Beşiktaş, yeni teknik direktör tercihini yaparken çok uzun vadeli bir projeksiyon yapmasa da çok kısa vadeli bir tercih de yapmamalı.

Yeni teknik direktör tercihi kadar, yönetimsel seviyede kadro kimyası yenilenmesi de önemli.

Misal Serdar Saatçı asist yaptığı veya sadece Beşiktaş altyapısında yetişmiş bir genç olduğu için değil, kadroda yer alıp stoperde görev yapan diğer mevkidaşlarından daha iyi performans sergileyebileceği için oynatılacaksa oynatılmalı.

Bu kriter tabii en çok Rıdvan için geçerli:

Yıllardır maalesef Türk sol bek bulmak çölde su bulmaya benzediği için ekstra değerli.

Atiba'nın muadili bulunmalı

Atiba’nın Beşiktaş’a geldiğinden beri ne kadar büyük bir katkı yaptığı doğru hesaplanarak mümkünse 20’li yaşlardaki bir muadili bulunmalı.

Beşiktaş gerçekten profesyonel ve devamlılığı olan bir scouting ekibi kurarak başka mevkilere Rosier gibi çift yönlü, atletik, hem savaşçı hem de becerikli fiyatı uygun oyuncular bulmalı.

Bir de iki arada bir derede kalan oyuncular var: Ne gençler, ne yaşlılar; iyi oynadıkları sezonlar da var, kötü oynadıkları da...

Sözleşmeleri de bitti bitiyor, bunların başında Larin geliyor.

Beşiktaş 71’de Larin’in maçtaki ikinci geçiş pozisyonu hatasından ikinci golü yedi.

Pjanic ve Batshuayi gerekiyor Yeni sözleşme meselesi Larin’in oyun disiplini seviyesini düşürdü, bu sezon gol atmakta zorlanan bir takımda ekstra gollerle katkı yapsa da kolektif taktik disiplinden çok kopmaya başladı.

Bu çelişkili performansa o yeni sözleşme zammı ülke futbolunun ekonomik gerçekleriyle bağdaşmıyor.

Dün gece 11'de başlayan en etkili iki oyuncun da kiralık olan Batshuayi ve Pjanic ise zaten yeni teknik direktör kim olursa olsun yeni kadro kimyası da gerekli.

Sonradan giren Güven meselesi başlı başına yazı konusu

Ali ECE / Fanatik

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için Duhuliye.com mobil uygulamalarını indirmek için TIKLAYIN