Beşiktaş eski iletişim direktörü Rıdvan Akar, 'Orhan Ak'ı istemiyoruz' diyen kadın taraftarın Avusturya'da kulüp personeli tarafından terslenmesini duhuliye.com yorumladı.


Rıdvan Akar'ın Orhan Ak ve bugün Avusturya'da yaşananlarla ilgili duhuliye.com'a değerlendirme şu şekilde:


"Orhan Ak konusu sıkıntılı bir konu. Bu konuyla ilgili geçmişten bir örnek verelim. Mesela yıllar önce Cihat Arman Beşiktaş'a antrenör olmak istediğinde, Fenerbahçe tarihinin en güzide isimlerinden biridir, Baba Hakkı bu duruma itiraz etti. Cihat Arman'ın isminin Fenerbahçe ile özdeşleştiğini söyleyek bu duruma itiraz edildi. Asıl konu özdeşleştiği camia ile Beşiktaş arasındaki farklılıklardı.

Bu konuyla ilgili iki bambaşka sorun var.

BU İNATLAŞMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK

Birincisi, Beşiktaş taraftarı Orhan Ak'In geçmişte yer aldığı çevresini hem Beşiktaş hem de Türkiye için tehdit olarak görüyor.

İkincisi, Orhan Ak kameralarının önünde Beşiktaş tafatarına silah çekmiş ve Beşiktaş taraftarıyla arasına husumet girmiş bir isim.

Beşiktaş kulübünün yöneticileri sezon daha başlamadan böyle bir ismi taraftara dikte ediyorlar. Böyle bir inatlaşmanın anlamı yok.

ORHAN AK'SIZ BİR BEŞİKTAŞ DÜŞÜNÜLEMEZ Mİ?

Ülkede yardımcı antrenör sorunu var ve Orhan Ak'sız bir Beşiktaş düşünülemez gibi bir durum da yok ortada.

Kısacası Orhan Ak Beşiktaş taraftarı tarafından istenmiyor. Hem geçmişte savunduğu değerler ve ait olduğu camia hem de Beşiktaş taraftarına doğrudan saldırgan tavrı nedeniyle istenmeyen bir isim.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ YOL YAKINKEN DÖNMELİ

Bu konunun en kolay çözümü Beşiktaş yönetiminin yol yakından dönmesi ve Orhan Ak'a teşekkür etmesidir. Ancak kulüp bunun dışında neredeyse her şeyi yapıyor.

Sürekli Beşiktaşlı duruşu, Beşiktaş terbiyesi efendilikten bahsediliyor. Bu anlayşının sınanacağı en önemli noktalardan birisi de Beşiktaş personelinin taraftara karşı sergilediği tavır ve saygıdır. Bu saygının olmadığının çok belirgin bir örneğini bir kadın taraftarımız yaşadı. Bir Beşiktaşlı olarak bu olaydan hicap duydum. Beşiktaş yönetimi, çalışanlarına kurumsal terbiyeyi öğretsinler.

BİZ BURDAYIZ, HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ

Beşiktaş'ın sahibi taraftardır. 'İstemiyorsan başka yere git' denilmiş. Hayır biz burdayız hiçbir yere gitmiyoruz. Bakalım kimler gidecek onu da gelecekte göreceğiz."

ÖZEL HABER - Erdal Cömert / duhuliye.com