde kazandırdığı serbest atış 52’deki pozisyonun benzeriydi.

Hocaların ‘’koruma kalkanı’’nı aşamayan Emirhan’ın 68’de tek başına yarattığı pozisyonla kıpırdanır gibi oldularsa da Kasımpaşa başlangıçtaki gibi sakin ve golü gözleyen stilini sürdürüyordu. İlk maçında yarattığı heyecanın ardından Valerien İsmael için, "Yakında nasıl bir futbol iklimine geldiğini o da anlayacaktır" benzeri şeyler söylemiştim.

Yavaş yavaş durumu idrak ediyordur diye düşünüyorum. Bu sadece rakipler için değil takımı için de geçerli. Yapılacak iş seneye oynayamayacak olanlar başta, oynamaması gerekenleri birer ikişer kenara koymak ve gelecek sezonu kurgulamaktır. Ama transfere değil eldeki kaynaklara dayalı olarak.

Cem DİZDAR / Fanatik