Yabancı sınırı kalkmalı mı? Türk futbolu nasıl düzlüğe çıkar? Beşiktaş'tan teklif aldı mı? Samet Aybaba tüm bu soruları cevapladı.

Yabancı sınırı neden düşsün?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Samet Aybaba, "Doğru yapılan işlere destek çok olmuyor. Ben doğru işler yaptığım için pek destek bulamadım. Yabancı sayısı neden düşsün? Bu tek başına bir sorun değil. Yerli oyuncuların fiyatının artması burada bir sorun. Yerli havuzunu geliştirmek için üretimi arttırmamız lazım. Bunlar birbirlerini destekleyen şeyler" şeklinde konuştu.

6 yıl boyunca küme düşme olmasın!

Samet Aybaba, son günlerde yeniden gündeme gelen yabancı sınırı tartışmalarını değerlendirdi ve Türk futbolunun kurtuluşu için bir projesi olduğunu söyledi. Aybaba, "Ben Ocak ayında bir proje hazırlamıştım. Türk futbolunda bir salgın var. Ben kriterli serbestlik tarafındayım. Buraya kaliteli yabancı oyuncular gelmeli. Bunlar yapılabilir. Ben bir proje hazırladım ve Nihat Özdemir'e verdim. Bana şu ana kadar bir geri dönüş gelmedi. Kulüplerin ekonomisi battı. Bizim bir çıkış yolumuz yok. Benim hazırladığım projeye göre 6 yıl boyunca küme düşme olmayacak. TFF 1. Lig ve Süper Lig'de küme düşmeyi kaldırmak istiyorum. Bunu yaparsak ekonomik olarak bir çıkış yaşarız. Küme düşmenin kalkmasıyla birlikte takım sayısını da 24'e çıkartmak istiyorum. Altyapı hocalarının maaşları TFF tarafından ödenmeli ve kulüplerden kesilmeli. Benim yaptığım projeyle birlikte 6 yıl sonra düzlüğe çıkacağız" dedi.

Futbolu yönetenler daha kaliteli olmalı!

Ekonomik bir beklentisinin olmadığını belirten Aybaba, bu proje sayesinden Türk futbol ekonomisini düzeltmek istediğini söyledi. Aybaba, "Ülkenin her yerine futbolu yaymak istiyorum. Çocuklarımızı sahalara çekmeliyiz. Bu sosyal içerikli bir proje. Futbolun içerisinde 50 yıl geçirdim. Futbolumuzu yönetenler daha kaliteli olmalı. Benim ekonomik olarak bir beklentim yok. Ben bu projeyi hazırlarken hiçbir yerden yardım almadım. Bu projeyle birlilkte futbolun ekonomisini düzeltmek istiyorum. Yeni yapılan stadlarımıza insanları çekmeliyiz. Ülkemizin her yerinde yetenekli çocuklar var" dedi.

Fikret Orman'a kırgın değilim!

Samet Aybaba son olarak adının Beşiktaş'la anılması hakkında da konuştu. Aybaba, "Sportif direktörlük için Beşiktaş'tan bir teklif almadım. Beşiktaş'ta kimin başkan olduğu benim için önemli değil. Orası benim takımım. Futbolun içerisinde bazı şeyler oluyor. Ortaya fikir ayrılıkları çıkabiliyor. Fikret Orman'a kırgın değilim. Beşiktaş'a bakışım asla profesyonel olmadı. Sergen Yalçın inşallah başarılı olur. Beşiktaş'ta göreve gelen herkese destek olurum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ajansspor