Yaşanan gelişmeler üzerine Ahmet Cemil Kent, Çağrı Göksel, Berk Tunca, Ozan Biber, Sezgin Gülnar, Kenan Ergin, Mehmet Terzi, Soner Levent Karakoç, Murat Türköz, İbrahim Güneş, Ahmet Gelberi ve Avukat Aker Çıtak Sosyal medyadan bir manifesto yayınlandı.

İşte yayınlanan manifesto:

BJK KONGRE ÜYELİKLER Hk.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Mayıs 2016’da yapılan genel kurul toplantısında hukuka aykırılıklar tespit ettik.Birçok kişinin bildiği 2000 yılından bugüne kadar genel kurul üyesi yapılan bazı kişilerin Beşiktaşlı olmadıklarına, hatta Beşiktaş kulübüne üye yapıldıklarından dahi haberdar olmadıklarına, bazı üyelerin giriş ödentilerinin veya üyelik aidatlarının kendileri tarafından yatırılmadığına, kulüp içerisinde bazı üyelerin aidatlarının toplu olarak yatırıldığına, bazı üyelerin yeni üye takdim etme sınırı olan 10 kişilik limiti aşarak çok sayıda yeni üye takdim ettiğine, bu suretle genel kurulda blok halinde ezbere ve toplu hareket eden ve talimatla yönlendirilebilecek yandaş bir yapı oluşturulmaya çalışıldığına, seçimlerde dahi bu kişilere oy kullandırıldığına dair duyumlar alıyorduk.

Bu konu, Beşiktaş Kulübünün 2015 yılında yayınlanan Denetleme Kurulu raporlarından birinde de “5268 üyenin aidatlarının, 2014 yılının son 3-4 gününde toplu olarak yatırıldığı, bunun fiziken ve mantıken mümkün olamayacağı, etik de olmadığı” biçiminde ifade edilmişti. Bu yollarla 5268 üyenin oy kullanma hakkı birileri tarafından korunmaya çalışılmış olabilirdi. Biz de böyle oluşturulmuş bir genel kurul toplantısı ortamında alınan kararların, Beşiktaş’ın gerçek genel kurulunun iradesini taşımış olmayacağı ve hukuka aykırı olacağı iddiasıyla konuyu mahkemeye taşıdık. Burada elbette ki Beşiktaş’ın genel kurul yapısına veya toplantıya katılan veya katılmayan tüm genel kurul üyelerine yönelik bir ithamımız ya da karalamamız asla söz konusu bile değildir; olamaz da. Tam aksine, aslında iradeleri tamamen ipotek altında olan ve Beşiktaşlılıkla gerçekte hiçbir ilgisi bulunmayan binlerce kişinin genel kurul toplantısına getirildiğini, bu yöntemle gerçek Beşiktaşlı genel kurul üyelerimizin iradesinin yok sayıldığını, Beşiktaş hakkındaki kararların Beşiktaş’lılara bırakılmadığını vurgulamak istiyoruz. Kişilerin özgür seçimlerine ve bağımsız kararlarına hiçbir itirazımız yoktur.

Özellikle şunu belirtmeliyiz ki; Biz bu davayı açmadan önce 2016 Mayıs Genel kurul kararlarını mali ve idari yönden yazılı olarak ibra etmedik,defalarca tüzük içi yolları ve hukuksal başvurularımızı yapmamıza rağman bunların hiçbirine cevap alamadık. Bu sebeple; Ahmet Cemil Kent, Çağrı Göksel, Berk Tunca, Ozan Biber, Sezgin Gülnar, Kenan Ergin, Mehmet Terzi, Soner Levent Karakoç, Murat Türköz, İbrahim Güneş, Ahmet Gelberi ve Avukatımız Aker Çıtak ile 02 Haziran 2016 tarihinde bu davayı açtık ve Genel kurul toplantısında alınan kararların iptalini mahkemeden talep ettik. Davamız halen devam etmektedir. Bilirkişi heyeti incelemesini tamamlamak ve raporunu dosyaya sunmak üzeredir. 26 Kasım Pazartesi günü saat 14:00’te Çağlayan Adliyesi’nde bu dosyanın duruşması vardır. Bu dava, kulüp içi iktidar savaşında bir grup ya da taraf adına açılmış veya bir yönetim grubuna karşı açılmış değil, Beşiktaş'ın düzgün bir genel kurul yapısına kavuşabilmesi için başlanacak bir temizliğin ilk adımı olacaktır.

Denetim Kurulu raporlarıyla dahi tespit edilen, genel kurul üyeleri arasındaki bu yapının gerçek olup olmadığını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.
#SahtelerGidecekBesiktasKazanacak



Haber Kaynağı: HABER1903