Ali Baransel, Beşiktaş'ın Salah transferini gerçekleştirmemesinin sportif ve mali açıdan olumlu olduğunu savundu.
Ali Baransel, Beşiktaş'ın geride kalan Muhammed Salah transfer sürecini ve siyah-beyazlıların yeni yapılanmasını değerlendirdi. Salah'ın artık Trabzonspor forması giyecek olmasına dikkat çeken Baransel, Beşiktaş'ın transferden çekilmesinin ardından kendi oyun planına uygun şekilde ilerlemesi gerektiğini söyledi.
Önder Özen'in futbol direktörlüğü görevine gelmeden önce kafasında belirli bir oyun tarzı bulunduğunu belirten Baransel, bu sisteme uygun teknik adamlarla görüşüldüğünü ve en uygun ismin Vincenzo Italiano olduğuna karar verildiğini ifade etti.
Baransel, Beşiktaş'ın da Italiano'nun oyun tarzına uygun futbolculara yöneldiğini belirterek Salah süreciyle ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Önder Özen, futbol direktörlüğü görevine geldi. Göreve gelmeden önce kafasında bir oyun tarzı vardı ve bu oyuna uygun teknik adamlarla görüşüldü. En uygun isim ise Vincenzo Italiano oldu. Beşiktaş, Italiano’nun oyun tarzına uygun isimlere yöneldi. Beşiktaş’ta bir Salah süreci yaşandı. Salah, aslında ne Önder Özen’in ne de Italiano’nun oyun tarzına tam olarak uyabilecek bir oyuncu değildi. Ancak böyle özel oyuncularla ilgilenirsiniz; elinizin tersiyle itmek de kolay değildir."
Beşiktaş'ın Salah'ı transfer etmesi halinde Italiano'nun oyun sistemini yıldız futbolcunun özelliklerine göre şekillendirebileceğini belirten Baransel, şöyle konuştu:
"Beşiktaş oyuncuyu almış olsaydı, Italiano Salah’ın verimini daha da artıracak bir oyun sistemine yönelecekti."
Beşiktaş'ın pazarlıkların son aşamasına kadar ilerlediğini belirten Baransel, siyah-beyazlıların belirlenen sınırın üzerine çıkmadan görüşmeleri sonlandırdığını ifade etti.
"Beşiktaş, pazarlıkların sonuna kadar gitti. Önder Özen’in söylediği 'kırmızı bölge' vardı; o noktayı geçmeden de görüşmeleri bitirdiler."
Salah'ın Beşiktaş'la gerçekleşmeyen transferinin ardından Trabzonspor'un görüşmeleri sürdürerek transferi tamamladığını hatırlatan Baransel, siyah-beyazlı taraftarların bundan sonraki süreçte Italiano'nun sistemine uygun transferlere odaklanacağını belirtti.
"Beşiktaş masadan kalktıktan sonra Trabzonspor görüşmelere devam etti ve mutlu sona ulaştı. Hocanın oyununa güvenen ve inanan Beşiktaş taraftarları, işin mali tarafını da düşündüğümüzde Salah transferinin gerçekleşmemesinden dolayı mutlu."
Baransel, Salah transferinin gerçekleşmemesinin ardından Beşiktaş'ın teknik heyetin belirlediği transfer planına sadık kalması gerektiğini vurguladı:
"Çünkü en azından bundan sonra hocanın istediği oyun sistemine uygun futbolcu transferlerine devam edilecek. İşin mali boyutu da var; bu transfer Beşiktaş için çok büyük bir külfet olacaktı."
Duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (22)
Hocanın oyununa uygun değilse niye adamın peşine takıldınız.1 ay boşuna insanları oyaladınız
Elinde sağ açık diye iki çöpe milyonlar vereceğine salaha verseydin
beceremediniz yok kulübün tapusunu istiyor yok oyuna uygun değil çeşitli kanallardan pok atıp durun ulen ts kadar olamadınız mısır daki satışlar dan yüzde 20 istedi adam gayette makul şartları ortada ts kadar olamadınız ayrıca sisteme uygun değil dediğiniz adamla ne diye görüşüyorsunuz o halde kaldıki Salah bu ligin içinden 30 kere geçer aynı hagi örneği gibi olacaktı.
Cerny den kötü olamaz hacı. İki kuruş para alıp yönetim güzellemesi yapmayın ya
Ne demek uygun değil? Son maçta Cherny’nin önüne atılan topu koşarak atması gereken golü, koşamadığı için atamadı. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atamadı. Bu iki pozisyonda tipik Salah gollerinin atıldığı pozisyonlardı. Salah her iki pozisyonda da golleri atmıştı.
Adama 100M vermedik, masadan kalktık konu kapandı bizim için. Yav ne 100 ü diyen olursa adamın ham maliyeti yaklaşık 44M euro buna vergiyi ekle, üstünde bütün ürün gelinlerine Yüzde 20 yi ekle 2 senelik maliyeti bul. Yani Min 100M euro. Beşiktaşın şartlarına göre gelseydi okeydi. Gelmedi alana hayırlı olsun
@Ali İdris 17 çıplak kemiksiz eline geçen para, Vergi yı türkiyede kulüpler ödüyor onuda bunun içine koy.. Yani 17 senelik artı 11. 333 vergi etti sana 28 artı yüzde 5 Abbas a verilen kap açıklaması tabi yersen 1.416 etti sana 30 milyon lira en az senelik bu.. Değermi 34 yaşında koşmaya dermanı olmayan, her topu ayağına isteyen fiziği bitik Bi çöp için..
@Ali hadi len sen hesap kitap yapma dükkan filanda açma rezil olduk hala konuşuyorsun
Şimdi gayet sakin olarak sinirlenmeden bu arkadaşa sorumyorum son maçta boş kaleye gol atmayan Cherny mi yoksa Rasica mı hocanın meşhur oyun planına Sallahtan daha uygun?? İnsanların aklıyla dalga geçmeyin o sığ düşünce yanınızda! Sallah alınır ya da alınmaz o başka bir konu ama lütfen saçma sapan argümanlarla teknik olarak veya oyuncunun uygunluğu üzerinden açıklamaya kalkmayın. Sadece gülünç oluyorsunuz
Herkes konuşuyor aq. Tempo oyununu Liverpool dan hızlı oynuyoruz aq. Adam 10 yıldır kapanan takımları açmakla uğraşıyor senede ortalama 50 gol +asist le oynamış. Bitti dediğimiz geçen yılda 40 gol +Asist yapmış mal herifler. İtaliano yu ömründe bir kere gördün mü gazeteci?
Yaw he he çapınız vizyonunuz yetmedi. Ne olduğunuzu biliyoruz. Her sene aynı bok şimdi sırada vlahoviç var değilmi yönetim istifa...
@Kartal 1903 verseydin ataydın maliyetin yarısını bir 50-60M euro da rahatlatsaydın yönetimi. Çarp bakayım 50M euro yu 55 ile. Çap değil, gerçekler ve değerler durdurdu yönetimi.
Ayşe tatile çıkmasaydı kıbrısa giremezdik gibi bi söz
Salah olmadı iyi oldu. Salah'ın menaceri yolunacak kazı zaten bulmuş. Aslında Trabzonspor ile gizli bir pazarlık yürütülüyormuş. Trabzon Başkanının kendi söylemine bakacak olursak irtibatları dünya kupası devam ederken başlamış sonra kesilmiş. Adamlar Trabzonspor'dan istediğini almak in Beşiktaş ile de pazarlığa girmişler. Tam bir köpek dolabı çevirmişler. Dürüst olmayan adam bize yaramaz. Bakın Trossar adam gibi adam taraftar olarak onun arkasında durmalıyız.
EGER RONALDO VE MESIBEDAVA IKISE DE GELMEK ISTESELER BESIKTASA BIZIM OYUNUMUZA UYGUN DEGILER DECESININ YAZIK SUSUN DA MIDEMIZI BULANDIRMAYIN NASIL OLSA OCAK AYINA KADAR YONETIM TARIHTE KALACAK
Sabır arkadaşlar sabır transfer sezonu bitmeden 2-3 iyi oyuncu alıp taraftar olarak kösteklik yapmadan destek olursak bizi kimse tutamaz.
dogru soyluyor hocanin elinde rasitsa cerny gibi iki dunya yildizi var salahi ondan istememis olabilir hoca
Çerni ve Raşit hocanın oyun planına uyuyormu ?
Kapatın artık şu Salah mevzusunu.Önümüze bakalım ve yapılacak transferlerin üzerinde duralım
Rıdvan var işte! İkinci Necip. Her maç çalım manyağı oluyor.
Ağustos 15 tarihine kdr oyuncu aldın aldın yoksa tüm dünyada ligler start veriyor, ihtiyacı olan mevkiye üçüne beşine bakmaz aksine fazlasını verir tranfer yaparlar bizimkilerde ellerinde transfer flörtü ile kala kalırlar
Hala Salah’ı mı konuşuyorsunuz? 34 yaşında topçuya yıllık 20 milyona yakın para vermek doğru olmadığı gibi zaten lig başladı başlayacak, o yüzden başkasının yaptığı transferleri konuşmaktansa kimleri transfer edeceğiz onu konuşup onun üzerinde çalışsınlar.
ulaşamadığımız ciğere mundar demeyi bırakalım artık. yapılması gereken transferlere odaklanılmalı.
Alan almış giden gitmiş kapatın artık şu Salah haberlerini biz geride bıraktık sizde bırakın yeni transferler bekliyoruz
Bence sende Beşiktaşta yorumculuk yapmaya uygun deǧilsin.