Fanatik yazarı Cem Dizdar köşe yazısında Kayserispor Beşiktaş maçını değerlendirdi.
Uzun zamandır ilk yarıda böylesi bir skora şahit olmamıştır Beşiktaşlılar. Bariz bir üstünlüğü var görünüyordu Sergen Yalçın’ın yönettiği takımın. Yine de sahada olan biten ile ilk yarı sonucu arasında doğru orantı kurabilmek pek mümkün değildi. Fenerbahçe başkanlık seçiminde olduğu gibi Saadettin Saran’ın kazanmasından daha çok Ali Koç’un kaybettiğinden söz ediliyorsa bu maçta da Beşiktaş’ın yaptıklarından çok Kayseri’nin yapamadıkları belirleyici oldu desek yanlış olmaz. Gerçi ilk golde orta sahadaki Beşiktaş ablukası zorlamıştı Kayserili oyuncuları top kaybına.
Oradan ele geçirilen top Orkun Kökçü, Rafa Silva iş birliği ile golü getirmişti lakin Kayseri savunma yerleşimi de feci durumdaydı. Tıpkı ikinci Rafa Silva golünde kornerden gelen topta ceza sahası yayını bomboş bırakmaları ya da Tammy Abraham golünde atılan geri pas/asist gibi!.. Orkun Kökçü ile Wilfred Ndidi ciddi istatistik üretemeseler bile zorlanmadan oyun kurulumunu organazi ettiler gerektiği kadar. Düşünün, daha fazla efora gerek dahi duymadıkları bir maç oynadılar Ndidi çıkana kadar. Hal böyle olunca ilk kez 11’e çıkan 18 yaşındaki Devrim Şahin de güven içinde hücumlara katıldı ve denedikçe denedi. Sahada rakip olmayınca uzun süredir ortalıkta görünmeyen Rafa Silva da ‘’esmeye’’ başladı.
Dorukhan ne yapıyordu?
Maçı anlatan pozisyon ise bence dördüncü goldeki davranışlardı. Rafa ilkinde olduğu gibi orta sahadan alıp götürdüğü topla gol öncesi ters tarafa gidip kaleci Bilal Bayazıt’ı çalımladı. Peki o sırada kaleye yönelmesi gereken 14 kez A milli olmuş eski Beşiktaşlı, eski Trabzonsporlu Dorukhan Toköz ne yapıyordu? Konuyla ilgisi yokmuş gibi sırtını pozisyona dönüp ters tarafa yönelmişti kaleci Bilal Bayazıt’ın sitemleri arasında! Maç önünde yazılıp söylendiği gibi Beşiktaş, 10 oyuncu eksiğini bir saniye bile hissetmediği bir maçı farklı kazandı. Leroy Sane’yi Almanya Milli Takımı’na davet etmeyen Julian Nagelsman’ın bizim ligin zorluk derecesi için söyledikleri memleketimizde önemli bir kalabalığı rencide etmiş olsa bile haksız olduğunu söylemek çok güç olur, değil mi? Hele de bu maçı izleyenler açısından...
Fanatik/ Cem Dizdar
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (9)
Ben senin yorumculuğunada senin sözde BEŞİKTAŞ lılığınadaaaa.......... BEŞİKTAŞ yendi diye üzülmüş d*naz*r kayseri bişey yapmamış adam şunu dili varıpta söyleyemiyor EVET BEŞİKTAŞ BU AKŞAM BİRAZ İYİYDİ demek çok mu zor kendini beğenmiş..
Bu galibiyet hiç birşey ifade etmiyor. Kayseri çok zayıftı. Takım hala kötü. Ama gecenin en iyi olayı Devrim'di.
Ya arkadaşlar bu beyefendinin bakış açısı farklı.. ne olur karşı tarafın ne dediklerini anlamaya çalışın… okuyun hemen gömmeyin. .. Cem Dizdar oyunda negatif olguları anlatan bir yorumcu.. yanlış yazdığı birşey yok … neyi görmüşse onu anlatıyor.. yani kısacası Cem bey hal böyle iken sonuçta böyle olur diyor… yazılarının çıkış noktası bu..örnek olarak real madride 5 atsak .. biraz şans ne bileyim bellingham yoktu.. vinicus formsuzdu .. real kötüydü diye de not düşer .. yazarımız böyle yorumluyor
@hulusi çok doğru tespit kardeşim. Bazı kalemler eleştirici, bazı kalemler güzellemeci, bazıları yanar döner. Ona göre okumak lazım.
Bu adamı hiç sevmem hatta gizli Beşiktaş düşmanı bence. Ama doğruya doğru dünkü maçta Beşiktaş oyunu beni hiç memnun etmedi. Kayseri çok zayıftı ve goller bireysel hatalardan geldi. Başakşehir maçındaki 30 dakika oynanan oyunu oynamalı Beşiktaş. Dün neredeyse geride bekleyip Kayserinin hata yapmasını kolladık. Bu maç tek kale oynanmalıydı özellikle ikinci golden sonra zaten Kayseri iyice düştü. Beşiktaş futbolcuların fizik gücü 90 dakikayı kaldıramıyor esas sorun burda. Her maç 115-120 km koşan bir takım olmalı.
Demiş konuya giremeyen hangi takımı tuttuğuna karar verememiş bilge adam
Bu adamı hiç memnun edemedik. Şimdi yendiğinde ya aslında karşındaki kötüydü ondan yendin. Renkliler yenincede çok iyi oynadılar diyorsun. Adama sormazlar mı kardeş senin yaram nerde. Bunun da yarası nerde ise artık siz hayal edin.
Bakıyorum Beşiktaş'ın galibiyetine üzülmüş gibisin. Goller kendiliğinden mi gol oldu. Güldürme adamı. Çok komik oluyorsun.
@Kartal 20 Kesinlikle katılıyorum sana üstad. Bu adam Beşiktaş galip geldiği zaman her cümlesine ama... ile başlıyor.
Bu adamla sözleşmemi imzaladiniz yorumları burda yayınlanacak diye, Beşiktaş li olduğunu söyleyen en büyük Beşiktaş düşmanı bu adam
bu adam neden hep beşiktaşı kötülüyor... hiç gsnin hakem hikayelerinden fenerin berbat kadro yapılanmasından bahsetmiyor