Victor Ruiz, Beşiktaş'tan olaylı bir şekilde ayrılmıştı. Futbolcu, transfer döneminde İspanyol ekibi Real Betis ile anlaşmaya vardı. Victor Ruiz, Deporto Alaves maçında oynayamadı. Real Betis, FIFA'ya başvurma kararı aldı.

Real Betis, Victor Ruiz'i ilk maçta oynatamadı

Siyah-beyazlı kulübün, Ruiz'in sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi gerekçesiyle tazminat talep etmesiyle yaşanan anlaşmazlıktan dolayı Real Betis, yeni transferini RFEF'ye kayıt ettiremeyip, La Liga'nın ilk haftasında kadrosuna almadı.

Real Betis, Victor Ruiz için FIFA'ya başvuracak

İspanya resmi haber ajansı EFE, kulüp yöneticilerine dayanarak verdiği haberde, Real Betis'in Ruiz'i oynatabilmek için FIFA'ya geçici lisans talebiyle başvuru yapacağını belirtti.

Ruiz, hangi gerekçe ile Beşiktaş'tran ayrıldı?

Normal şartlarda Beşiktaş ile 30 Haziran 2022'ye kadar geçerli sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki Ruiz, temmuz ayında siyah-beyazlı kulüpten alacaklarının ödenmediğini gerekçe göstererek sözleşmesini tek taraflı olarak feshederek ülkesine dönmüştü.

Betis ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı

Real Betis, Ruiz ile 1 yıllık sözleşme imzalarken, Beşiktaş'ın tazminat talebinden kaynaklanan yasal sorunu çözemediğinden bu futbolcuyu oynatamıyor.