"TUHAF BİR LİG OLACAK"

"Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın konuşuluyor ama Beşiktaş Bay geçtiği haftada maç kazansaydı üçüncü ile aynı puanda olacaktı. Bu lig çok tuhaf bir lig olacak. Pandemi sürecinden dolayı yukarıda 1-2'den sonraki 3-4-5'ler arası yakın ama yüksek puan farklı olabilir"
"KÖTÜ BEŞİKTAŞ 2 DEPLASMAN KAZANDI"

"Beşiktaş gibi büyük takımların deplasman performansları daha iyi olacak geçen sezona göre. Kötü giden denilen Beşiktaş 3 deplasmanın 2'sini kazandı. Kayıplar genelde içeride yaşanıyor."

"BEŞİKTAŞ'IN SAĞ BEKİ OLDU"

"Josef de Souza'nın kırmızı kartına kadar 21-22 günlük aranın Beşiktaş'a iyi geldiğini gördük. Sağ bekin oldu artık bir kere, Larin'in golünde ip gibi kesti. Larin de güzel koşu yaptı ama rakip dokunsa gol olur, çok iyi kesti. 3-0 olduktan sonra kanal değiştirebilecek duruma gelmiştir izleyici. Kolay maç zora girdi."

"TARTIŞILAN POZİSYON PENALTI"

"3-0 giden maçta hakem yönetimi de görünmüyor. Maç gitti geldiğili olunca kafalar karışabiliyor, hatalar ortaya çıkıyor. Konuşulan pozisyonda ayağının ucuna bile dokunulsa ayağına basıyor. Denizli'ye penaltı pozisyonunda eski futbolcu arkadaşlarımın hiç biri vermez, ama artık bunlara penaltı diyorlar."

"MAÇTAN ÖNCE SORSALAR KABUL EDERDİ"

"Maçın gidip geldiği dakikalarda hakem dağıldı. 3. gole kadar top rakipteyken 9, kendilerindeyken 8'lik oynadı 10 üzerinden. Beşiktaşlılar kazandığı maçta bile mutsuzken önemli bir galibiyet aldı. Maçtan önce Sergen hoca şu an için sorsalar 3-2 bitsin mi maç dese kabul ederdi."

"JOSEF DENGELİYOR"

"Atiba sahanın en iyisiydi. Hücumda Alexvari, orta sahada Atibavari oynadı ve çok iyiydi. Montero bana ağır gelmişti ama Welinton tercih ediliyor. Sağ bekin gelmesi de biraz kıpırdama olmasını sağlamış onu gördük. Souza hücum presini başlatma anlamında önemli bir güç. Josef Atiba'nın hücumunu da savunmanın başlamasını da dengeliyor."

"KIRMIZI KART DOĞRU"

"Josef'in kırmızısı kırmızı kart. Ancak ayağını öyle çıkardıktan sonra onu geri alma şansı yok, kırmızı kart doğru. Falcao'nun iki kartı da bundan daha hafif bir hamle bana göre. Beşiktaş içeride oynadığı maçı kazanırsa 10 puan yapacak zaten."

"3-3 OLABİLİRDİ"

"Dorukhan yerine Necip girdi sarı kart problem olmasın diye. 3-3 bitebilir miydi, bitebilirdi. Prosinecki de daha erken müdehale edebilirdi oyuna. Top rakipteyken Beşiktaş takımının sıkıntıları vardı, Sergen hoca tabiri ile söyleyeyim."

"GUSTAVO ATIBA'DAN İYİ OYUNCU AMA..."

"Ghezzal klas oyuncu. Çok futbolcunun atamayacağı Sergen pası attı bugün, yetenekli oyuncu o belli. Öndeki oyuncuların daha atletik olması lazım. Çabukluğu, arzusu isteği çok önemli. Bu arada sağ beki ayarlama şansı oldu. Yoklukta 2 tane çabuk sağ beki var. 37 yaşında koşan forvet arkası oldu Beşiktaş'ın, Atiba. Gustavo da öyle Atiba'dan daha iyi oyuncu ama Atiba'nın oyun karakteri, verdikleri, vereceklerinin garantisi. Aile yapısı herşeyiyle hak ediyor. İster misin Mayıs'ta bir kez daha uzatsınlar"

"DORUKHAN'IN YERİNDE OLSAM..."

"Ön çapraz bağ ameliyatları kolay değil. Tam 30 maç oynayacak duruma geldi sakatlandı. Ben Dorukhan'ı iyi bir orta saha oyuncusu olarak görüyorum. Ozan Tufan - Dorukhan tarzı oyuncuları ben seviyorum. Eksisi, çok kartlık oynuyor, çok dengesiz giriyor. Karaktarli bir oyuncu. Sezon sonunda sözleşme yenilerler mi bilemiyorum ama bir sonraki durağının yurtdışı olacağını düşünüyorum. Ben Dorukhan'ın yerinde olsam Beşiktaş'ta kalırım veya Avrupa'ya giderim."

"LARIN SOL KANAT DEĞİL"

"Gökhan Töre ile Güven'in dışında sol ileride düzelirse NKoudou oynayacak. Bence sol ön oyuncusu değil ama Larin zaten içeri girsin diye orada oynadı. Larin bu Beşiktaş kadrosunda durması gereken bir oyuncu. Herkesten fazla şans aldı ama elinin tersiyle hep itti. Aboubakar'ı yorgun görüyorum, koordinasyonunda problem var. Çok hızlı başladı ilk maçında sonra biraz yorgun göründü bana göre."

"MENSAH YEDEK OLACAK"

"Mensah gelince de Josef, Dorukhan ve Atiba üçlüsü devam eder gibi görünüyor. Sergen hocanın yanında duracak gibi."

"6. HAFTADA SAĞ BEK YENİ OLDU"

"Kendisine bu kadar yazık eden bir oyuncu var Beşiktaş'ta Oğuzhan. Oğuzhan için üzücü bir olaydır. Atiba ile beraber oynarlarken durumu ve şimdiyi görünce üzülüyor insan. Şartlara baktığınız zaman Fabri'den sonra sıkıntı yaşandı evet ama Beşiktaş'ın genç kalecisi var 2 tane ve şuanda çok önemli hata yapmadılar. Çebi ve yönetiminin en büyük hatası 6. haftada daha yeni buldular sağ beki. Beşiktaş'ta reaksiyon var, önceki maçlarda bitse de gitsek diye oynuyorlardı. Rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir kazanmaya başladı futbolcu da bunun farkında oldu artık."

Kaynak: Sporx