Mali açıdan zor bir dönemden geçen Beşiktaş, son olarak Victor Ruiz şokuyla sarsıldı. Sözleşmesini tek taraflı feshederek Beşiktaş'tan ayrılan İspanyol futbolcu, ödenmeyen alacakları nedeniyle hukuki yollara başvuracağını açıklamıştı. Beşiktaş, Ruiz kanadındaki gelişmeleri takip ederken, Siyah-Beyazlı kulübün eski futbolcularından Ali Eren Beşerler, yaşanan olayla yönetimin hatasının çok büyük olduğunu söyledi. Başkan Ahmet Nur Çebi ve kurmaylarını eleştiren Beşerler'in sözleri şu şekilde: 

“YÖNETİMİN BÜYÜK HATASI VAR”
“Adamın parasını ödememişler. Adam da haklıyım diyerek sözleşmesini feshetmiş. 300-400 bin Euro için fesih etmiş. Beşiktaş hanesi için olumsuz bir durum. Beşiktaş, FIFA’ya başvurdu ama Ruiz şimdi tüm alacaklarını isteyecektir. Beşiktaş için kötü bir durum. Yönetimin çok büyük bir hatası var. Kulübün marka değerini, imajını etkiler. Bunlar hep problem. Kulüp zarar ediyor! Oynamadan belki de alacaklarını alıp para kazanacak. Bunlar yerli değil. Hadi oğlum, dur oğlum diyerek ikna edemezsin. Bu iş ticaret. Adam mağdur olduğunu düşünüp feshetmiş. Bu yönetime yazar, şaka gibi. 300 bin Euro için olacak iş değil.”

“KAMPANYA BOŞA MI GİTTİ?”
“Kampanya yapılıyor para toplanıyor. Bu adam 300 bin Euro için kaçtı gitti. Gelecek sezon alacaklarını da alırsa bu kampanya boşa gitti! Bonservisi, kalan sözleşmesi derken 30-40 milyon TL zarar var. Bu kampanya boşa mı gitti? Çok büyük hata. Kulübün avukatları yok mu ya? Daha önce Demirören zamanında oldu. Ferrari, aynısını yaptı. Del Bosque davası da aynı şekilde. Bu paralara yazık günah.”

“YÖNETİM MAĞDUR EDEBİYATINI BIRAKSIN”
"Ruhunuz yeter diye maket kampanyası yapıldı. Sonra bırakmam seni kampanyası yapıldı. Bir ihmal yüzünden bir futbolcu bu tüm toplanan paraları alıp götürecek. Yönetim mağdur edebiyatını bıraksın. Bunun için gelmediler. Bu durumları bilerek geldiler. Artık bir şeyler yapma zamanı. Kusura bakmasınlar biraz kendilerine baksınlar!"

“BU ŞARTLARDA AVRUPA’DAN NASIL OYUNCU ALACAKSIN?”
"Ahmet Nur Çebi’nin danışmanı kim? Kimler yönlendiriyor? Şaka gibi. Dışarıdan çok kötü duruyor. Ruiz durumu Avrupa imajını etkiler. Beşiktaş, para ödemiyor düşüncesi olacak. Sen yurt dışından nasıl transfer yapacaksın?”

DUHULİYE - ÖZEL