02.12.2024 - 23:23

Samet Aybaba: "Kaan Şakul varken gelmem"

Beşiktaş'ta görevden ayrılan Samet Aybaba, Ekol TV'ye açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

'

"Başkan Hasan Arat, bana 'Çok üzülüyorum. Sen hiçbir şey almıyorsun. Bir sözleşme hazırla, getir. Değerlendirelim' dedi. 1-2 ay salladım. Sonra bir daha 'Üzülüyorum, Hüseyin Yücel ile hazırlayın' dedi. Kulüpte hazırladık, gönderdik. 4 ay imzalanmadı bu sözleşme. Sonra başkanal tek kelime konuşmadım. 24 Milyon euro verirken, Samet'in 1 milyon TL'sini mi konuşuyorlar şimdi?"


"Kendilerini kurtarmak için yalan söylüyorlar. Söylediklerimin arkasındayım, onlara cevap versinler. Bunların hepsini başkan da, yöneticiler de biliyor."


"Başkan, bize 'Ben, Kaan, Brad, Gio yürüyeceğiz. Siz hiçbir şeye karışmayacaksınız' dedi. Ben de bu lafı söyleyenlere yani onlara hakkımı helal etmiyorum."



"Kongreye kadar takımı benim götüreceğim yönünde söylentiler var. Böyle bir şey konuşmadık. Ne Hüseyin Bey ile, ne kardeşim Feyyaz ile konuşmadım.""


Beşiktaş'ta ilk iki ay hiç para almadım. Sonra iki ay 190 bin TL aldım. Sonra 500 bin TL maaş aldım. Hocanın en düşük maaş alan yardımcısı kadar maaş aldım. Normalde benim orada 1 milyon euro almam lazım!


"Brad Friedel 350 bin euro ve komisyon alıyordu. Niye kimse bunu söylemiyor? Sözleşme fesih olunca ne kadar alacak? Onu da söylesinler."


"Beşiktaş'ın borcu ne kadar bilmiyorum. '4-6 tane yabancı alalım, gençlerle karma yapalım ve önümüzdeki yıllarda da devam edelim böyle' dedim. Bunu Türkiye'de en iyi yapan benim biliyorsunuz. "


"Başkan Hasan Arat'a kulüpte olanları anlattım, yüzüme bakmadı."


"Beşiktaş'In bana ihtiyacı olduğunda, kapının önünde 10 gün nöbet bekleyeceğimi söyledim. Kaan Şakul orada olduğu sürece, ben orada olur muyum? Karakterli olmak, irade koymak lazım! Bu işleri yapan Kaan Bey, şimdi bahane arıyorlar."


"Sergen Yalçın ile ilgili bir yorum yapmayacağım, o bizim kardeşimiz."