Beşiktaş'ta Hukuktan Sorumlu Yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Spor Yazarı Atilla Türker'in bugün kaleme aldığı "Beiktaş ve 150 bin dolarlık ihtarname" adlı yazısına, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, belgeli şekilde yaptığı açıklama ile gazeteci Atilla Türker'in yazısını yalanladı. Mahmutyazıcıoğlu'nun, sosyal medyada yayınladığı yazı ve belgeler şu şekilde;

Kamuoyunun malumu olduğu üzere, kendisinin gazeteci olduğunu ileri süren Atilla Türker isimli şahıs, yaklaşık bir yıldır, aralarında şahsımın da bulunduğu, Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanı ve yöneticileri hakkında aslı astarı olmayan, tamamen kamuoyu ve özellikle Beşiktaş taraftarı önünde kulüp başkanı ve yöneticilerini yıpratma amacı taşıyan bir takım itham ve iddialarda bulunmuştur.

Üstelik söz konusu iddiaları yine yıla yakın bir süredir, sürekli tekrar ve tekrar ileri sürerek gündemde kalmaya çalışmış, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve şahsım hakkında aynı konularda sürekli yalan haberlerle olumsuz algı oluşturma ve itibarsızlaştırma çabası içine girmiştir.

Kendisini bir spor gazetecisi olarak lanse eden söz konusu şahıs, yine son bir yıllık dönemde sadece Beşiktaş başkan ve yöneticileri aleyhine yazı kaleme almış, aynı iddiaları her defasında yeni bir keşfetmiş gibi defaatle kamuoyu gündemine taşımaya çalışmıştır.

Bugüne kadar tarafımca kendisini muhatap almamak için iftiradan öteye gitmeyen söz konusu iddialara cevap verilmemiştir. Zira açıkça görüldüğü üzere, belirli şahısların Beşiktaş kulübü üzerindeki emel ve amaçlarına katkı sağlamak için maşalık görevini layıkıyla yerine getiren söz konusu şahsın seviyesine inmek şahsımca zul görmekle birlikte özellikle bir parçası olduğum Beşiktaş camiası nezdinde, cevap verilmemesi nedeniyle bu iddiaların gerçeklik payı ihtiva ettiğine dair bir anlayış oluşmasını engellemek amacıyla dile getirilen bu iddialara bir defaya mahsus olmak üzere ve son kez cevap verilmesi gerektiği kanaatine vardım.

Her defasında temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen bu iddialara cevap vermek maksadıyla da olsa söz konusu şahsı muhatap dahi aldığımız için Beşiktaş camiasından özür dileyerek amacımızın büyük Beşiktaş camiasının gerçekleri açık ve net olarak görmesini sağlamak olduğunu tekrar ifade etmek isteriö.

İDDİALARA KARŞI CEVAPLARIMA SON YAPILAN YALAN HABERDEN BAŞLAMAK İSTİYORUM

1) Bahse konu kişi tarafından yine aslı olmayan ve tarafımla hiçbir alakası bulunmayan belgeler ile algı yaratma çabasıyla bugün tarihli bir haber yapılmıştı.

Haber içeriğinde özetle Beşiktaş Kulübü ile avukatlığını yürüttüğüm Kuzu İnşaat A.Ş. arasında bir ticari ilişkinin varlığı iddia olunmuş ve ticaretten oluşan bir rantın hukuksuzca şahsımıza aktarıldığı algısı oluşturulmaya çalışılmıştır.

ÖNCELİKLE KUZU İNŞAAT İLE BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ARASINDA HİÇBİR TİCARİ İLİŞKİ BULUNMAMAKTA OLUP, KUZU İNŞAAT A.Ş. TARAFINDAN BÖYLE BİR DURUMUN SÖZ KONUSU OLMADIĞI DA ZATEN KAMUOYUNA DUYURULMUŞTUR.

Haber içeriğinde de adı geçen DEMAND GAYRİMENKUL isimli şirket ve sahibi Atalay DEMİRBAŞ isimli şahıs ile Kuzey Grup arasında ticari bir ilişki mevcuttur. Atalay Demirbaş, bu ticari ilişki nedeniyle ortaya çıkan borcunu Kuzey Grup'a ödemediğinden, taraftlar arasında hukuki süreç başlamış olup, süreç neticeside Atalay Demirbaş isimli şahsa ait firma hakkındaki icra takibi süresi kesinleşmiştir. Yani yargı nezninde ATALAY DEMİRBAŞ İSİMLİ ŞAHSIN SAHİBİ OLDUĞU FİRMA KUZU İNŞAAT A.Ş.'ye borçlu olup yapılan tüm haciz işlemlerine karşın da adresinde bulunmayan müflis firma durumundadır.

Algı operasyonuna başlangıç noktası ise Kuzu İnşaat A.Ş. tarafından Atalay Demirbaş isimli şahsın firmasının Vodafone Park Stadında bulunan LOCA kullanım hakkı üzerine konulan haciz ile başlamıştır. Bu haciz işlemi sonrası şahsın kulüple olan loca kullanım hakkı karşılıklı sonlandırılmış olup, buradan olan alacağı üzerine de İcra dairesinin ekteki yazısı gereği haciz tatbik edilmiştir.

Borcunu ödemek yerine bundan kaçan, yalan belge ve bilgiler ile yine yalan haberler yaptırarak tarafımı itiarsızlaştırmaya çalışan bu şahsın iddialarını haber yapan Atilla Türker şayet konu hakkında bilgi talep etmiş olsa olayın gerçeği öğrenebilir ve belki de uzun bir sonra ilk kez gerçek bir habere imza atabilirdi ancak gazeteci olduğunu ileri süren bu şahıs bir takım mecraların maşası olduğundan tabii ki işin gerçeğini öğrenmek yerine karşı tarafın hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan söylemini haber yapma ihtiyacı hissetmiştir.

HABER İÇERİĞİNDE BAHSİ GEÇEN 150.000 USD

Konu ile alakalı tarafıma resmi bir ihtar gelmemiş olup, haberden görüğüm belgeye bugün cevabi ihtarımı yazıp derhal yolladım.

Bu konuda uzun bir açıklamaya gerek duymamaktayım, bahse konu 150.000 USD ile alakalı hiçbir bilgim olmayıp, kendi icra borcunu ödeyemeyen bir kişinin tarafımıza böyle bir para gönderdiği zırvalığını ise ianandırıcılıktan uzak olup olağan hayatın akışına aykırıdır. Ayrıca söz konusu iddia ile alakalı tarafımca imzalanmış hiçbir belge de bulunmamakta olup, bu iddia tamamen yalandan ibarettir. Nitekin gerçek olduğu belirtilen tutanakta da şahsıma ait bir imza mevcut değildir.

ÖZETLE BAHSE KONU HABER BAŞINDAN SONUNA YALAN, SOYUT İDDİALARA DAYANAN SADECE ALGI YARATARAK TARAFIMIZI İTİBARSIZLAŞTIRMAYA YÖNELİKTİR

EVVET TARİHLERDE DEFALARCA HABERİ YAPILAN DİĞER İDDİALARA KARŞI CEVAP VE AÇIKLAMALARA GELİRSEK;

2) FULYA OTOPARK KONUSU

Tüm bu haberleri yapan sözde spor gazetecisi Atilla Türker'in kameinden eksik etmediği her fırsatta tekrar tekrar bahsettiği Beşiktaş Kulübüne ait Fulya'da bulunan otoparkın kiraya verilmesi mevzusu;

Bahse konu otopark beş yılı aşkın bir süredir atıl olarak durmakta hatta izinsiz olarak bazı kişilerce kullanılmaktayken kulübümüze ait böyle bir varlığı değerlendirmek amacıyla, bizzat şahsımca değil, Beşiktaş İcra Kurulu tarafından kiraya verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karar sonrasında, bedeli de yine icra kurulu taraından belirlenen ücret karşılığında halen içerisinde faaliyet yürüten şirkete kiraya verilmiştir. Bu otoparkı işleten şirkete ağabeyim Celal Mahmutyazıcıoğlu'nun ortak olduğ ise kulliyen yalan olup bu da yine algı oluşturmaya yönelik, yalan bir haberdir. Otopark araç kapasitesi toplam 225 olup, işletmeci şirkette ne ağabeyimin ne de herhangi bir aile ferdimin, ne bugün ne de geçiş tarihte, bir ilişiği bulunmamaktadır. Buna ilişkin ticaret sicil kaydı da ekte sunulmaktadır.

Aksini iddia eden iddiasını ispatla mükellef olup, kamu kurumu niteliği taşıyan Beşiktaş Kulübüdeki vazifemi kötüye kullanıp şahsi rant elde ettiğimi düşünenleri de açık yüreklilikle savcılığa, şahsımı bu konularla alakalı şikayette bulunmaya davet ediyorum. Nitekim Beşiktaş Kulübünde yöneticilik yaptığım süre zarfında hesabını veremeyeceğim hiçbir husus bulunmamaktadır.

AKSİNE GÖREVDE BULUNDUĞUM SÜRE ZARFINDA BİRÇOK KİŞİNİN RANTINA ENGEL OLDUĞUMDAN DOLAYI HAKKIMDA BU ÇİRKİN İFTİRALAR ATILMAKTA VE ŞAHSIM İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR.

3) SON OLARAK İSE KULÜBE MAKBUZ KESİP 2.000.000 TL KULÜPTEN PARA ALDIĞIM İDDİASINA CEVAPLARIM

Bu hususta da bazı görsel ve yazılı medya organlarında gerekli cevabı evvelce vermiş olmama rağmen son kez hususa da değinmek istiyorum

Yönetici olduğum günden bu yana hiçbir ücret talep etmeden, hatta masrafları cebimden karşılanarak, kulüp ile ilgili yüzlerce davayı takip etmişken, hakkımda fatura karşılığı 2.000.000 TL para aldığım iddia edilmektedir.

Söz konusu makbuza dayanak olan sözleşme, yöneticiliğim öncesideki bir tarihte imzalanmıştır. Kaldı ki bu sözleşmeye konu olan Nevzat Demir TEsislerinin tekrar kulübe tahsis edilmesi sağlanmış, diğer bir ifade ile dava kaznaılmış, doalyısıyla anlaşmada öngörülen yükümlülükler tarafımca yerine getirilmişken, bu sözleşme sonucu doğan tüm haklarımdan feragat edip kulüpten tek kuruş dahi almamışken; bu konunun sürekli aynı gazeteci tarafından haber yapılması da yine şahsım ve kulübüm aleyhine olmsuz algı oluşturmaya yönelik çabalardan ibarettir.

SON OLARAK BELİRTMEK İSTERİM Kİ;

ÖZELLİKLE ZAMANLAMASI MANİDAR OLAN BU HABERLERE İLİŞKİN GİZLİ BELGELERİ SIZDIRAN VE MAALESEF BEŞİKTAŞ CAMİASI İERİSİNDE YER ALAN ŞAHISLARIN KİMLER OLDUĞUNU BİLDİĞİMİ DE HERKESLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

NİTEKİM

İLK OLARAK FULYA'DA BULUNAN BENZİLİK İLE ALAKALI OLARAK DAVA AÇMAMIZ ÜZERİNE,

SONRASINDA AKTİF REKLAM ŞİRKETİNİN HAKSIZ OLARAK KULÜPTEN PARA ALMASINI ENGELLEMEMİZ ÜZERİNE,

SON OLARA DA SATIN EKREM İMAMOĞLU'NUN BEŞİKTAŞ MAÇINA GELMESİNDEN SONRA;

AYNI İDDİALARIN TEKRAR VE TEKRAR KALEME ALINMASI, KULÜBÜMÜZÜN HAKLARINI SAVUMMAMIZ NEDENİYLE ZARARA UĞRAYANLARIN DÜĞMEYE BASTIĞININ AÇIK KANITIDIR.

ÜZÜCÜ OLAN İSE BEŞİKTAŞ DÜŞANI OLAN SÖZDE GAZETECİYE BU ASILSIZ HABERLERİ KALME ALMA TALİMATI VEREN KİŞİLERİN BEŞİKTAŞ CAMİASI ÇATISI İÇERİSİNDE BULUNMALARI VE BEŞİKTAŞ'TAN RANK ELDE ETME UĞRAŞLARI İÇERİSİNDE OLMALARIDIR.

HABERLERİN YAPILMASI YÖNÜNDE TALİMAT VERENLER İLE BU HABERLERİ KALEME ALAN ŞAHSIN ARASINDAKİ İLİŞKİNİN NİTELİĞİ VE AMACI TARAFIMIZCA DA MERAK EDİLMEKTEDİR

TÜM KAMUOYU VE BEŞİKTAŞ CAMİASINDAN RİCAM İSE TAMAMIYLA ASILSIZ OLAN İFTİRADAN İBARET OLAN VE ASIL AMACI BEŞİKTAŞ CAMİASINI KARIŞTIRMAK OLAN BU İDDİALARA İTİBAR ETMEMELERİ VE SÖZ KONUSU ŞAHISLARA PRİM VERMEMELERİDİR

BÜRÜK BEŞİKTAŞ CAMİASINA VE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

BEŞİKTAİ JİMNASTİK KULÜBÜ
YÖNETİM KURULU ÜYESİ
ŞAFAK MAHMUT YAZICIĞOLU

---------------------------------------------------------------------------------

KUZU GRUP'UN AÇIKLAMASI

16.05.2019 tarihli bazı haber siteleri ve sosyal medya organlarında yayımlanan müvekkilimiz KUZU TOPLU KONUT İNŞAAT A.Ş ve ÖZEN KUZU hakkında çıkan haberlerle ilgili bilgilendirme yapma zorunluluğu doğmuştur.

www.ajansspor.com isimli haber sitesinde Atilla Türker imzalı 16.05.2019 tarihli haberde, Demand Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş sahibi Atalay Demirbaş tarafından Umut GÜNER'e 150.000 USD verildiği ve bu paranın tarafımızda olduğu ve iadesinin istendiği, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş arasında ticari ilişki olduğu ve buna istinaden kulüp tarafından, firmamıza 10.000.000 USD bedelli çek verildiği iddia edilmiştir.

Öncelikle ve önemle belirtmek isteriz ki, Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş ve Özen Kuzu ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve bağlı şirketlerin arasında hiçbir ticari ilişki, emlak alım sarımı vb iş ilişkisi bulunmamakta olup, kulü tarafından fiemamıza 10.000.000 USD bedelli çek verildiği iddiası tamamen yalandır.

Şafak MAHMUTYAZICIOĞLU ile firmamız arasındaki vekalet ilişkisi, Şafak MAHMUTYAZICIĞLU'nun Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi olmadan önce, 27 Ekim 2014 tarihli vekaletname ile başlamıştır.

Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş tarafından haberde iddia edildiği gibi Beşiktaş Kulübüne herhangi bir şekilde daire satışı yapılmamıştır. Kulüp ile firmamız arasında ne şimdi ne de geçmişte çek alışverişi olmadığı gibi, kulüp, hiçbir zaman öüşterimiz olmamıştır.

Haberde iddia edilen bir diğer husus olan, Atalay Demirbaş'ın çalışasını tarafından verilen 150.000 USD olayı ile ilgili ne firmamızın ne de Özen KUZU'nun hiçbir bilgisi ve görgüsü olmayp, bu iddia da tamamen asılsız ve yalandır.

Atalay Demirbaş'ın sahibi olduğu Demand Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş ile firmamız arasında toplam 23.534.85 m2 alana sahip bağımsız bölümlerin satışı için 158.860.238 USD (KDV Hariç) 20.07.2017 tarihli sözleşme imzalanmış olup, Atalay Demirbaş'ın sahibi olduğu Demand Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş sözleşme şartlarına aykırı davranış ve ödeme yapmadığından sözleşme feshedilmiştir. Bu sözleşmenin 3.7 madedesine istinaden Demand şirketi 20.000.000 USD cezai şart ödeyecektir.

Atalay Demirbaş'ın sahibi olduğu Demand Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş'nin Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş.'ye olan borçlarının bir kısmının tahsili için Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü'nün 2018/10570E. sayılı takip başlatılmış ve bu takip kesinleşmiştir.

Atalay Demirbaş borcunu bertaraf etmek için, bir takım spekülatif iddia ve haberlerle gündem değiştirmeye, kamuoyunda kendisinin mağdur olduğu algısını yaratmaya çalışmaktadır. Bilinmelidir ki; güçlenerek devam eden bir kalite ve güven geleneği yaratan Kuzu Grup, Türkiye'nin kalkınma dinamiklerine daima destek vermektedir. Temel felsefesi sağlam, sürdürülebilir, fonksiyonel ve estetik yaşam alanları üretmek olan Kuzu Grup, kuruluşundan bu yana imzasını attığı toplu konut alanları, okullar, hastaneler ve resmi binalarla tüm yurtta kalkınmanın temel dinamiklerine katkıda bulunmuştur. Grubun ürettiği yapılarda kalite ve güvenlipe verdiği önem, inşatt sektöründe yer alan diğer firmalar için örnek teşkil etmektedir.

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda lider oyuncu olma vizyonuyla hareket eden Kuzu Grup, 1943'ten bu yana 500'ün üzerinde projeye imza atarak, 100.000'den fazla konut teslim etmiş, 10.000'in üzerinde çalışanı ile birlikte Türkiye'nin olduğu kadar Dünya'nın da en büyük inşaat şirketleri arasında yer almaya devam etmektedir.

Şirketimize olan borcunun tahsili engelleme amacı güderek, hem firmamızı hem de ülkenin önde gelen spor kulüplerinden olan Beşiktaş'ı kirli emellerine alet eden aslı astarı olmayan iddialarla karalamaya çalışan Atalay Demirbaş'ı ve gazeteciliğin temel ilkelerine ihanet edercesine, haberin gerçekliğinden çok reytingi ile ilgilenen sözde gazeteci Atilla Türker'i kamuoyunun takdirlerine bırakıyor ve her iki şahıs hakkında hem hukuki hem de cezai anlamda yargı yollarına başvuracağımızı, bu tip asılsız ve makatlı haberlere itibar edilmemsini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

KUZU TOPLU KONUT İNŞAAT A.Ş.

Haber Kaynağı: DUHULİYE