İşte Rasim Kara’nın açıklamaları:

KALECİ İÇİN ŞANSIZ BİR MAÇTI

“Genç kaleciler son zamanlarda ligimizde çok iyi işler yapıyorlar. Görüyoruz, Trabzonspor’da Uğurcan lider takımın kalesini koruyor, ligin ikincisinin kalesinde Mert var. Fenerbahçe’de Altay maçı kurtardı. Beşiktaş’ın kalesinde de bu hafta bu kadar genç bir ismi görmek beni memnun etti. Aslında benim için Ersin’in oynaması hiç sürpriz olmadı çünkü federasyonda olduğum için genç Milli takım maçlarını takip ediyorum. Ersin’in maçlarını da takip ediyordum. Ama ilk maça çıkmanın heyecanı bambaşkadır bunu ancak yaşayan bilir. Bizlerde zamanında oynadığımız ilk maçlarda çok heyecanlandık. Yinede geride oyun kurmada, oyunu başlatmada çok iyiydi. Ayaklarını çok iyi kullandı. Şansız goller yedi. Hatası yoktu. Zaten takımın tamamı ilk yarıda çok iyi oynamadığı gibi savunmada da çok hata yaptılar. Mesela Ersin ilk gol öncesi birebirde çok iyi kurtardı, blok koydu ama dönen topta savunma ters kademede hata yaptı gol oldu. Kaleci için şansız bir maçtı.

İlk yarıda başka ikinci yarıda başka bir oyun vardı sahada. İkinci yarı yapılan değişiklikler ile Beşiktaş toparlandı ve tek kale oynadı. O nedenle ikinci yarıda Ersin’e hiç iş düşmedi.

KARİUS’A TAHAMMÜL ETTİK...

Ersin'in arkasında da Utku var. Utku’yu da Beylerbeyin’de oynadığı zaman izlemiştim çok iyi bulmuştum ama oynamaya oynamaya köreldi. Gençlere şans vermek lazım oynatmak lazım. Mesela Rıdvan’ı da izledik aynı akşam gayet iyiydi. Bu oyunculara güvenip sabretmemiz gerekiyor. Yani Karius’un yediği golleri de biliyoruz. Karius’un yediği golleri bizim gençlerimiz yese tahammül edilmiyor. Karius’a verilen şans bizim gençlere verilseydi belki şimdi performansları daha da iyi olacaktı. O nedenle Sergen hocanın gençlere önümüzdeki sezonda şans vermesini isterim.

duhuliye.com