Beşiktaş taraftarı, hocaya ve futbolculara gerekli sabrı göstermeli. Sosyal medyada, tribünde omuz omuza olmalı.

Bu taraftar ne zaman sabretse,ne zaman sonuna kadar desteklese o zaman başarı gelmiştir.

Şu an hocaya karşı sosyal medyada  linç girişimi başladı. Sezon daha yeni başlayacak, hoca kafasındaki sistemi oyunculara öğretmeye çalışıyor. 

Yeni oyuncular geldi ,eski oyuncuların mevkisi değişti.

Oynanan hazırlık maçlarındaki oyun elbette iyi değil ancak şuan ortalığı  yıkıp dökecek bir durum yok.

Adı üzerinde  hazırlık maçları  bu kadar anlam yüklemeye gerek yok.  Hoca da deneme yanılma yoluyla  doğruyu bulacaktır. Bize düşen görev sabretmek.

Hatırlayın Beşiktaş’ın şampiyon olduğu 2015/2016 sezonunu o zaman oynadığı hazırlık maçlarında istenen sonuçları takım alamamıştı. 

Takım iyi oyunculardan kuruldu. Bir kaç mevkide eksikler var. Bunları tamamlamaya çalışıyorlar. Şu ana kadar alınan oyunculardan hangisine kötü diyebiliriz. Tabii ki hiçbirine.

Beşiktaş futbol takımı  çok yoğun tempoda uzun süreli bir kamp dönemi geçirdi. Fransız hoca oyunculara aşırı yükleme yaptı. Bu nedenle oyuncularda hazırlık maçlarında yorgunluk gözler önündeydi. Normal karşılamak lazım.

Takım savunmada rakibe fazla geniş alan bırakıyor, hücumda da geniş alan yaratamıyor. Bu sistemi oynarken takımın hücum ve savunma arasındaki mesafeyi kısa tutup beraber hareket etme mecburiyeti var. Çünkü bırakılacak alanlar bu sistemde rakibe avantaj sağlıyor. Oyuncular buna dikkat etmeli.

Böyle çalışkan bir antrenörün de istifa etmesini kimse beklemesin, kontratı sonuna kadar Beşiktaş'ın başında kalmalı. Zamanında örneklerini çok gördük kontratı bitince gitmesini eminim ki kimse istemeyecek.

Evet eksikler görüldü yakında lig başlayacak. Bu arada takıma yeni katılan oyuncular, giden oyuncular olacak. Ligde bu hazırlık maçlarında izlediğimiz Beşiktaş'tan farklı bir Beşiktaş izleyeceğiz.

Masis KUYUMCU /  Duhuliye