İşte Radyospor’da Spor Kazanı programında konuşan Dalgakıran’ın açıklamalarından derlediklerimiz :

“Ödediğimizden fazla faiz ödüyormuşuz gibi gösterilmesini anlamıyoruz”

Konu gayet açık. Matematik herkese göre değişen bir bilim dalı değil. 2+2 eşittir 4 eder. 5 etmez. Kulüplerin gelir gider hesaplarını yaparken, faizlerini hesaplarken nasıl yapıyorsunuz? Bankaya ne kadar faiz ödüyorsunuz ona bakıyorsun. Benim ödediğim faizden çok daha fazlasını ödüyormuş gibi göstermenin bir anlamı yok. Bunu anlamıyoruz. Gayet basit. Bu konunun bu kadar karmaşık olmasını da anlamıyoruz. Öyle gösterilince insanlar başka şeyler arıyor altında.

Türkiye bir hukuk devleti. Kuralları, yasaları var. Ona göre yönetilir. Bu kurallarda değiştirilmesi gereken şeyler varsa değiştirilir. Ama çok sık kural değişikliği olursa soru işareti olur. Sürdürülebilir, sistemsel bir şey kuramadığınızı gösterir bu. Rüzgara karşı yalpaladığınızı gösterir. Biz kurallara uyarız. Ama bu kurallar birilerinin aleyhine işliyorsa değiştirilmesi için uğraş veririz. Doğru her zaman güçlüdür. Bir zayıflık göstergesi değildir.

“Şampiyonluğun 1 numaralı favorisi biz olacağız?”

Kuralların sürekli değişmesi kime avantaj getiriyor, kime dezavantaj getiriyor. Buna bakmak lazım. Kurallar kime göre, nasıl değişiyor? Beşiktaş her zaman kadrosu ne olursa olsun şampiyonluğa oynar. Başka bir planı olmaz. Bunu bazen başarır, bazen başaramayabilir. Şu anki kadro şampiyonluğa oynayacak bir kadro. Alt sıralardan üst sıralara çıktık. Eğer oyuncularımızın performansını biraz daha yukarı çekersek, şampiyonluğun 1 numaralı favorisi biz olacağız. Bunun için de taraftarımızın desteğini bekliyoruz. Bu konuda tereddüt yaşamıyoruz. Tabi ki şampiyonluğa oynuyoruz.

Adnan Dalgakıran'dan Beşiktaş taraftarlarına mesaj

Ligdeki takımların muhteşem oyunlar sergilemediğini görüyoruz. Bizim şampiyonluğun favorisi görülmemiz doğal. Taraftarlarımız rahat olsun. Eldeki imkanları sonuna kadar zorlayacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.

Haber kaynağı: Radyospor