Kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Portekizli oyuncu bir gün Beşiktaş’ta teknik direktörlük yapmak istediğini söyledi.

Beşiktaş’ta çalışmak isterim

Futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş ile yollarının kesişebileceğini dile getiren Ricardo Quaresma, dünya yıldızı vatandaşı Cristiano Ronaldo’nun ileride siyah-beyazlılarda forma giyip giymeyeceği yönündeki soruyu da yanıtladı. Quaresma, "Eğer bir gün teknik direktörlük yaparsam tabii ki Beşiktaş’ta çalışmak isterim ama Ronaldo ile alakalı Beşiktaş’ta oynar mı ya da gelir mi bununla alakalı hiçbir şey söylemem mümkün değil çünkü Türkiye’de oynamamış, bulunmamış bir oyuncudan bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

Gösterdikleri ilgiden dolayı Türk taraftarlarına müteşekkirim

Her zaman bana gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Türk taraftarlarına müteşekkir olduğunu belirten Quaresma sözlerine şöyle devam etti; “Belki Portekizli oyuncuların oynama ve mücadele etme şekli, sahada gösterdikleri karakter ve kendi karakterleri ile alakalı olabilir. Sahada her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım. Her zaman herkese çözüm üretmeye çalışırım. Belki sahip olduğum sahadaki bu özellikler Türk taraftarları tarafından takdir ediliyor ve seviliyor olabilir. Diğer Portekizli oyuncuların da sahada gösterdikleri karakter, sorumluluk almaları, hata yaptıktan sonra yaptıkları hatayı kabullenip ona rağmen mücadele etmeye devam etmeleri ve gösterdikleri duruş Türk taraftarların hoşuna gidiyor; o yüzden seviliyor olabilirler.”

Benfica maçı unutulmazdı

Golcü oyuncu Beşiktaş formasıyla oynadığı Benfica maçını unutamadığını anlattı. "Kariyerim boyunca yaşadığım bütün şampiyonluklar birbirinden özel. Hepsinin ayrı bir hikayesi, ayrı bir tadı ve ayrı bir hissiyatı var. Bende Türkiye'de oynadığım maçlarda iz bırakan birçok karşılaşma var. Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerini sayabilirim. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız maçlar var. İstanbul'da oynadığımız Benfica maçı unutulmazdı. İlk yarısını 3-0 yenik kapattığımız maçın ikinci yarısında geri gelmemiz ve maçı 3-3'e getirmemiz, o stattaki fantastik atmosfer, seyircilerin desteği, bütün oyuncularımız hepsinin kalbiyle oynaması ve geri dönüşümüz; benim açımdan unutulmaz bir maçtı. Türkiye'de bende iz bırakan birçok maç var ama bir tane seçmek istersem Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçını ayrı bir yere koyabilirim.”

Fenerbahçe derbisinde attığım goller özeldi

"Benim için attığım gollerin hepsi çok özel. Fenerbahçe - Beşiktaş derbisin de attığım iki golü söyleyebilirim. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki rekabetten kaynaklandığı için önemli, ama benim için diğer attığım goller de çok özel."

Kaynak: DHA