Beşiktaş son 2 sezonda Valentin Rosier dışında transfer ettiği 14 futbolcu için kiralama ve bonservis bedeli olarak toplamda 1.43 milyon Euro'yu kasasından çıkardı. Geçen sezon Fransız sağ bek için geçen sezon Sporting Lizbon'a 200 bin Euro kiralama bedeli öderken, önümüzdeki sezon zorunlu satın alma ile kiralayacak ve 2022-2023 sezonunda 4.5 milyon Euro bedelle bonservisini alacak.

Böylece genç futbolcu için son 2 sezonda transfer edilen 14 futbolcu için verilen kiralama ve bonservis bedelinin 3 katı daha maliyetli olacak. Buna karşın alınan verim göz önüne alındığında Kartal'ın oyuncuyu ilerleyen dönemde büyük karla satması büyük olasılık.

DEĞERİNİ KATLADI

Siyah beyazlılar, mali krize rağmen Rosier'i yüksek bir bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katarken, 24 yaşındaki futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde sergileyeceği muhtemel performansa göre değerinin daha da artması bekleniyor. 

2019'da 8 milyon Euro olan piyasa değeri, Beşiktaş'a gelmeden önce neredeyse yarı yarıya düşen Rosier, çifte kupalı sezonda büyük pay sahibi olurken, değerini de yeniden 7.5 milyon Euro seviyesine yükseltti. 

Duhuliye.com / Özel Haber