Semih Sezerli NeoSpor programında Beşiktaş gündemine dair görüşlerini dile getirdi.
Semih Sezerli:
Beşiktaş'ın buna ihtiyacı vardı Kayserispor maçında.
“Ver Allah’ım ver… 3 yetmez, 5; 5 yetmez, 7 ver” der ya, Beşiktaş tam olarak bunu sahaya yansıttı. Siyah-beyazlılar ilk yarıda her 15 dakikada bir gol buldu. Bu kadar hızlı başlayıp karşılığını golle alamasalardı, Kayserispor’un eksiklerine rağmen maç farklı bir noktaya gidebilirdi. O yüzden bu hızlı başlangıç kritik oldu.
Daha ilk 38. saniyede Beşiktaş hızlı bir hücum ördü. Rashica’nın derine pasında Rafa koşu yaptı ama son pası kararsız kaldı. 12. dakikada Devrim’in pozisyonu geldi, 15. dakikada ise gol… Uduokhai’nın baskısı, Orkun’un muazzam pası, Rafa Silva’nın akıllı koşusu ve golle Beşiktaş maçı ilk yarıda bitirdi. Bu kadar hızlı skor bulmaları krizi önledi.
Burada en önemli faktör Rafa Silva’ydı. Son dönemde beden diliyle gündeme gelen, Joao Mario’nun ayrılığı sonrası moral bozukluğu konuşulan, “oyundan çıkarken tepkili” görüntüsü tartışılan isimdi. Hatta “gülmüyor, soğuk, iletişim kurmuyor” yorumları yapıldı. Oysa bu Rafa’nın tarzı; Benfica’da da böyleydi. Karakteri bu.
Ama futbolda her şey saha içiyle ölçülür. Kayseri’de hat-trick yaptı ve gündem bir anda değişti. Kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Rafa Silva, eleştirilerin değil alkışların merkezine oturdu. Futbol böyle bir oyun: Üç gün önce eleştirdiğiniz bir oyuncu üç gün sonra kahraman olabiliyor.
Aslında çözüm çok basitmiş: İletişim. Sergen Yalçın’ın hafta içi yaptığı kısa bir toplantı, belki bir çay sohbeti, belki 5 dakikalık bir konuşma… Sorun sandığımız şey belki hiç yoktu ya da sadece konuşularak aşıldı. Takımın en yetenekli oyuncularından biriyle diyalog kurmak yeterli oldu.
Unutmamak lazım: Rafa Silva’nın arkasında Orkun ve Ndidi gibi isimler sahadaydı. Bu ikilinin varlığı Rafa’nın yükünü azalttı, özgürleşmesini sağladı. Belki de mesele sadece iletişim değil, saha içi dengeydi.
Duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (9)
Kanatlarda quaresma bir de holoşko olaydı iyiydi
Şimdi Türkiyede ne kadar "ürün" varsa her hafta Rafa'dan gol bekleyecek hissi var içimde, hatta bazı ayıplı ürünler var ki onlar kafadan hattrick falan atamıyor bu diye göbek göbek yayılacaklar. Adam aldı geldi vurdu gol oldu. E güzel, tadını çıkar. Halbukisi takımın oyunu önemli olan. Bir planın olur, uygularsın, oturunca zaten her maç en az cifte şans. Oyun lazım oyun. Avrupa'daki maclarda zaten tek işleyen bu. Hani gruptan namağlup lider çıkarsın ya, sonra golcünü satarsın...o rolü oynayacak adamın yoktur, oyun bozulur, beş yersin bele yani
Rafa ile ilgili bir tartisma yok. Sadece eski futbolcularim, dangalak yorumcalrin, calma gazetecilerin Besiktas'i karistirma cabalari var. Yoksa Besiktas taraftarinin, teknik heyetinin Rafa Silva diye bir tartismasi yok, olmadi.
Şampiyon olmak için en az 60 gol atmak gerekiyor bizim gibi kolay gol yiyen takımın 75 leri geçmesi gerekiyor.Şimdi bakın bizim kadroya kim atacak bu kadar golü.Yüksek yüksek yazıyorum Abraham 15 atsın,rafa 15,cerny 10,jota 10,orkun 10 bunları da atamazlar da yine yetmiyor Bilal 10 cengiz 10 yani sorun ortada.Bak gs ye osimhen 30,icardi 15,barış 10,Yunus 10,stoperleri de 5 er atıyor,bekleri de 5 atıyor,toreira da 5 atıyor daha sane var İlkay var sonuç adamlar şampiyon oluyor
Rafa, Rafa'dır ve Türkiye'de onun klasında kaç tane futbolcu var. Yeter ki doğru yerde kullan oynadığı mevkide oynat..
Haftaya gol asist yapmasın yine yerin dibine sokarsınız, futbol bilginiz olmadığı için skora göre yorum yaparsınız. Çöp kelimesini kullanmayan birisi olarak yorumcular konusunda bir istisna yapıyorum. Yorumcuların yüzde 90’ı çöp.
maçı kazandık, rafa kendini buldu, sergen hoca büyük takım oyununu oturtuyor, genç devrim aslan gibi oynadı, kocaelini de yenersek puan olarak 2.'yiz... bizden mutlusu var mı acaba?
Ne yazikki Turkiye cahil dolu. Rafa gibi adami elestiriyordu millet. Hadi medya Bjk dusmani, ama Rafa'ya sallayan cakma Bjk taraftarina ne demeli?
Hepsinin laflarini agzina tikti desek daha yerinde olur....