Taraftar baskısı sonucu alınan Alex ile yollar ayrıldı.Başkan tereddüt ediyordu alıp almamak ile ilgili ama ne yapsın, o kadar baskıyı görünce mecbur kaldı. Pjanic,Batsuhayi, Alex ile efsane görünen kadro son yılların en kötü sezonunu yaşattı.Kağıt üzerinde iyi görünen kadronun bu kadar başarısız olmasını eminim ki kimse beklemiyordu.
Bunun yanında şampiyon olunan sezonun son günü gelen Ghezzal ve Rosier taraftarı fazla heycanlandırmamıştı ama oynadıkları futbol ile kiralık gelen bu iki oyuncu ile zor da olsa anlaşma sağlanması taraftarı mutlu etmişti.
Bu örnekleri neden verdiğime gelince... Taraftar kendi görev sahasında kalmalı, beklemeli, başkan, yönetim ve hoca tercihlerini yapsın. Oyuncular gelsin, sahadaki performansa göre bizler  değerlendirdiğimizde çok daha sağlıklı olur. 
Hocanın sistemi belli. Bu sisteme uygun bir stoper alındı, Gedson da bu sistemde önemli rol üstlenecek.Yanında oynayacak olan Josef in de yükünü hafifletecek. 
Cenk Tosun sakatlıklar yüzünden formaya hasret olması, onu ekstra hırslandıracak. Takıma da önemli katkılar sağlayacak.
Bu mevkiye bir de Weghorst geldiği an, eksik görünen mevki tamamlanmış olacak.
Rıdvan giderse yerli sol bek, yerli  stoper ve sağ bek şart. 
Fransız çalıştırıcı, hızlı hücum varyasyonları, doğru diziliş ve topu ayağında çok tutmadan direkt oyun üzerinde duruyor. Futbolculara top kayıpları sonrasında en hızlı şekilde geri kazanmalarını istiyor.
Valerien İsmael, ana sistem olarak 3-4-1-2'yi belirlemiş gibi görülüyor ama 3-4-3 de alternatif sistemi.
Yönetim de bu sistemlere uygun nokta atışı yapmak istiyor. Acele etmeden beklemeyi öğrenmeliyiz.