İşte Gökçe’nin açıklamaları:

Beşiktaş’ta Rıdvan Yılmaz, iki sezonun üzerinde forma giydi, şampiyonluk yaşadı, kupalar kazandı, bu kupalara katkıda bulundu. Dolayısıyla Rıdvan’ın ayrılması, güzel bir helalleşmeyle oldu ancak Emirhan İlkhan’da bu durum ne yazık ki böyle olmadı. Emirhan İlkhan, mevcut Beşiktaş altyapısının en görkemli ürünü olarak gözüken bir oyuncuydu. Bence Fenerbahçeli Arda Güler’le aynı yerde görülmesi gereken bir oyuncuydu fakat Beşiktaş, Emirhan İlkhan’a Fenerbahçe’nin Arda Güler’e yaptığı tanıtımı yapamadı, onu gerektiği gibi sunamadı. Şampiyonluğa havlu attığı geçen sezonda bile Önder Karaveli ve Valerien Ismael de dahil olmak üzere çok daha fazla süre alabileceği, vitrine çıkabileceği maçlarda gereken süreyi Emirhan’a vermedi. Yine de gönül isterdi ki sözleşme imzalanırken 4,5 milyon Euro gibi bir rakam konmasın, Beşiktaş Torino ile bir fiyat pazarlığına oturabilsin, en azından daha yüksek bir gelir elde edebilsin. Emirhan futbol kariyerine yeni başlayan bir oyuncu ama ben Torino’nun onun kariyeri için çok doğru bir takım olduğunu düşünmüyorum. Inter olsa, Torino şehrinin büyüğü Juventus olsa Merih Demiral gibi bir kariyere sahip olabilirdi. Yine de kariyeri boyunca 4-5 transfer yapabilecek bir oyuncu. İnşallah bundan sonrası güzel ilerler ve Beşiktaş’ın da Emirhan’ın sonraki satışlarından tekrar gelir elde edebileceği bir ayarlama yapılmıştır.

“BEŞİKTAŞ AZ PARAYA İYİ KADRO KURDU”

Beşiktaş transfer döneminde çok iyi oyuncular aldı, kadrosunu çok doğru oyuncularla güçlendirdi. En önemlisi de az harcamayla iyi kadro kurmayı başardı. Transfer döneminde Beşiktaş yönetimini sadece Rıdvan Yılmaz’ın Frankfurt ve Rangers arasında sıkıştığı dönemde eleştirdim ancak bu transfer de sonuçlandı. Rıdvan’ın avantajı şu, Premier Lig’in arka bahçesine gitti. Orada göstereceği iyi bir performansla tıpkı Tugay Kerimoğlu gibi Premier Lig’e gidebilir. Tugay’la konuştuğumda Rıdvan’ın fiziksel handikaplarını orada kısa sürede gidereceklerini söyledi. Mental olarak Rıdvan’ın yapması gereken şeyler var, o konularda da Tugay Kerimoğlu kendisine yine yardımcı olacak. Beşiktaş geçen sene santrfor noktasında Batshuayi ile yaşadığı şanssızlıktan ders çıkararak hücum hattında geniş rotasyona sahip oldu. Weghorst zaten kalitesi belli olan bir oyuncu. Cenk Tosun Premier Lig’e kadar yükseldi ama peş peşe büyük sakatlıklar yaşadı. Beşiktaş’a tekrar döndüğünde yine sakatlandı. Şimdi Cenk Tosun’un kendi içinde, belki kimseye söylemediği bir hedefi var. O da Beşiktaş’ta formunu tekrar yukarı çıkararak Milli Takım formasını yeniden giymek. Hem de öyle başkaları gibi abilik yapmak içind eğil, faydalı olmak için oynayacak. Cenk daha 30 yaşında bile değil, nereden baksanız önünde 5 sezonu var. Onun için Beşiktaş’taki bu dönemi de yeni bir başlangıç olacak.

“BEŞİKTAŞ’TA TRANSFERE PEK İHTİYAÇ YOK”

Beşiktaş’ta ikinci ve üçüncü bölgede geniş bir kadro kuruldu, sanırım Emirhan’ın ayrılışından sonra orta saha için bir arayış var. Sadece stoper bölgesinde Vida çok uzun süre ortada kaldı. O boşta kaldığı süreç içerisinde belki bir anlaşma sağlanabilirdi. Beşiktaş’ın elinde Montero gibi yetenekli bir stoper var. Welinton da özellikle büyük takımların oyun kültürü olan savunmayı önde kurmak konusunda gayet uygun bir stoper olan Welinton var. Yeni transferler Saiss ve Emrecan var. Belki bir stoper daha olabilir ama Beşiktaş’ın kadrosu genel hatlarıyla iyi bir kadro diyebiliriz.

“İYİ BAŞLAMAK ÖNEMLİ”

Kayserispor bu ligin artık düşme hattı adayı değil, bir orta sıra takımı. Büyük bir yönetim özverisiyle ligde sıkıntı yaşadıkları günleri geride bıraktılar ama halen mali kriterlerle uğraşıyorlar, bu yaz transfer dönemini tahtaları kapalı olarak geçirdiler. Bu durum handikap gibi görünse de içerideki oyuncuları görme noktasında bir avantaj getirecektir. Bu artık bütün kulüpler için geçerli. Hepsi özkaynaklarına bir dönüp kilerde ne var diye bakmak zorunda. Kayserispor transfer yapamamasına rağmen elindeki kadroyu büyük ölçüde korudu, sahada yine güçlü olacaktır. Beşiktaş açısından bakarsak geçtiğimiz sezon gelse de Valerien Ismael kendi kurduğu takımıyla, inandığı oyun sistemiyle yeni bir başlangıç yapacak. Bu başlangıcı iyi yapabilmek önemli. Beşiktaş’ın fizik olarak bir sorunu olmadığını, lige hazır olduğunu gördük. Bunun üzerine birlikte oynama alışkanlığı da eklendiğinde coşkulu, keyifli bir takım ortaya çıkacaktır.

Doruk KOÇ / Duhuliye

Duhuliye.com'un Android ve IOS uygulamalarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz...

DUHULİYE ANDROID UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN!

DUHULİYE IOS UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN!