Ergin Aslan'ın açıklamaları şöyle:

"ROTASYON OLACAĞINI ZANNETMİYORUM"

"Çok rotasyon olacağını zannetmiyorum. Zaten dört oyuncu yoktu. Bugün de Pjanic hastalığından dolayı dahil edilmedi. Mevcut kadronun en ideali neyse onu çıkaracaktır bence Sergen Hoca. Rotasyon yapacağını zannetmiyorum. Çünkü hem Beşiktaş'ın kendi serüveni açısından hem de Sergen hocanın kendi teknik direktörlük kariyeri açısından. Bir şekilde orada ciğerde ne varsa sahaya bırakmak isteyecektir. Bir reaksiyon gösterecektir. Oyuncular da herhalde bunun bilinciyle sahaya çıkacaktır. Ama rotasyon olacağını zannetmiyorum. Tabii çok zor. Beşiktaş'ın kurası çekildiğinde oynanabilir bir grup gibi göründü aslında. Yani en azından City'li Juventus'lu falan gruba gitmediğim zaman bir karşılık verebilir miyim diye düşündü Beşiktaş. Aslında kağıt üzerinde kadrosu da müsaitti yani o ilk sükseli transferleri ile birlikte ama olmadı." 

"NE YAPABİLİYORSA MÜCADELESİNİ VERECEK"

"Yani puan alınabilecek maçlar yazılırken en azından içerideki Sporting, belki Dortmund ve Ajax beraberlik gibi bir planlama yapılabilirdi kura çekiminde Ama tabii Dortmund deplasmanı çok zor. Bir şekilde Şampiyonlar Ligi'nde onlar da istediği gibi olmasa da liginde Bayern'i zorlayan takımlardan biri diyebiliriz. Zor maç. Beşiktaş dediğim gibi yani ne yapabiliyorsa o 90  dakikayı nasıl bitirebiliyorsa çıkacak, mücadelesini verecek. Ama rotasyon beklemiyorum. En fazla rotasyon diyorsak şayet adına, -ki biraz zorunluluktan orta saha boşluğu Can'ı gerekli kıldı, yoksa çok 11 oynama özelliği var çocuğun ama çok fazla şans vermedi hoca- Can diyebiliriz. Solda Umut Meraş yerine Rıdvan oynayabilir. En fazla bunları söyleyebiliriz."

"SERGEN HOCANIN ACEMİLİĞİNE GELDİ" 

"Sergen Hoca'nın teknik direktörlük acemiliğine denk geldi Şampiyonlar Ligi. İlk Şampiyonlar Ligi. Birkaç sene sonra katılırsa aynı oyunu aynı şekilde oynayacağını düşünmüyorum. Niye? Şimdi Beşiktaş, ilk Dortmund maçına çok fazla kilitlendi, çok fazla odaklandı. Türk Milli Takımı'nın İtalya maçına bakışı gibi. Yani rakibimiz İtalya zannettik, Galler ve İsviçre'yi de kaçırdık orada ne varsa sahaya yansıtarak. Şimdi Dortmund maçının öncesinde Sergen hoca çıktığı bir programda koşu mesafelerinden bahsetti. 115-120 koşmamız lazım dedi. Ve bu hiç Sergen Yalçın tarzı değildir yani. Hiç böyle koşu mesafeleri, onları falan bahseden bir adam değildir. 

"DORTMUND MAÇI ÖNCESİ YÜKLEMELER AĞIR GELDİ"

"Ama orada bir şey oldu. Ve o Dortmund maçından önce bir 5-6 günlük yoğun bir yükleme oldu Beşiktaş'a. Yani bu takım sezonu kampı geçirmedi. İstediği gibi kamp yapamadı daha doğrusu. O yükleme biraz ağır geldi Beşiktaş'a, Dortmund maçında karşılık vereyim hevesiyle. Zaten adaleler ondan sonra patladı. Hayatta hiç adale sakatlığı yaşamayan oyuncuların adaleleri patladı ve Dortmund maçı Beşiktaş'ın lig serüvenine de sirayet etti. Yani bütün hikaye aslında orada. Türk Milli Takımı'nın İtalya'da kendini bırakması gibi. Beşiktaş da o maçta kendini bıraktı. Lig gitti, Avrupa gitti. Bir de tabii şöyle senin söylediğin şu açıdan doğru; taktik anlamında. Şimdi Beşiktaş'ın ben Şampiyonlar Ligi maçlarına baktığımda bir tek Ajax deplasmanını ayırıyorum. O çok ekstra bir maç, çok sakatlıkla zorunda kaldı."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ AYRI BİR STRATEJİ GEREKTİRİR"

"Ama diğer maçlarda da Beşiktaş Vodafone Park'ta Göztepe'ye nasıl başlıyorsa, Kayseri'ye Çaykur Rize'ye nasıl başlıyorsa Dortmund ve Sporting maçlarına da böyle başladı. Düdük çaldı, biz orta sahada Vida ve Welinton  gördük. Ama bu çok doğru bir taktik değildi. Evet, Beşiktaş'ın bir oyun stili var Sergen hoca geldiğinden beri, doğru. Baskın oyun, önde oyun, topa hakim olma, oyuna hakim olma, ambargo koyma. Bunları hep yapıyor ama bunu Türkiye Ligi'nde yapıyorsunuz. Şampiyonlar Ligi ayrı bir strateji gerektirir. B planı, C planı, korunaklı oyun bunları gerektirir. Çok onu yapmadı Sergen Hoca. Oyun başlangıçlarını bir gözümüzün önüne getirelim. Bir 15-20 dakika her maçta bütün mahalle rakip yarı alana yığıldı. O yediği goller -ki Lizbon maçında yine bir duran top skandalı yaşandı yani, adam 3-4 tane vurdu, 3'ü gol oldu, orada bir taktiksel hata olduğu %100. Dediğim gibi Sergen Hoca'nın da hocalık anlamında Şampiyonlar Ligi tecrübesizliği ve acemiliğe denk geldi."

+