Beşiktaş'ta tüm gözler sezonun son haftasına çevrilmiş durumda. Fenerbahçe karşısında 2-0 kazanarak puanını 59'a çıkaran ve ligi ilk 4 sıra içinde bitirmeyi garantileyen siyah-beyazlılarda hedef son maçı kazanarak Sivasspor'un Göztepe deplasmanında puan kaybetmesini beklemek. Ligi 3. sırada bitirmek isteyen Beşiktaş, bunu başarırsa, Trabzonspor'un Avrupa'dan men cezasının CAS tarafından onanması halinde önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanacak. 

SİVASSPOR'UN CEZASI VAR MI?

Beşiktaş taraftarının ise en merak ettiği konulardan biri de Sivasspor'un UEFA'dan daha önce aldığı cezayı çekip çekmediği.

Avrupa Futbolu'nun karar organı, 2011 yılındaki şike davası kapsamında, Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor ve ligi 5'nci bitiren Sivasspor hakkında 21 Mayıs'ta disiplin soruşturması başlatmıştı.    

UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor ve Eskişehirspor, UEFA Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu. Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de 1 yıl süreyle Avrupa Kupalarından men etmişti. 

CEZA 2014-2015 SEZONUNDA ÇEKİLDİ

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Sivasspor'un Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) organizasyonlarından 1 yıl men edilmesi kararını onadı. 2014-2015 yılında Avrupa kupalarına katılamayan Eskişehir ve Sivasspor'un yerine o sezon ülkemizi Avrupa'da Bursaspor ve Kardemir Karabükspor temsil etmişti.