Akkoyun'un analizleri şöyle:

HİÇ HAYAL ETMEDİĞİ BİR 11'LE SAHAYA ÇIKTI 

Beşiktaş'ın cumartesi akşamı sahaya çıkan kadrosu birkaç ay önce ilk maçta sahaya çıkacağı hayal edilen kadro değildi. Sol kenarda Rıdvan hayal ediliyordu. Yeni transfer Masuaku ilk maçında.. Emirhan Torino'ya gitti.

Merkezde Kartal Kayra bizim alışkın olmadığımız bir rolde forma buldu. Biz onu daha geride, Salih'i daha önde beklerken Salih daha geride, Kartal önde başladı. Böyle bir yapı içerisinde, kadrosunda gerçekten bir iki tane kritik oyuncu kaybetmiş, transfer yasağı olduğu için transfer yapamamış, Çağdaş Atan'ın iyi çalıştırmış olduğunu gördüğümüz Kayserisporuyla karşılaştı. 

3'LÜDE DE ROLLERDE SORUNU VARDI, 4'LÜDE DE VAR

Beşiktaş, yeni bir orta sahayla oynadığı için maçın başında orta sahada çok kolay geçildi. Salih, Kartal, Gedson. Bir de hocanın "Benim güvenilir oyunum" dediği oyundan da döndüğü bir durum söz konusu.

3-4-2-1'den 4-3-3 veya 4-2-3-1 gibi bir oyuna döndü. Orta saha çok kolay geçildi. Bir de, daha önce defalarca söyledim...

Orta sahada rol paylaşımları hep formasyon üzerinden okunduğu için Beşiktaş'ın stoperde 3'lü yerleştiği zaman da rollerde sorunu vardı. Şimdi 4'lü yerleştiği zaman da roller de sorunu var.

Beşiktaş'ta bir sorun çözümü yok. Sadece bu şekilde biraz daha hava, hani "4'lüye döndük, işler yoluna girecek" mantalitesi var. Ama yani Salih Gedson Kartal, Beşiktaş orta sahasıyla, bu oyuncularla reytingde AB totalde 1'inci sıraya çıkamazsın.

SAVUNMADA DA HİÇ BÖYLE HAYAL EDİLMEMİŞTİ

Savunma kısmına gelirsek; savunmada da çok zayıf kaldılar. Savunmada da yine aynı şekilde hikaye böyle tahmin edilmemişti. Saiss gelirken biz 3'lü savunmanın göbeğinde oynayacak diye konuşuyorduk.

Bilmem kaç maç Premier Lig'de 3'lü oynamış. Gittik, Fas milli takımındaki maçlarını izledik. Orada da 3'lü oynuyor. Beşiktaş'a geliyoruz. Ortaya koyuyoruz. Önünde Josef diyoruz.

Ama hikaye ilk maçta öyle bir noktaya geldi ki Beşiktaş'ın da yarısı elde olmayan nedenler, yarısı bence camia ve medya baskısıyla oluşan nedenlerden yapılan bir dönüşüm.

Ve sonuç olarak Saiss, partneri Necip olan tandemin ikili stoperinde oynadı. Sonuçta savunmada da olmadı. Sen zaten geride istediğin kurguyu yapamadığın zaman öne geçişlerde de sorun yaşıyorsun.