Süleyman Oktay'ın açıklamaları şöyle:

"ÇEBİ'NİN YÖNETİMİ CAMİADAN TENKİT ALDI"

"Seçimin favorisi zaten Ahmet Nur Çebi'ydi. Kazanırken tabii ki bazı yorumlar da yapıldı. Kurduğu yönetim kurulu camianın tanımadığı, bilinmedik isimlerden oluştuğu için tenkit aldı. Çebi'nin daha güçlü, özellikle ekonomik yönden daha güçlü ve de kredi bulabilecek kişileri yönetime alması beklenirken bu şekilde bir yönetim yapması biraz camiada konuşuldu. Ama neticede kulüplerde başkanların dediği olur. O bakımdan Ahmet Nur Çebi de şu an bayağı bir tecrübelendi. Bundan sonra zaten kararları da Çebi verecek. Tabii ki başarılı olsunlar." 

"FUTBOLDAN GELEN İSİMLERİN OLMASI ŞART"

"Bütün kulüplerde borçlar giderek arttı. İş adamı ağırlıklı yönetimler olsa da çok da başarılı olamadıklarını görüyoruz. Özellikle ekonomik yönden kulübün kasasını, bütçesini çok iyi tutamadıklarını gördük. Hala futbolu bilmeyenlerin kulüpleri yönettiği müddetçe yanlarına eğer futbolu bilenlerden, aklı başında, düzgün, kendini geliştirmiş, futbolun içinden gelen eğer iki üç tane isim yönetimlerine almadıkları ve de onlara futbolu teslim etmedikleri takdirde düzelmesi zor. Demek istediğim paralı başkanlarla da bu iş olmamış."

"GELECEK SEZON İLK 10 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ"

"Yıllardır sportif direktörlüğe ya da futbol şube sorumlulukları gibi bölümlere bir yönetici veya Ceyhun Kazancı gibi profesyonel bir kişileri koydular. Ama yine başarı gelmedi. Tabii ki Beşiktaş şampiyonluklar bu arada aldı ama futbolcu transferlerinde müthiş yanlışlar yapıldı. Takım şampiyon olmasına rağmen halbuki bütçesini kuvvetlendireceği yerde yine paralar heba edildi. Bir de yaşlı yabancı futbolculara paralar harcandı. İnşallah umut ediyoruz ki takım iyi gitsin. Kötü gittiği takdirde o zaman tabii ki Ceyhun Kazancı en başta çok sorgulanacaktır. Çünkü baktığımız zaman antrenörün gelmesindede Ceyhun Kazancı etkili olmuştur. Futbolcu transferlerinde etkili olmuştur. O bakımdan da sorumluluğu muhakkak Ceyhun Kazancı alacaktır. Ceyhun Önümüzdeki sezon özellikle ilk 10 maç çok önemli. Aksi olduğu halde Kazancı'nın orada olması zorlaşır. Herkes takım nasıl olacak diye merakla bekliyor. Çünkü İsmael geçtiğimiz sezon da öyle çok üstün performans göstermedi. O bir alışma süreci dendi. Hepimiz bunu söyledik. Dedik ki Türkiye'yi tanıyacak. İşte o sekiz maç kredi verildi. Ama önümüzdeki sezonun birinci maçından itibaren Ismael'in kredisi kötü giderse azalmaya başlar."

"RIDVAN SAHADA FAZLA KATKI VEREMEDEN GİDİYOR"

"Rıdvan Yılmaz gibi aslında şu an Beşiktaş'a lazım olan, Beşiktaş'a verimli olacak bir futbolcunun 6,5 milyon Euro gibi bir paraya satılmak istenmesi, bahsettiğimiz kötü yönetimlerin yarattığı travmanın eseri. Şu an mali olarak rahat olmuş olsa Rıdvan Yılmaz'ı 6,5 milyona vermez. 1-2 sene daha oynatır. Daha yaşı da çünkü genç. Rıdvan Yılmaz öz kaynak düzeninden 8 sene aldığı eğitimin ve de oradaki Beşiktaş'a mal oluşunun bedelini o şekilde de hem futbol olarak da öderdi. Aynı zamanda daha yüksek paralara da Avrupa'ya transferi gerçekleşirdi. Ama maalesef işte bu para sıkıntıları nedeniyle başkan Ahmet Nur Çebi de 6.5 milyon Euro'yu gördüğü zaman dayanamıyor. Altyapıdan yetişen bir oyuncu, sahada çok da fazla katkı veremeden ayrılıyor."

"YETERSİZ DENİLEN ALTYAPININ BAŞARISI" 

"Ama öbür yüzüne bakarsak ortada altyapının başarısıdır bu. Yıllardır Beşiktaş altyapısı hep kötülendi, hocalar yetersiz bulundu. Devamlı kulağımıza gelen bir yargılamalar vardı. Şimdi altyapının ne kadar değerli olduğunu, oradaki hocaların da ne kadar değerli olduk.olduğunu gördük. Halbuki tesisleri yeterli olmamasına rağmen, sahaları olmamasına rağmen yine de işte hepimizin gördüğü gibi Ersin, Rıdvan, Serdar, Emirhan ve diğerlerini yetiştirdiler. Demek ki bu çocuklar şans bulduğu takdirde rahatlıkla oynayabiliyorlarmış. Hepimiz bundan sonra altyapıya çok destek vermemiz, bütün camia destek vermemiz, bu hocalara destek olmamız gerek."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ