Begeçarslan şunları söyledi:

Bilindiği üzere, Beşiktaş bu sezona büyük beklentilerle başladı.

Transfer dönemini en hareketli geçiren takımların başında geliyordu. 

Takıma yeni katılan isimlerin özellikle Pjaniç gibi, Teixeira gibi, Batshuayi gibi isimler olması, Ghezzal'ın bonservisinin alınması gerek taraftarı gerek camiayı çok büyük beklentiye soktu.

Buna karşın, baktığımızda Şampiyonlar ligi olsun, süper lig olsun, yapmış olduğu bu yatırımın karışılığında istediğini alamamış bir Beşiktaş görüyoruz. 

Özellikle ligde haftalardır süregelen bir kötü gidiş var.

Oynanan futbolun yetersiz olması ve kötü sonuçlar neticesinde, doğal olarak Sergen Hocanın eleştirilmeye başlandığını görüyoruz. 

Hocanın Alanya maçından sonraki açıklamarını izledim. Gardı biraz düşmüş gibiydi. 

Biliniyor ki Sergen Hoca Beşiktaş'a çok zor şartlarda geldi. Beşiktaş'a geldikten sonra takımı alt sıralardan yukarıya çıkardı, sonraki sene iki kulvarda şampiyonluk kazandırdı. 

Ben kendisinin kolay kolay pes etmeyeceğini ve toparlanacağını düşünüyorum. Zaten ona da bu yakışır. 

Benim üzüldüğüm nokta şu: 

Takım zaman zaman kötü oynayabilir, istediği skorları alamayabilir. Bunun karşısında bazı şeyleri çok hızlı bir şekilde tartışmaya açıyoruz. 

Özellikle Sergen Hoca istifa eder mi, takımı bırakır mı, şu gider mi vs. 

Bu şekildeki bir anlayışla uzun vadede başarıya ulaşmak gerçekten çok zor. 

Beşiktaş'ta Sergen Hocanın geldiğinde beri yaptıkları, altyapıdan A takıma kazandırdığı oyuncular, oynattığı futbol... Bunlar unutulmamalı. 

Ama 3 maç kaybedince, şampiyonlar liginde puan alamayınca malesef bazı şeyler hemen tartışmaya açılıyor. O gelsin, bu gitsin... Bunlar çok hoş şeyler değil. 

Hem takımın, hem hocanın hem de camianın moralini bozar bu tür şeyler. Ayrıca istikrarsızlık da iyi bir şey değildir.

Takdir edildiği üzere, dünyada istikrarlı çalışmanın örnekleri biliniyor. Başta Alex Ferguson olmak üzere... Ferguson kadar takımının başında uzun kalan örnekler de pek fazla yok. 

Sergen Hocanın bu sene, 3 maç kaybedince veya şampiyon yapamayınca gönderilmesi mi konuşulacak? Yoksa daha uzun vadeli planlarla, Beşiktaş kendine yeni bir hocayla yoluna devam mı edecek? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. 

Sergen Hoca Alan maçından sonra önemli açıklamalar yaptı. 

Aslında çok konuşması ama söyledikleri çok önemliydi.

Baktığımızda, takımda bazı oyuncular o kadar basit hatalar yapıyor ki...

Mesela, ilk golde Welinton'un yapmış olduğu hata... Şampiyonluk kazanmış, Şampiyonlar Ligi gibi seviyelerde oynayan bir futbolcunun yapmaması gereken bir hataydı. 

Ve bu basit hatalar neticesinde mağlubiyetler geliyor ve moraller bozuluyor. 

Yanısıra N'Sakala'nın kadro dışı kaldığını biliyoruz. Trabzon maçının ardından yapmış olduğu bir sosyal medya beğenisi nedeniyle sanırım. 

Zaten şurada devre arasında az bir zaman kaldı. Eğer bu oyuncu grubu, bu sonuçları kabulleniyorsa ortada bir sıkıntı vardır.

Bu sıkıntının Beşiktaş'ın hedefleriyle örtüşmeyen bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.

Ve bu oyuncu grubu bu sonuçları kabul ediyorsa, ben Sergen Hocanın, kendisi devam etmeyi düşünüyorsa-ki ben etmesi gerektiği kanaatindeyim- bu oyuncu grubuyla yola devam etmeyeceğini düşünüyorum. 

Eğer takımda, sahaya kazanma karakterini koymayı düşünmeyen futbolcular olacaksa, ben devre arasında o futbolcularla yolların ayrılacağı düşüncesindeyim. 


 Duhuliye.com 

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için Duhuliye.com mobil uygulamalarını indirmek için TIKLAYIN