Razvan Lucescu, Beşiktaş teknik direktörlüğü için konuştu. İşte detaylar...
Razvan Lucescu kendisine sorulan Beşiktaş ile ilgili sorulara yanıt verdi.
İşte Razvan Lucescu'nun açıklamaları:
"Beşiktaş seni daha önce de istemişti. Peki durum ne?"
Razvan Lucescu: "Konuyu hızlıca kapatalım. Bir yıl daha sözleşmem var. PAOK'ta çok uzun zamandır bulunuyorum. Bu şehirle, bu takımla ve oradaki insanlarla çok derin bir bağ kurdum. Onları üzecek bir şey yapmayı kendime yakıştırmam. Bir yıl daha kontratım var, durum bu. Başka bir şey yok.
Bundan sonrası kulübün ve başkanın vereceği kararlara bağlı. Gelecekte ne olur bilmiyorum ama şu an durum bu."
"Hâlâ sözleşmende çıkış maddesi var mı?"
Razvan Lucescu: "Şu an bilmiyorum ama zaten şu anki konuşmalar daha çok bu sezonla ilgili. İniş çıkışlarla dolu bir sezon geçirdik ve sonunda beklentilere göre mutsuz bir tablo ortaya çıktı. En azından kupa konusunda… Ama futbolda her zaman istediğinizi elde edemiyorsunuz.
Burada önemli olan dengeyi kurmak ve nasıl bir beklenti yarattığınızı bilmek. Aslında aldığımız sonuçlar normalde kötü sonuçlar değildi. Ama artık herkes bunlara negatif bakıyordu.
Bu noktada iki seçeneğiniz var: Ya bunun zor bir süreç olduğunu kabul edip devam edersiniz ya da her şeyi değiştirirsiniz."
"Peki her şeyi değiştirmek ne demek? Senin de ayrılman mı?"
Razvan Lucescu: "Bilmiyorum. Bir karar alırsınız ve değiştirirsiniz. Eğer kalırsam — ki sözleşmem gereği kalmam gerekiyor — bu, yaşananların zor bir süreç olduğunu kabul ettiğimiz anlamına gelir. Çünkü bir noktaya kadar her şey elimizdeydi, sonra kontrolü kaybettik."
duhuliye.com / dış basın
YORUMLAR (35)
Aklı selim olan hiçbir teknik direktör kaosu üst tavan yapmış bir kulübe teknik direktör olarak gelmez gelmemelide sizler üst düzey bir teknik direktör bulup Beşiktaş kulübünün başına getire bileceğinizimi sanıyorsanız ahmaksınız
Pirlo'yu ikna edin eğer Dubaiyi bırakıp gelirse tabi : ))
Beşiktaşlıyım. Fakat Kulüleri Yöneticiler ve ehil insanlar yönetir. Asgari ücretle çalışan adam geliyor haftada bir tv den maç izledim diye futbol otoritesi oluyor. Kulubün işleyişine uzaktan uzağa karışıyor. Böyle binlerce insan var ve bu cehalet senkronize bir ses oluyor ve kulubü felç ediyor. Beşiktaş taraftarı kulupten burnunu çekmeli
Adamın babası Beşiktaşlı gelirse taktiği oluşturur en azından. Takım bireysel yeteneklerle kazandı Sergen zamanında ama Lucescu işi bilen birisi işine fazla karışmazlarsa bu sene iyi yerlere getirir takımı. Önemli olan hakemler bu sene kimi tutacak sonuçta ligi onlar belirliyor artık. Federasyonla da zıtlık olmazsa iyi bir ekiple şampiyonluk gelir bu sene
Adam uzun yıllar PAOK'ta çalışmış demekki seviliyor ama buraya gelse 6 ayda harcarlar adamı demediklerini bırakmazlar, PAOK taraftatı kadar olamadık ona üzülüyorum
Bula bula bunu mu buldunuz? Sergen bundan daha iyiydi. Gelecekse adam gibi birini bulun. Yoksa Serdar Topraktepe bundan iyidir.
@Tosalak bak şunu kafana iyice sok! Sergen, mesleği TD olan hiç kimseden iyi olamaz
Hiç bir medyada okumadım ama neden Ruben Amorim düşünülmüyor. Portekiz de çok başarılı sezonlar geçirdi.
Listede olan isimler yapılan teklifleri red mi ediyorlar? Felipe Luis'i ikna etmek için uğraşıldığını okumuştum ama şimdi de Razvan Lucescu ismi mi gündeme gelmiş?
Küçük adamı büyük takıma büyük hoca diye yamayıp sayın Koç’un bağışladığı parayı çöp edip gidecekler
@Dnç kimse anasının karnından büyük hoca olarak doğmuyor, çok ön yargılı sıradan basit bir yorum olmuş keşke yorum atmadan önce azıcık düşünebilsen
Bunu neden evirip çevirip bize itelemeye çalışıyorlar hep anlamış deyilim. Sırf lucescunun oğlu diye mi Beşiktaşa td olacak? ne başarısı var ? Hangi takımları çalıştırmış neler yapmışda bu kadar götü kalkmış hele bide Beşiktaşa naz yapmalara baksana bu kadarmı düşdü 123 yıllık koca külüp
Bize gelme zaten, kupasız bitirdiysen bu sezonu, sana da istifa derlerdi, su şişesi atarlardı !
Inşallah gelir. Futbol zekasi yüksek, bilgi ve winner bir hoca. Elinde kadrodan maksimumu alacak kadar da zeki. Bize herseyden önce böyle karakter gerek,aynı dusan alimpiyevic gibi.
Hala bu ismi geçen isimlerin beşiktaşta başarılı olacağını düşünmüyorum beşiktaşa gelecek hoca ateşten gömlek giyecek ne razvan nede postecoglu dayanamazlar beşiktaşın yerli hocaya gitmesini düşünüyorum yabancı kim olursun olsun büyük risk
konuyu hizlica kapatalim.... ben kim Besiktas kim.... kibirine koduuuuum... Sergen bunlardan on gomlek ustun! Donup dolasacaklar, hazirliklar bittikten sonra yerli hoca alacaklar. Kim gelir la.... uc senede on tane hoca eskitmis BJK. Utanmadan adamlarla gelecek projeleri gorusuyorlar. Adamlar malmi ?? Gelecek diye bir sey olmadigini onlarda biliyor. Tek baktiklari.... PARA... gelirsem, gidersem, kacarsam, kovarlarsa, kovmazlarsa.... Hikaye yazip durmayin, su gelecek bu gelecek diye. Bizide biktirdiniz.
Beşiktaş yönetiminin listesinde 3 hoca var. 1-Filipe Luis 2-Razvan Lucescu 3- Ange Postecoglou. Bu 3 hocadan biri gelecek. Diğer haberlere inanmayın.
Benim tazminatımı verin gideyim onu bekliyorum demiş.
Keşke başkan şenol hoca,ya kapıyı hemen kapatmasaydı. Olur olmaz bilemem ama gel dediğin anda gelirdi. Önümüzdeki sene mutlaka şampiyonluğa oynayalım deniliyor, ama bi düşünün teknik direktör yabancı ve Türkiye’yi hiç bilmeyen birisi olacak belki de ve 20 küsür senedir Türkiye’de yabancı hoca şampiyon olamamış, bunun yanında takıma 7.08 tane yeni oyuncu gelecek deniliyor hepsini düşününce nasıl şampiyonluğa oynayacağız bilemiyorum .
@NAZİF:27 Sergen hesapta ligi biliyordu da ne oldu nazif hocam? Yabancı teknik direktör dünyanın her yerinde takım çalıştırıyor, bir biz de mi ligi tanımaması sorun?
Aslında açıklamanın özeti şu ben gidecem diyip taraftarlara ayıp etmem ama başkanlar anlaşırsa ona bir lafım yok demiş. Yoksa "Bundan sonrası kulübün ve başkanın alacağı kararlara bağlı" demez. Neyse hayırlısı olsun diyelim
Bu yorum, röportaj, Bulınduğu yerde başarısız olduğunı kabul eden birisini isteyenlere kapak olsun,
Kar, Bucegi Dağları’nın çamlarını sessizce örtüyordu. Dağ evinin dışındaki rüzgâr uğuldarken içeride şömine çıtırdıyordu. Ağır odun kokusuna eski viskinin isi karışmıştı. Mircea Lucescu battaniyeyi dizine çekip bardağını kaldırdı. “Futbol değişti, Razvan… Eskiden oyuncular sahaya karakter koyardı. Şimdi veri koyuyorlar.” Razvan Lucescu hafifçe güldü. “Ama sen hâlâ veriyle değil gözle oyuncu seçiyorsun.” Mircea başını salladı. “Çünkü tribün veriyle ayağa kalkmaz.” Bir süre sadece şömine konuştu. Sonra Mircea gözlerini uzaklara dikti. Türkiye’den her bahsettiğinde sesine çöken o ince kırgınlık yine gelmişti. “Ben oradan eksik ayrıldım.” dedi. “Özellikle Beşiktaş… İnsan bazen kupaları değil, yarım kalan sesi özlüyor.” Razvan cevap vermedi. Babasının bu tonunu biliyordu. “Biliyor musun,” dedi Mircea, “İnönü’de bazen maç başlamadan önce bile kazanacağını hissederdin. Taraftar seni omzundan iterdi. Ama sonra… bazı kapılar insanın yüzüne sessiz kapanıyor.” Şömineye bir odun daha attı. “Ömrüm çok uzun değil artık. Bunu hissediyorum.” Razvan hemen itiraz edecek gibi oldu ama Mircea eliyle susturdu. “Dinle. Eğer bir gün yolun Beşiktaş’a düşerse… git.” “Baba…” “Git. O zaman beni anlayacaksın.” Dışarıda tipi sertleşmişti. Mircea hafifçe gülümsedi. “Orada insanlar futbolu sadece izlemez. Seni içine çekerler. Kaybedersen bile severler ama korkarsan affetmezler.” Razvan bardağından küçük bir yudum aldı. “Peki ya başarısız olursam?” Mircea gözlerini oğluna çevirdi. “Lucescu’lar bazen kazanmak için değil, iz bırakmak için gider.” Saat gece yarısını geçmişti. Sohbet eski maçlara, Shakhtar Donetsk günlerine, kaçan finallere uzandı. Kar gittikçe yoğunlaştı. Tam yatmaya hazırlanırlarken Mircea cebinden eski, sararmış bir anahtarlık çıkardı. Siyah beyaz renkliydi. Üzerinde küçük bir kartal vardı. Razvan şaşkınlıkla baktı. “Bu hâlâ sende mi?” Mircea anahtarlığı masaya bıraktı. “Belki bir gün sen taşırsın.” Sabah olduğunda şömine sönmüş, kar yolu kapatmıştı. Mircea çoktan uyanmıştı. Masanın üzerinde iki şey vardı: Boş bir viski bardağı… ve İstanbul numaralı, cevapsız bırakılmış bir telefon araması.
Her haberin altında çöp vb. yorumlarından sonra iyi geldi :)
@kayle adam başarılı olduğubyerden gelmek istememesi seni neden rahatsız etti. Beşiktaşın kaos ortamına neden gelsin.
Razvan da gelmiyor filipe de, Macera aramayin yabancilarda tekrar soyluyoruz, yabanci hoca 10. Haftada istifa eder tazminati alir gider.
Babasının vasiyetidir: bademistan liginden uzak dur, parayla bile çekilecek eziyet değil, Çavuşesku zamanından beter durumdalar
Nuri Şahin i getirin, hiç başka yere bakmayın. Getirin ve çalışmaya başladım. Ligi ve takımı biliyor .